Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16525
View
18
Reply

Pakar Psikologi di JB?

[Copy link]

Author: Vvenus       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2008 10:21 PM | Show all posts |Read mode
salams semua warga Johor

boleh tak sesape bagi tau katne di JB nih ada klinik psikologi? kecuali hospital bahagia tampoi laa

maksud aku klinik pakar sakit jiwa yg cam kat dlm tv tuh..yg ada sofa kat bilik siap leh baring2 sambil kita meluahkan perasaan tuh

thx in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 09:57 AM | Show all posts

Reply #1 Vvenus's post

klinik permai yg dekat ngan kondominium bukit alif tuh....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2008 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by QAX at 19-6-2008 09:57 AM
klinik permai yg dekat ngan kondominium bukit alif tuh....


thanx..itu hospital permai tampoi punya kan?
hmmm...my friend ada masalah kronik, she needs a pakar sakit jiwa..tapi dia taknak gi situ, dia kata dia bukan giler..cuma dia stress jek
so dia tengah carik yg ala2 dlm cerite jelatang tuhh..klinik biasa aaa..bukan berkaitan dgn hospital giler
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 11:55 PM | Show all posts


kesian dier....bawak ajer jumpe pakar kaunseling

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 07:07 AM | Show all posts
Originally posted by Vvenus at 18-6-2008 10:21 PM
salams semua warga Johor

boleh tak sesape bagi tau katne di JB nih ada klinik psikologi? kecuali hospital bahagia tampoi laa

maksud aku klinik pakar sakit jiwa yg cam kat dlm tv tuh..yg ...


Vvenus,

suruh kawan pergi Klinik Penawar di Jalan Perisai, Taman Sri Tebrau.
kliniknya dekat2 Klinik Asia di situ....

Doc nya, lelaki melayu...
apa yg SM tahu Doc tu doc pakar..... selalu handle case kt GH, JSP @ PSH

selalu jumpa dia base on appoitnment atau rujukankan dr doc2 lain
u suruh aje kwn u tu pergi... utk buat appoitnment
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2008 07:58 AM | Show all posts
Originally posted by ~SwEeTMuM~ at 20-6-2008 07:07 AM


Vvenus,

suruh kawan pergi Klinik Penawar di Jalan Perisai, Taman Sri Tebrau.
kliniknya dekat2 Klinik Asia di situ....

Doc nya, lelaki melayu...
apa yg SM tahu Doc tu doc pakar.....  ...



oooo..okeh..thanx..nnt V bagitau dia
tau ler klinik asia tu kat ne..pernah anto nenek gi situ dulu
doc tu mmg pakar kaunseling ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2008 08:28 AM | Show all posts
BAGUS info thread ni...

aku pernah jumpa kaunselor dulu, tp bukan berkenaan dengan sakit mental... dalam hati aku ada banyak benda yg tak pasti, so aku jumpa sorang kaunselor ni... member aku kenalkan...

tp apa yg dia buat sangat tidak membantu aku... aku tak jumpa jugak jawapan yang pasti...

mujur aku ada sorg kawan, dia bukan ahli psikiatri tp geologist... dengan dia aku banyak meluahkan dan belajar mencari ketenangan dalam hati...

Venus... beritahu kawan ko tu suruh banyak berzikir dan ingat tuhan sentiasa (dalam apa jua keadaan pun). solat, wuduk dan zikir ubat jiwa paling mujarab.

dan kita kena sentiasa fikir positif, cari kawan yg kita percaya dan luahkan apa yg kita rasa. tak perlu bercerita dgn sepuluh orang....satu pun cukup. kalau ramai-ramai nanti orang jaja cerita kita pulak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2008 08:08 AM | Show all posts
Originally posted by nazurah at 20-6-2008 08:28 AM
BAGUS info thread ni...

aku pernah jumpa kaunselor dulu, tp bukan berkenaan dengan sakit mental... dalam hati aku ada banyak benda yg tak pasti, so aku jumpa sorang kaunselor ni... member aku ...



nazurah, katne ko jumpa kaunselor tuh?

la ni aku tgk kawan aku tu leh kontrol sket aa...dia cuba dekatkan diri dgn agama balik.....wuduk pun jaga la nih..sebab wuduk & doa kan senjata org mukmin kan..  

dia mmg kawan baik aku aa..tuh yg dia ngadu kat aku..so far kengkawan lain tak tau masalah dia nih..sebab secara lahiriah..dia nampak normal jek..ok jek..tapi dlm kepala otak dia byk sgt konflik..macam2 dia pikir sampai ke akar umbi
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 08:53 AM | Show all posts

Reply #8 Vvenus's post

aku jumpa sorg kaunselor hospital. mmg keje dia tenangkan org. tapi aku cadangkan ko jumpa seorang pak imam kat taman gembira. jalan riang 7 kalau tak silap.

dulu aku pernah pegi situ bila family syak aku terkena buatan orang... kenkadang benda ni kita tak jangka. kita nampak kita ok, orang nampak kita tak ok. kita rasa kita ok...tp sebenarnya kita tak ok...

bila aku jumpa pak imam tu, dia confirmkan yg aku x terkena buatan org, cuma dia bg aku nasihat macamana nak atasi masalah aku...

kalau kawan ko tu ada mak lagi... suruh  mak dia doakan utk dia... kalau dia ada anak kecik, suruh anak dia doakan utk dia... coz antara doa2 yang dimakbulkan ALLAH ialah :

1. doa seorang ibu
2. doa anak kecil (yg belum baligh)
3. doa orang alim (susah nk kenal pasti org alim skang ni)
4. doa orang yg teraniaya

2 kumpulan kat atas tu adalah pilihan terbaik dan senang. mintak depa doakan kawan ko tu agar hatinya tenang dan lapang. kalo dia takde anak... buatlah kenduri sikit kat memana taska (kan situ ramai budak kecik) dan mintak depa aminkan doa. panggillah imam suh baca doa...

kalo nak no tepon pak imam tu... PM aku...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 05:32 PM | Show all posts

Reply #9 nazurah's post

very good info nazurah......tks a lot.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2008 11:49 AM | Show all posts
buleh cuba rawatan cvt..http://www.rawatankesihatan.com/ bkan sahaja sterss buleh bantu..masalahlain pun buley...erm..tak de kat jb..tapi buleh berbual dgn dr tu 0n line...nanti buley wat janji temu..saya rasa rawatan ini sgt membantu..even saya sendiri buat rawatan ini sbb minat saya tak serasi dgn jiwa..akhirnya saya sendiri buntu n tak tahu nak kejalan mana lepas belaja..
stress jugak keadaan saya ni..

s0, buley cuba cek web tu then kalau rasa2 nak cuba, dr tu nama dr ariff..ader pic dier kat dalam tu..kalau perempuan dia bagi bini dier dr aishah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2011 10:16 AM | Show all posts
bile hati tak tenang nafsu mengatasi akal...Stressss...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2012 07:11 PM | Show all posts
Post Last Edit by ҽʦ at 11-1-2012 20:03

SALAH URAT TERKEHEL  JOINT DISLOCATION ,MUSCLE AND TENDON STRAINS ,BACKACHE.......
LOOKING FOR RELIABLE TCM THERAPIST?
CALL POZHILIN OR UNCLE KOK FOR ENQUIRY
013-7430612
1 JALAN ANGGERIK 21 TAMAN JOHOR JAYA 81100 JB
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 10:33 PM | Show all posts
Dr Ramli 07-3356055
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2013 10:35 PM | Show all posts
phsyciatrist.. klinik kat taman suria kalau tak silap..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2015 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 23-6-2008 08:53 AM
aku jumpa sorg kaunselor hospital. mmg keje dia tenangkan org. tapi aku cadangkan ko jumpa seorang p ...

Hai assalam nazurah blh tau no pak imam yg kat tmn gwmbira tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 20-6-2008 08:28 AM
BAGUS info thread ni...

aku pernah jumpa kaunselor dulu, tp bukan berkenaan dengan sakit mental. ...

hye nazura...
bole mntk no imam tu x?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2017 05:01 PM | Show all posts
Nasihatkan kwn supaya lebih dekatkan diri dengan Allah... in shaa allah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nazurah replied at 23-6-2008 08:53 AM
aku jumpa sorg kaunselor hospital. mmg keje dia tenangkan org. tapi aku cadangkan ko jumpa seorang p ...

Blh sy dptkan nomer tlp imam itu sis?
Trm ksh sebelumnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087905s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list