Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51556
View
302
Reply

Berapa korang kasi PARENTS tiap

[Copy link]

Author: jac_diehard_fan       Show all posts   Read mode

Post time 7-10-2015 10:04 AM | Show all posts
pendapat aku lak lebih kurang je..cuma disebabkan anak sulung maka bnyk laa tolak ke fmly..tp xpe sbb bkn org lain..

bab nk bg kt parents..aku bg kt mak aku je..mse mula2 keje bg kt bpak aku dia tolak..dia kata ko guna jela utk ko..smpi skrg ak bg mak aku..kdng lmbt..kdng cpt..tp yg pnting ak ttp nk bg moga2 ada berkat dia..org tua kita ni bukan nak sgt duit gji kita..yg dia nak anak2 dia igt kt dia je..diorg xpndng sgt dah duit2 ni bagai..

*kdng duit simpan pon aku korek jgk nk bg adk2..haahhaha..pastu klu x ckup mak aku jgk ak loan...muke x malu
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2015 05:39 PM | Show all posts
Takde bagi fix amount. Tapi, kalau ada apa2 diaorang nak, belikan jer, belanja makan, bawa pegi jalan, etc. My parent ada income sendiri, the needs are not monetary, tapi kena ziarah selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Minima 100 pound sebulan. Kalau dia ada keperluan lain, bagi lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 11:29 PM | Show all posts
150 - 200  aje utk mak sebab ayah dah meninggal last year ..
tapi kalau dia minta belikan beras ke susu tin ke gula etc n barang letrik yang kecik2 tu ai belikan ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071384s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list