Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123
Return to list New
4989
View
47
Reply

Home Schooling -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2009 03:00 PM | Show all posts
jawapannya D.  sebabkan translation tu ramai yang jawab B sebab baca soklan BM
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 03:01 PM | Show all posts
lut sinar macam cermin kete, sliding door kalau tak tinted
lut cahaya macam frosted sikit selalu cermin tingkap.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 04:01 PM | Show all posts
oic...... pergghhh... boleh tahan jugak konpiusnye soklan.  no wonder currently some people fight to demolish PPSMI.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2009 07:58 AM | Show all posts


nak check pasal translucent  transparent tu -
dalam science year 4 -

translucent = lut cahaya
example -  wax paper

transparent = lut sinar
example - window glass
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 10:37 PM | Show all posts
i guess in a way my children benefit for being in a ala"convent"/"st johns" school.....

teachers are very proficient in english
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2009 05:39 PM | Show all posts
home schooling ni sesuai utk anak2 orang2 yang selalu condemn guru2 secara membabi-buta. Biarlah dia ajar sendiri anak dia atau upah org lain, dan dia duduk sebelah guru yg diupah tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2009 07:28 AM | Show all posts
Originally posted by zara1512 at 29-3-2009 17:39
home schooling ni sesuai utk anak2 orang2 yang selalu condemn guru2 secara membabi-buta. Biarlah dia ajar sendiri anak dia atau upah org lain, dan dia duduk sebelah guru yg diupah tu.



not necessary -
i am doing home schooling - weekend only
dan parents dia bukan pun condemn guru -
they just think that anak dapat exposure differently

mind you - bagus budak2 ni pergi sekolah - dapat interact
socially dengan peers - tapi since student saya ada juga
join other classes (dance, piano, mengaji) yang sama peers dia -
so it's not bad at all - -

lagi pun... bukan saya terhad kat rumah aje -
saya akan bawa student saya pergi outing juga -
masa topic tropical rainforest - bawa dia pergi reserve forest
kenal  dengan rainforest etc...

as well kalau belajar science bla bla
bawa pergi petro science  ..
so it's so much fun.. dan kami sama2 belajar juga -

and she is brilliant -
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2012 11:41 AM | Show all posts
SANKURIANG posted on 3-6-2008 10:06 AM
I'm a working mother (part time) and my hubby is a senior lecturer (with a  Phd - refer to KLKL atas ...

mendap dah ek thread ni..

btw aku setuju lah sangat bab2 menghafal untuk exam ni..
sebagai contoh adalah diri aku sendiri... secara umumnya keputusan peperiksaan aku mmg bagus (sebabnya aku banyak menghafal sebab nak exam, dan bukannya betul2 nak pandai.  lagipun takdanya berguna pun kebanyakkan subject tu bila kita dah kerja... hurm ntahlah, menda ni semua memerlukan satu rombakan yang sangat2 besar dan perhatian pihak yang berkaitan)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list