Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17240
View
158
Reply

[SURVEY] ANDA PUAS HATI HIDUP DI MELAKA??

[Copy link]

Author: the_slayers       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2008 08:12 PM | Show all posts
aku dah dekat 30 tahun duduk melaka...

aku punye review..

awal 80an - aku duduk dkt kuarters guru,dkt sebelah stadium Kubu. dulu situ ada  kuarters JKR jgk. Tahun awal 80an,, tv xd kaler... jalan tak jem...
tgh 80an - aku pindah duduk dtk tmn indah bkit sbukur. best duduk sini..
awal 90 - la ni : duduk bukit katil...best mmg best,,tapi makin hari makin byk kereta dkt main road...nak kluar ke main road pagi2 pun payah..jem dari simpang jpj..


satu aku tak minat melaka ni,,,TYT & CM die...byk idea merapu  & membazirkan wang rakyat yg menyakitkan hati aku sebagai anak jati melaka...


yg lain ,,,semue pueehhh ati...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2008 11:06 AM | Show all posts
melaka tanah tumpah darah ku...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2008 09:53 PM | Show all posts
puass
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2008 05:45 PM | Show all posts
tapi melaka takde tempat nak clubbing
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 01:02 AM | Show all posts
besh sgt dok kt mlake..20thn dok mlake..
b4 dis pnah lpak kl jap..sgt susah nk g jnjln sbb jem..
skang tgh study kt jb..brg2 mhl..kt area skudai ni plak ad jj j n trbaru ad giant..
kl kt mlake,kuar g kt area umah Ax tuh j dh leh bli brg dapur,brg skolah,bju2,siap ngn lgsir n alas meja lg..
ad j kdai spcialties utk brg kprluan..

lst week erynn g shopping kt mlake tu pny la jem..byknye kete yg dr s'pore..
fuh...sgt letih tp puas ati sbb dpt shopping dgn puasnye..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2009 09:11 PM | Show all posts
tolong..aku tak nak duduk melaka, dah berapa bulan kat sini tapi aku tak pernah hepiiiii.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2009 09:14 PM | Show all posts
Originally posted by awek_jambu at 3-1-2009 09:11 PM
tolong..aku tak nak duduk melaka, dah berapa bulan kat sini tapi aku tak pernah hepiiiii.


makanan melaka tak sesuai dgn selera aku, sebabnya selera aku dah sesuai dgn selera utara,aku mintak maaf org melaka tapi aku tak sesuai tinggal di melaka, tapi aku terpaksaaa

[ Last edited by  awek_jambu at 3-1-2009 09:17 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2009 11:34 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by awek_jambu at 3-1-2009 09:14 PM


makanan melaka tak sesuai dgn selera aku, sebabnya selera aku dah sesuai dgn selera utara,aku mintak maaf org melaka tapi aku tak sesuai tinggal di melaka, tapi aku terpaksaaa [/quote



Lama2 nanti ok lah tu...kita kene sesuaikan diri walau dimana kita berada...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2009 06:51 PM | Show all posts

Reply #127 awek_jambu's post

cian.......xpe MCD ader.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:05 AM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 19-7-2008 07:05 PM
ye... tinggal kat Melaka memang best, tapi yg tak best nya adalah keaadan jalan yg berlubang sana berlubang sini.   abis keta aku. asik nk buat alignment je.



buat je al..bukn lme pon ak alignment kete..ak slalu teman kakk wat alignment kt bukit cina..ntah ape name kdai 2.kat lam tmn btol2 blkg asrama high school..fmly ak sume wat kt c2.ayh ak yg recomenkn..ok la wat c2 n tokey pon friendly..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:06 AM | Show all posts
Originally posted by ivy_6731 at 4-1-2009 11:34 AM
[quote]Originally posted by awek_jambu at 3-1-2009 09:14 PM


makanan melaka tak sesuai dgn selera aku, sebabnya selera aku dah sesuai dgn sel ...



mula2 je..lme2 mst suke..kalo xsuke mknn mlk msk la sndri..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:10 AM | Show all posts
Originally posted by the_slayers at 19-7-2008 07:38 PM
Skang nie komplen dari saudara cluesan berkaitan hal jalan raya dimelaka telah dibangkitkan,bgi aku jaringan jalan raya dimelaka adalah yang terbaik dan mudah untuk difahami. Kecuali struktur jal ...



btol2 ak sokong..lg2 ad tmpt yg dlm pembinaan ntok majukan mlk jgk..so kte hendak la bersabar..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:13 AM | Show all posts
Originally posted by cluesan at 20-7-2008 05:01 PM
ko best la... aku da 24 tahun duk melaka(sejak lahir). tapi jalan tak hafal2, dlm melaka tengah pun aku leh sesat, apatah lagi  alor gajah, masjid tanah, jasin? malu gila klu sesat. ada skali tu  ...




sesat ke..ala ciannye..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:32 AM | Show all posts
ak anak jati mkl..
tgh syok2 membeso kat mlk dpt la tawaran blajo..
nak x nak kene la kuar mlk..
tp dsebabkan mlk tt d ati ak blik ke mlk n bole d katakn setiap mggu..

nape suke mlk?
pembangunan yg maju n sume benda ad..
kt umah ak sume2 dekat
msjd ngeri,nosptl beso,mlk sentrl,prjbt pos,pepustakaan awm,shopg complx
sume2 dkt la smpai ak xtau nak shopg kt mne
brg2 pon murh lg
jln pon x jem n kalo ad pon akejap je coz xsempat nak lenguh kaki da smpai umah

ari2 ak doa moga dpt keje kt mlk kelak
n xlupe jgk nk cri jodoh org mlk je so fmly x pening nk uruskn
kalo dpt org luar mlk pon pe slhnye tp nak ler buat umh kt mlk
yela sume2 ad n dkt2 je

nak duk mlk  nak duk mlk   nak duk mlk
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by the_slayers at 27-7-2008 10:43 PM
Di Maklumkan bahawa kedai ayer buah bukan d tutup

tetapi telah berpindah ke sebelah restoran pantai timur (selang bape buah kedai)

owner yg same

cume harga dah meningkat ckit



slalu dgr kedai air buah tp smpai skg stil xtau mne kdai 2
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:58 AM | Show all posts
Nape saya suke Melaka?
Melaka Bessssssssssssttttttt...
Melaka Bandaraya Bersejarah
Makanan Melaka pon Bestt...asam pedas ermmm
Jalan pon x jem ...x le kusut cm kl..shoping pon bersepah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 11:38 AM | Show all posts
aku memang suka dok melaka..
sumanya best..
nak gi mana2 pun senang..
kurang jem..
yang penting, suma benda ada..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 09:35 AM | Show all posts
Asalnya aku org KL..tapi sekarang aku keje kat Melaka..dah 2 tahun lebih aku dok melaka..pendapat aku dok kat Melaka ni boleh tahan laa..paling best takde tol! haha..tu perkara yg paling obvious laa compare to KL..

cume kadang2 bila ari cuti kat Melaka ni..aku tatau nak gi jalan2 kat maner..selain dr Melaka Mall, MP, Dataran, JJ, Tesco, Giant, Pasaraya Cowboy, Bintang, A Famosa, Pengkalan Balak, Klebang, Pantai Puteri, Tanjung Bidara dan yang setempat dengannya..

warga Melaka yg original..ader idea tak? kalo cuti tu..tempat mane yg best dilawati..jangan laa suh aku gi kat muzium ke hape..sumer tu aku dh pegi..lagipon, aku dok kat Melaka Raya..sekangkang kera jer nak menapak kat MP n Dataran tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2009 10:18 AM | Show all posts
yg aku tak puas ati kat melaka, ari ahad pon kene bayo paking kupon . . rajin2nyer org bandaraya melaka ni keje ek . . tempat laen cuti am ngan ari ahad paking free . . . melaka kene bayor lak, kate nak galakan pelancongan . . cam ne nih . .

satu lagi aku tak tahan . . . cuti2 mesti tak leh nak gi melaka town, jem gilerrrr . .
kat ayer keroh pon jem, aduhhhh ,... tak larat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2009 09:52 PM | Show all posts
tempat haku makin lama makin maju lak...tensen btul...bukan menentang arus pembangunan tapi xnak la terlalu over...makin lama makin ramai manusia...

satu je yang haku agak terkilan di melaka ni, bisnes dikuasai oleh cina...aduhai..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list