Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16880
View
158
Reply

[SURVEY] ANDA PUAS HATI HIDUP DI MELAKA??

[Copy link]

Author: the_slayers       Show all posts   Read mode

Post time 21-9-2008 06:14 AM | Show all posts
ramainye owg kat taman cempaka smalam:kant:
aku nk gi bank islam pon turut terganggu
tadapat bayangkan malam2 ax kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 05:40 PM | Show all posts
Originally posted by isskandar at 17-9-2008 03:44 AM
ahbang ax...jum g cempaka esok...


jom jom

ehhh tmn cempake ade ape
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 05:40 PM | Show all posts

Reply #101 shuffeak's post

mlm2 time pose la

time x pose ni watpe g situ
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2008 08:45 AM | Show all posts
Originally posted by Ax at 25-7-2008 03:31 PM
mane ade dah kdai tu !


huhuiiiii....
ade je lagi kedai tu...
aman mesra lagi beroperasi...
kedai tu punya buat air buah..perkhhhh..mmg best...huhu!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2008 09:00 AM | Show all posts
oihhhh korang....
cemana la ekk kalau kite sume ni b'jumpe..?
pdhal mmg kite semua dekat2 jek...
menyengal sungguh korang sumer nih..huhu...
anyway..aku puas hati sangat la duk kat melaka ni...
facilities pun dah banyak..
nak chill out pun tak boring dah..
banyak tempat...huhu!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2008 09:40 AM | Show all posts

Reply #105 naQi-tiRa's post

nnti wat gathering leh ler jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2008 07:33 AM | Show all posts
Adik dah 24 tahun dok melaka. Lahir jer tempat lain. Dok kat melaka memang best giler2 la. X sesak,banyak tempat boleh g jalan,taraf hidup x tinggi sangat,yang paling adik suker tempat2 sejarah kat melaka.Bandar hilir tue dah baratus kali dah adik tawaf. Time sekolah dulu suker betul jalan kaki dari Ocean ke MP. Jalan2 kat melaka ni pun senang jer ingat.  Love Melaka so much.:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2008 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by adikabg84 at 16-10-2008 07:33 AM
Adik dah 24 tahun dok melaka. Lahir jer tempat lain. Dok kat melaka memang best giler2 la. X sesak,banyak tempat boleh g jalan,taraf hidup x tinggi sangat,yang paling adik suker tempat2 sejarah k ...



sukeernyer......  okla sapa lagi nak tourist tempat sendiri kalau bukan org kiter dah naik menara berputar tuh......best giler
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 01:47 PM | Show all posts
kat melaka best sebab ade satu tempat tu kat melaka aaa masih lagi jual kuih seringgit dapat 4 biji, abis aku borong
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 04:49 PM | Show all posts
Yeehaaa..memang best dok melaka..sume2 la best......
ada sesapa tahu tak?..ikea melaka akan dibuka...mana lokasi?....x sabau dah ni....nk g shopping...jauh le nak g ikea skrg...TERPAKSA pergi gak walau jauh!
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 08:45 PM | Show all posts
melaka mmg best. tanah tumpah darah ku yg tercinta.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 07:30 PM | Show all posts
Originally posted by the_slayers at 19-7-2008 06:51 PM
Salam y'all

pendapat forumer warga melaka amat di alu-alukan
Aku pulak sangat berpuas hati hidup dimelaka berbanding KL
Makan murah (terutama restoran mapelay kegemaran aku kat semabok perda ...


mmg best sgt...sebb ader pengalaman tinggal di kl...jauh lebih baik tinggal di melaka
taraf hidup pun okey..sederhana
makanan:masih murah lagi
jalanraya: x jam sgt
x der tol....
dan suasana kampung ader lg..
memmg bestlah duduk melaka
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 07:31 PM | Show all posts
Originally posted by Mya111 at 12-11-2008 04:49 PM
Yeehaaa..memang best dok melaka..sume2 la best......
ada sesapa tahu tak?..ikea melaka akan dibuka...mana lokasi?....x sabau dah ni....nk g shopping...jauh le nak g ikea skrg...TERPAKSA pergi ga ...


betul ker???kalau betul tu.best sgt..x larat nk gi kat kl tu..jauh sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by shuffeak at 25-7-2008 02:37 PM
suke duk melaka.lamer tak minum air buah kat bkt beruang


aku pun suka air buah die.....
murah giler dah lah gelas besau rm2 je
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 04:53 PM | Show all posts
melaka mmg best...
dulu penah gak tggl kan JB
tapi hati nie still tringat kat melaka....
'MELAWAT MELAKA B'ERTI MELAWAT MALAYSIA'
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2008 09:54 PM | Show all posts
aku dah 3 tahun menetap kat melaka...aku hepi je sebab jalan tak jam macam kat kl..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2008 03:02 PM | Show all posts
My grandparents dduk kat Melaka.rindu nk balik sna coz sna bnyk tempat2 bersejarah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2008 08:25 PM | Show all posts
Originally posted by lynn135 at 19-11-2008 04:50 PM


aku pun suka air buah die.....
murah giler dah lah gelas besau rm2 je


smalam pegi minom air buah
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 03:10 PM | Show all posts
Baru dok melaka masuk 3 minggu. dok kata taman cempaka.

so far environment kat melaka memang best. lagi plak umah sewa aku betul2 strategik kat tengah melaka tu so senang la nak pi MP ke, tesco ke, jusco ke.kira dekat la. asyik berjalan la kejanye aku ni.

tapi yang tak bestnye kebanyakan driver melaka ni drive macam babun. selalu jadik kat aku. aku tengok side mirror, keta belakang jauh lagi. aku bagi signal nak masuk line sbelah. bila keta belakang tau aku nak masuk line sebelah je, terus keta belakang tu memecut tak bagi aku masuk. kalau aku x mengalah, memang dah lama bereksiden da. macam hampes. pastu bile keta sebelah nak masuk line jalan aku, main masuk je tak bagi signal. tapi aku baik hati, aku bagi gak la dia masuk line jalan aku.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2008 10:09 PM | Show all posts
Kitorg dok melaka baru 3 tahun, okla..puas hati tak jam cam KL or Penang. Ada anak IC -04- Dah berumah tetap di Melaka, will stay here for good la.... tp peluang perkerjaan tak sehebat KL or Penang....facilities good...bersih je ..I like...overall thumbs up...


p/S : kene tuko address kat IC baru leh ngundi kat sini.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098107s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list