Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4381
View
59
Reply

Opiniantto needed..... between E46 Vs CLK 200

[Copy link]

Author: tina^^       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-7-2008 12:33 PM | Show all posts |Read mode
salam,

nak mintak opinion dari sesaper yg pernah owned that animal or sesaper yg pakar....

between e46 dgn clk 200 kan, wic of wic yg better in terms of comfort on driving and maintainance? and .....sementelah rega minyak dah naik nie, kena tanyer fuel consumption jua...ekekeke...thats all that i can think for time being....

anyone?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 12:37 PM | Show all posts

Reply #1 tina^^'s post

Penah drive E46 325i M-Sports, mmg best giler keter ni terutamanya tang engine tu..... 2.5 L straight six
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 12:43 PM | Show all posts

Reply #1 tina^^'s post

-kalo bab minyak  rasanyer e46 makan lebih sikit

-driving bmw mmg lagi best

-comfort slk lagi comfort dari e46, e46 keras suspension dia

-maintanence kalo ikut kan merc lagi rendah, Tapi kalo ko pandai cari parts pastu dan tau workshop yg tak cuba sembelih ko, dua-dua kenderaan pun jadi rendah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2008 12:52 PM | Show all posts

Reply #3 batu_bergolek's post

oh, e46 pon suspension keras ek? i have experience with e36..mmg agak keras, but masih comfy...

while for merc, tokleh nak compare apple to apple sbb yg ku penah cubak bawak pon yg merc mcm taxi tue...masa memula dapat lesen dulu2....

between e46 dgn clk 200...sebenarnyer ku sudah jatuh minat sama clk200 pasal 2 doors nyer tue...ku peminat binatang 2 pintu....cumanyer tue lah....roughly in comparison berapa hengget ek diff maintainance cost between 2 tue? jaoh sgt ker bezanyer??
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 01:18 PM | Show all posts
angkat jer mane 1 yg menjadi pilihan kalbu..
maintenance no. 2..hehehe..
pakai merc@bmw, xkan xleh nak maintan kot!..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:42 PM | Show all posts
pernah sekali pakai BMW, lepas tu merc, dan merc dan merc sehingga ke hari ini (so aku punya view dah tentu bias to merc)...depa kata handling BMW superb, performance BMW better...all that are subjective and depend on your driving style. Kalu suka layan lap, conner, and main2 menyelit antara kon merah tu, speeding after the red traffic light,BMW is the best candidate for that purposes. But, kalu nak good handing, reasonable performance, comfort, lasak (according to mat said gganu), tak meletihkan (also according to mat said gganu) and relatively low costs and easy to maintain, Merc is the answer. Upgrade sikit, aku cadangkan kau ambik CLC 200



[ Last edited by  zzcbr at 25-7-2008 03:46 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:51 PM | Show all posts

Reply #6 zzcbr's post

Alamak CLC ni montot tonggek sngat daaa......mesti tak nampak belakang cam Persona/Gen2
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:52 PM | Show all posts
Amik ni la......tak tonggek sangat......

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:53 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 25-7-2008 03:51 PM
Alamak CLC ni montot tonggek sngat daaa......mesti tak nampak belakang cam Persona/Gen2


aha...mmg nampak tonggek...2 doors, depan ropa macam the new c class, but interior sama ngan old c class
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:55 PM | Show all posts

Reply #8 altimi's post

kau ni...kalu nampak di si mat said pic ni...mau dia trade in E200 kompressor
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:56 PM | Show all posts
guys...

kalau Tina sebut E46 and CLK tu, confirm budget dia below RM140k...

CLK tu mesti W208 model... yang model lampu bulat... sbb price dia RM110k-RM135k..

E46 lak harga dia tgh below RM140k... tu pun tgk mileage and manufactured date...



Altimi's CLS tu sekarang around RM 440,000.00 unregistered...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:00 PM | Show all posts
Memang sexy siot CLS ni. Semalam aku jumpak sebijik CLS 500 kat Sungai Besi......berdarah hidung beb.....



Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by zzcbr at 25-7-2008 02:55 PM
kau ni...kalu nampak di si mat said pic ni...mau dia trade in E200 kompressor


mat said skrg didlm delima...antara merc dgn V6...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:03 PM | Show all posts
Originally posted by tossee at 25-7-2008 03:00 PM


mat said skrg didlm delima...antara merc dgn V6...


Senang je, amik E class V6, contohnya E350 V6.... baru la selesa dan tak meletihkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:06 PM | Show all posts

Reply #12 altimi's post

dapat CLS 350 pun jadi lar... cls 500 and cls 55AMG sume sama aje rupa design dia... cuma engine aja yg lain and CLS55AMG comes with better AMG bodykit..

3 days ago, aku gi B.B. Bagus Automobil kat Flamingo Ampang sana....  ada 2 biji CLS350..  UK spec.. satu hitam lagi satu Greyish Brown...

aku paling minat kat Greyish Brown tu sebab mmg chun dan lawa giler paint code dia tu...  tambah pula, greyish brown ni ada AMG FULL bodykit beb...  meleleh siot!!!    CHUN!!!

lagi satu beb, CLS punya rear boot space mmg besar..  mmg dalam...  kalah E class W211 tau...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:08 PM | Show all posts

Reply #14 altimi's post

Greyish Brown tu sama dgn yang Altimi posted kat atas tu (pic yg tak tonggek sangat)...  chun beb..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:17 PM | Show all posts
CLK200





CLK200 nampak agak besar gak, apa kata tuan rumah angkat C200 sport coupe ni



[ Last edited by  zzcbr at 25-7-2008 04:22 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:24 PM | Show all posts


Nampak cam Gen2 jek....merc nih suka sgt tiru design proton laa......
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 25-7-2008 03:00 PM
Memang sexy siot CLS ni. Semalam aku jumpak sebijik CLS 500 kat Sungai Besi......berdarah hidung beb.....


kena lak tuh pakai rimsukan kaler camnih......koma jap....

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:29 PM | Show all posts

Reply #18 tossee's post

tosse model ni wujud lama dah, masa tu Gen2 masih dalam bentuk sperma gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.920452s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list