Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26301
View
4
Reply

Welkam @FD - Bahasa Cermin Peribadi, Bukan Peribodi [UPDATED:12-09-11]

 Close [Copy link]

Author: Sasha       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2008 05:49 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ParinAmat at 15-9-2011 09:52

Salam pada semua Family Members..


Starting today onwards, topik2 berunsur borak tidak akan dibenarkan lagi di FD..dan tindakan yg akan saya ambil tidak akan diberi penjelasan lagi, dgn itu, utk memuaskan hati semua pihak.. sy akan create satu topik borak spt yg pernah sy lakukan seblum ini. Saya harap dgn adanya topik itu tidak akan mengganggu perjalanan topik2 yg berilmiah lagi..

Kerjasama dr semua pihak baik dr otai2 lama...yg suam2 kuku mahupun baru nak suam2 ..amatlah saya hargai..
Arios
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:11 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 17-5-2012 16:47

.::Rules @FD (1 of 3)::.

- Berforumlah dgn baik, berhemah dan tidak menggunakan kata2 yg dianggap bermaksud provokasi/kata-nista meskipon berunsur lafaz kinayah (sindiran) dalam apa jua bentuk.  Tiada org yg gemar diprovok hatta makcik kantin sekalipon..

-Pertanyaan/probing questions yg berbentuk menghina juga pastinya menerima hukuman pemotongan kredit yg setimpal. Walopun kredit tak luak mana, apa yg ditulis maka itulah perihal diri kita yg sebenarnya.. berforumlah secara berhemah karna transformasi berjaya forummer bahagia..

-mana2 thread yg mempunyai kandungan borak yg melebihi dari tujuan asal "Perbincangan Keluarga" akan ditutup dengan/tanpa apa2 amaran dari mod bertugas. Rujuk pada posting supermod Sasha #1.

-posting berbentuk hanya emoticons semata2 dikira SPAMMING.. dan spamming juga akan dikenakan tindakan penolakan kredit.. posting2 berikut juga dikira SPAMMING sebenornya..
>>multiple posting (posting berulang)
>>post berunsur lucah
>>post berunsur iklan barang/perkhidmatan mcm Minyak Kelapa Dara tu laa.. (disediakan Cari Ad section utk tujuan pengiklanan anda)
>>scam yakni tipuhelah berbentuk skim cepat kaya, MLM dan sbagainya..


haa ada lagi kat bawah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 9-9-2011 12:22

.::Rules @FD (2 of 3)::.

Anda pasti tertanya2 ttg apa jenis post yg akan diberi kredit.. arakian begini sifat2nya..

1. Valuable, original and informative post -seharusnya pendapat yg asli lagi best..
2. Copy and Paste from others resources is allowed but with source mentioned-and if the news is good informative news
3. Any subsequent post, which is informative and valuable:
4. Any informative pictures post, which can further explain the topic of the thread



ehhh ada lagi kat bawah ni.. baca tau..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2011 12:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 15-9-2011 10:06

.::Rules @FD (3 of 3)::.

Anda juga pasti tertanya2 juga.. apa jenis post yg akan ditolak kreditnya.. selain isu2 spamming di post #2 tadi tu haa.. arakian begini sifat2nya..

-personal attack, provocation, sarcasms leading to fights, name calling(change the nick just to show spite and engage in personal attack of forum members), hostile languages, Vulgar words, Insult, Disrespect and rude, Racist posting or words that has no views but purely an express of anger or attacks

-Any attack towards any religion and races and name-calling

-Any attack towards the imam, mufti, ulama', pope, sami, or leader of any religion and name calling

-Any new thread that has been opened to cause Personal Attack/Provocation to Super Moderator/Moderators

-Problematic avatar or 'problematic signature'

-Any OLD post (more than 3 months) that is purposely bumped (dibawak naik keatas) by forummer with NO relevant updates on such issue

credit deduction ranges from -1    to  -100


Berforum dgn aman seperti Aman Palestin.. peace no war..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 10:28 AM | Show all posts
A Kind Reminder to all..

Berhati2 jika berPM dengan org yg anda tak kenal.. karna leh mengundang pada kehilangan uang anda, dan juga kepercayaan anda pada orang yg anda kenal.. stay anonymous, stay secure and perform your own filtering mechanism to accept or reject information coming to you..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079969s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list