Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16879
View
158
Reply

[SURVEY] ANDA PUAS HATI HIDUP DI MELAKA??

[Copy link]

Author: the_slayers       Show all posts   Read mode

Post time 4-2-2009 01:50 AM | Show all posts

Balas #139 ummy43\ catat

masa ni le diorg wat duit..dah x de pilihan bayar je la parking ....skg ni aku lebih suka jln luar mlk klu ari cuti..x sanggup nak menunggu berjam2 hanya nak cari tempat parking...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 11:31 AM | Show all posts
Originally posted by illa3040 at 4-2-2009 01:50 AM
masa ni le diorg wat duit..dah x de pilihan bayar je la parking ....skg ni aku lebih suka jln luar mlk klu ari cuti..x sanggup nak menunggu berjam2 hanya nak cari tempat parking...


aku dah kene saman pasal parking ni, nak saman..ha samannnnn...x kose aku...kalo parking space byk xpe gak...ni secoet tet....

weekend, mmg malas nak gi mane2 pun...busan aaa... kat tol ayer keroh tu lagi le...jam...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 06:57 PM | Show all posts
satu lagi kan, aritu aku gi pasar beso, konon2 rajin la nak masak .  .. (nmpak sgt aku selalu mkn kat luar)
aku pon pegi laaaa . . . pilih punye pilih ayam, sebelum nak timbang, tetiba jer aku terpandang lesen perniagaan tuan punya gerai . . . namanya bukan nama mcm kite nih . . . terkezut beruk aku, tak jadi beli, tapi yg herannya pekerja dia malayu . . .

aku pon pegi kat gerai yg ujung skali, penjualnya berkopiah, aku pon tengok gak nama sapa yg tertulis kat lesen perniagaan tuh, walaupon penjualnye berkopiah . . . takut tetipu lagi . . .
alhamdulillah, nama dlm lesen perniagaan tuh, nama yg sama cam nama kite nih . . baru la aku beli ayamnye . . .

begitulah citernye . . . so cam ne nak halang gejala yg mcm ni ek . . . tak kan setiap kali nak beli kene check nama kat lesen . . . aduhhhh, agensi mana yg aku patut maklumkan perkara2 cam ni . .
aku masih tak puas ati . .  :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 08:26 PM | Show all posts
sgt berpuas hati..
actually aku tak penah duk luar melaka. tp byk kwn2 luar aku komen melaka best sederhana, hiburan tmpt melancung semua ada.. but tak best time cuti.. jalan jam giler... nk jalan2 tak dpt...
tp mmg bersyukur sgt sebab duk kat melaka...
klu kene keje tmpt len, mlk tetap lam ati gak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 08:28 PM | Show all posts

Reply #138 Kambeng_Gurun's post

g karaoke wakaka kat dreambox tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 08:27 PM | Show all posts
Originally posted by ummy43 at 4-2-2009 06:57 PM
satu lagi kan, aritu aku gi pasar beso, konon2 rajin la nak masak .  .. (nmpak sgt aku selalu mkn kat luar)
aku pon pegi laaaa . . . pilih punye pilih ayam, sebelum nak timbang, tetiba jer aku t ...


Frankly, aku lum pernah gi pasar beso....hehehe (lagi teruk ).....Biasa beli ayam kat Giant or Jusco jer.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 10:12 PM | Show all posts
Originally posted by MrsJohn at 4-2-2009 08:27 PM


Frankly, aku lum pernah gi pasar beso....hehehe (lagi teruk ).....Biasa beli ayam kat Giant or Jusco jer.....



mrs john, cube le pegi kat paso beso tuh . . tapi kalau nak beli ayam, check dulu nama kat lesen ye . .
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2009 11:11 PM | Show all posts

Balas #147 ummy43\ catat

ni semu org majlis nye keja..bg lesen tp x pantau..kdg2  kt restoran pun sama..kita tgok dri luar mcm kedai mkn org kita sbb pekerja semua melayu,walhal yg empunyanya bangsa lain...:@
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2009 03:23 PM | Show all posts

Reply #148 illa3040's post

taktik nk dptkan customer melayu
biasa la tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2009 09:49 AM | Show all posts
Aku suke dan sayaaaanggg sgt dengan negeri kelahiran aku ni. Sejak aku lahir sampai lah sekarang. Pembangunan nya sungguh ketara dari zaman 90 an hingga kini. Ape ape pun, aku suke duduk melaka sbb 1) tenang je walapun ade busy, jam kete, etc etc. 2) tempat tempatnya sume menarik. la ni adik aku dpt skolah kat ujong pasir nun, hari hari la aku pegi kg portugis..ngadap pantai yg sungguh aman damai. 3) mmg keterunan mak ayah sedare mara melaka..hehehe 4) kedai kedai makan..dan warga melaka..peramah dan baik..hiks
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2009 06:03 PM | Show all posts
melaka tetap dekat di hatiku...rasa tenang bila balik melaka...sangat rilex di kampung halaman....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2009 01:50 PM | Show all posts
Originally posted by ummy43 at 4-2-2009 10:12 PM



mrs john, cube le pegi kat paso beso tuh . . tapi kalau nak beli ayam, check dulu nama kat lesen ye . .    


Biler ler gamaknyer aku nak pi...hehehehhe....

nursery rate kat sini lebih kurang je kat negeri asal aku, tp salary rate rendah lagi ler pulok....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 12:06 PM | Show all posts
hmmmm....aku vote for :entahler....

heheheh..actually, aku baru je lebih kurang 3 bulan duk melaka ni....
laki aku dah 4 tahun keje sini.....aku pulak baru je dapat tukar mengajar kat sini....

tahla....nak kata seronok duk sini...tak jugak.....mungkin sebab mak ayah, sedara mara aku jauh kot....rasa macam sebatang kara kat sini...
laki aku org pahang....aku org trg.....hhmm...jauhnya...huhuhuh.....sakit pinggang drive kalo balik kg....

pada aku org melaka ni sama je ngan org kat tempat lain...hehehe...ada yang peramah...ada jugak yang pemarah.....so, aku takde masalah la ngan penduduk2 kat sini...anak2 murid aku pun alhamdulillah....baik2 belaka....

aku tatau sampai bila aku nak duk melaka ni....kalo ikutkan....aku nak pencen dan habiskan masa tua aku kat kg halaman...nak duk dekat2 ngan family...
melaka ni aku jadikan tempat aku carik rezeki je la....heheheh...

owh...lagi satu....aku rasa kat melaka ni panas la....hmm..tatau la pasal apa....musim kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2009 12:11 PM | Show all posts
puas hati lah..tapi bab gaji diberi tu x puas hati..kata market melaka ni masih low lah...tapi harga barangan kat sini dah sama taraf dgn kl....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 12:08 PM | Show all posts
W/PON AKU BUKAN ORG MELAKA...
16 THN DUK MELAKA...AKU GEMBIRA DUK MELAKA..
NTAH2 KUBUR PUN KAT MELAKA...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 04:02 PM | Show all posts

Balas #143 ummy43\ catat

ummy, aku klo g pasar besau tu slalu beli ayam kt gerai salehuddin. no brape xingat.kedai dia mengadap org jual bwg2, cili keing tu.tp mmg dia pakai kopiah. sebelah2 dia pon org melayu gak. cume belah blakang (yg mengadap org jual kelapa tu yg ramai bangsa lain)
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 01:00 PM | Show all posts
aa....aku x bule undi ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2009 09:05 PM | Show all posts
AKU SKE MELAKA!!
luv it...homesick je slaloo~
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2018 10:11 AM | Show all posts
tak suka melaka...jemmmmmmmm....dahlah byk trafic light
boleh tak kalau orang kl tak payah turun melaka bila weekend or holiday

asal weekend or holiday jemmmm, korang x penat ke ngadap jem, weekday dah ngadap jem kat kl, bila weekend nyebuk pulak buat jem kat melaka

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095509s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list