Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16928
View
158
Reply

[SURVEY] ANDA PUAS HATI HIDUP DI MELAKA??

[Copy link]

Author: the_slayers       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2008 06:51 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 21:36

Salam y'all

pendapat forumer warga melaka amat di alu-alukan
Aku pulak sangat berpuas hati hidup dimelaka berbanding KL
Makan murah (terutama restoran mapelay kegemaran aku kat semabok perdana),no traffic jam (kekadang jer),umah dekat
awek dekat(Oppss...aku mana de awek)

pendek kata

MELAKA TANAH TUMPAH DARAH KITA!!

SEKIAN Y'ALL

:victory::victory::victory:
Single Polls, Total 69 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 07:05 PM | Show all posts
ye... tinggal kat Melaka memang best, tapi yg tak best nya adalah keaadan jalan yg berlubang sana berlubang sini.   abis keta aku. asik nk buat alignment je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2008 07:38 PM | Show all posts

Reply #2 cluesan's post

Skang nie komplen dari saudara cluesan berkaitan hal jalan raya dimelaka telah dibangkitkan,bgi aku jaringan jalan raya dimelaka adalah yang terbaik dan mudah untuk difahami. Kecuali struktur jalan, mmang mcm haram terutama jalan depan bukit serindit, kat kawasan perindustrian ayer keroh

Tapi aku rasa masalah berkaitan jalan raya nie bukan masalah dimelaka je,negeri lain pun mesti ada masalah nie kan?


ada lagi pendapat lain??
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 07:49 PM | Show all posts
erm, lagi satu dgr dari complaint orang dari luar melaka, driver melaka ni suka bawak slow2 kat lane kanan. and lagi satu orang melaka tak reti guna roundabout.

apa2 hal, melaka bagi aku memang best, life cost pun masih rendah lagi (tapi sedang meningkat naik, klu yg da lama kat melaka ni mesti perasan).
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 07:56 PM | Show all posts
aku da 5 stadi kat melake..

yg tak best nyer, kalo abg aku dtg dr kl, nk jln2 dier pening sbb byk one-way..tapi aku rase ok jek, tadek jem2 sgt tmbh2 masok area jonker walk tuh..one way sumer..

pueh ati mkn murah2..byk mende nk mkn, siam ade kelate ade mapley ade sumer2..tapi aku rase kurang jenis2 kopitiam ar..kat ayer keroh nih ade uncle john kopitiam..kat tesko ade kluang station..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2008 08:20 PM | Show all posts

Reply #5 majinn's post

5 tahun maksud ko?

lama giler...ko study ape lama sangat

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 08:21 PM | Show all posts
best mmg best.....bagi aku mmg best hidup kat melaka ni.....dr segi makanan....murah , sedap n byk pilihan....jammed waktu balik keja tu biasa la tp x la jammed gegila.....tp aku rasa melaka ni sdng membangun la.....nampak pembangunan yg ada .....x la mcm sesetgh tpt tu.....3-4 tahun x g semuanya masih sama hehehehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 04:52 PM | Show all posts
aku dh 20+ thn idup kt mlk
sekitar tmn aku dh ade tesco,mlk sentral,hospital bsr,masjid negri,seminit dr town, so aku rs brpuas ati sungguh idup di tgh bandaraya mlk muahahaha

cume line tenet je slow kt mlk ni hehehehe

psl jln, aku rs skrg dh bertambah maju ..

korg jgn lupe, ali ketam ckp MELAKA MAJU 2010 .. ehhehe ade stahun stgh lg ..

senang cite selok belok mlk ni dah hapal dah smua
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 05:01 PM | Show all posts

Balas #8 Ax\ catat

ko best la... aku da 24 tahun duk melaka(sejak lahir). tapi jalan tak hafal2, dlm melaka tengah pun aku leh sesat, apatah lagi  alor gajah, masjid tanah, jasin? malu gila klu sesat. ada skali tu sesat kat alor gajah, tanya orang mana nk kuar pegi town balik, dia tgk plat keta aku start dari M, lepas tu dia ckp, "Ai... orang Melaka pun boleh sesat dalam Melaka?". last2 dia ckp kat aku, "ko jgn risau la jalan dlm melaka ni, takleh sesat punya, ko pusing2 pun kat situ gak, besar mana la melaka ni".
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2008 05:42 PM | Show all posts
konsep melaka maju 2010 tu dilihat dari segi mcm mane?
kemiskinan 0%?
kemudahan 100% perfect?
pendapatan setiap isi umah RM 2000++??
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 06:44 PM | Show all posts

Reply #9 cluesan's post

wa rs wa mcm igt lu la cluesan

bdk sultan dlu yek
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 10:16 PM | Show all posts

Balas #11 Ax\ catat

ko tahun berapa? aku tahun '97 - '99.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 02:43 AM | Show all posts

Balas #12 cluesan\ catat

lu panda kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 07:44 AM | Show all posts
walaupun aku bukan org mlk.....tp dok mlk memang best tgh tunggu peluang jd org mlk lak......
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 04:04 PM | Show all posts
dok melaka best...tu la pasal aku nak dok balik kat melaka...


waaa..........tapi entah cam aner x gerak2 pun dari shah alam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 04:10 PM | Show all posts
boleh naik kapal mewah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 03:39 PM | Show all posts
aku suka sgt dok melaka..
jalan xjam..penduduk die pon peramah..hik3

aku skarang blaja kt bangi ni taun ke 5 kat sini..
sblm ni aku dok kl..n mersing..tp melaka tetap jadi pojaan ati..
xtau napa..lau shoppping pon aku suka kt melaka..
aku leh g shopping sorg2 lau dok melaka..mayb sbb aku da familiar ngan shopping complex die..
lau kat sini..nak g shopping sorg2 pon aku xsemangat..hahaha..

lg 1..maybe sbb kt melaka aku dok dkt ngan area kg..so aku rasa penduduk die
sgt2 la peramah..nak2 kt jalan raya..lau jalan sempit..kita bagi die jalan dulu..musti diorg angkt tangan..or hon tanda time kaseh..

tp time aku dok kl..xde pon org wat cmtu..even aku angkt tangan ucap time kasih pon depa wat muka masam lg..hik3..tu sbb aku suka dok melaka..

semua ade..nak g pantai pon dokat..sini jauh la..nk mkn pon semua senang cari...
panjang lak cite aku
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:27 PM | Show all posts
sgt puas hati...  x jem... jalan ok... leh dikatakan semua jalan kat melaka dah ada lampu jalan... n masih dinaik taraf lagi... shopping pun makin byk... tarikan pelancong pun byk... tmpat makan best2... n still murah...  
bab2 jalan yg tak rata tu memang x dinafikan... tapi selalunye prob kontraktor... bila dah potong jalan... wat keje... tar balik x rata... sape2 dalam ni ada yg keje jkr ke.. mbmb ke... SAMB ke...  take note aa benda ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:37 PM | Show all posts
suke duk melaka.lamer tak minum air buah kat bkt beruang
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 02:38 PM | Show all posts
sape vote sgt tak berpuas hati tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list