Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
49279
View
302
Reply

Berapa korang kasi PARENTS tiap

[Copy link]

Author: jac_diehard_fan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-4-2008 03:11 PM | Show all posts |Read mode
brape yer?

klu bley bagitau ibu brape? bape brape? saje nak wat survey

[ Last edited by  jac_diehard_fan at 19-4-2008 03:25 PM ]
Single Polls, Total 252 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:13 PM | Show all posts
Biar saja la itu antara aku dengan depa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:23 PM | Show all posts
errr....aku tak bagi...sebab tiap kali aku nak bagi orang tua jek..diorang suruh aku simpan jek duit tuh untuk masa depan...masa susah..atau simpanan untuk pi haji kaa..katanyaa....mak ngan pak aku nih memanglaaaaa sporting gileer...bagi kat aku duit lagik adalaaa..itu dulu..time memula kerjaa..time aku tak cukup duit..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:25 PM | Show all posts
Originally posted by putratropika at 19-4-2008 03:23 PM
errr....aku tak bagi...sebab tiap kali aku nak bagi orang tua jek..diorang suruh aku simpan jek duit tuh untuk masa depan...masa susah..atau simpanan untuk pi haji kaa..katanyaa....mak ngan pak a ...



Kadang tu aku terpaksa bagi sorok-sorok kat mak aku. Pasal bapak aku tak bagi aku hulur kat mak aku..
Tambah lagi lepas aku cakap aku nak kahwin ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:26 PM | Show all posts
Biar berkat duit yang kita dapat.... Tak rugi bagi pada ibu bapa...
Amaun tak penting. Yang penting ikhlas dan bukan untuk menunjuk-nunjuk terutama sekali kepada adik-beradik. Mana yang mampu bagilah lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:26 PM | Show all posts
x bagi...


depa yg bg...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 03:27 PM | Show all posts
aku da nak kene 2-3 bulan lgk ..so aku nak mintak guide la
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:27 PM | Show all posts
Yang lebih afdal, mana yang belom kawin tu kena mampu bagi kat mak bapak dulu...
Baru fikir pasal nak bagi anak orang makan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 03:28 PM | Show all posts

Reply #4 juwaini's post

tak baikk punyeee bpk ko pe kene mengenye dgn perkahwinan mu itu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:29 PM | Show all posts

Reply #4 juwaini's post

banyak punya alasan.....

bg mak, suruh mak simpan lagik selamat... cakap,, simpan utk kenduri kawen karang....



~ nak suruh In tolong simpankan xpe gak....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 03:29 PM | Show all posts
bagitau la brape korang kasi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:30 PM | Show all posts
parent aku soh aku bg kat adik2.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 03:30 PM | Show all posts
klu gaji dlm 2000 bajet2 brape leh kasi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:31 PM | Show all posts
walaupun sikit, anakanda x lupakan ayahanda....  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:32 PM | Show all posts

Reply #13 jac_diehard_fan's post

rm1000  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:33 PM | Show all posts
Originally posted by jac_diehard_fan at 19-4-2008 03:11 PM
brape yer?

klu bley bagitau ibu brape? bape brape? saje nak wat survey

aku tak bagi langsung...
mak bapak aku musti tak mau terima..
mungkin sebab ayah aku orang berada.. dan duitnya lagi banyak daripada aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:33 PM | Show all posts

Reply #13 jac_diehard_fan's post

dalam rm500- rm700 leh kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by jac_diehard_fan at 19-4-2008 03:29 PM
bagitau la brape korang kasi..


Gaji ko berapa?
Kiraan gaji bersih berapa?
Maksud aku ko punya duit lebih dalam poket lepas setelkan semua berapa?

Ko kena pertimbangkan berapa yang ko mampu la.. Yang penting, ikhlas...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:36 PM | Show all posts
kasik...tapi sometimes mintak gak duit minyak kalau terdesak..yg penting niat ikhlas nak kasik..tak kisahla berapa
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by jac_diehard_fan at 19-4-2008 03:30 PM
klu gaji dlm 2000 bajet2 brape leh kasi


200 aje dulu. Pastu ko tengok dalam tempoh 3-4 bulan, ko rasa boleh hidup tak macam tu..

Kalau boleh, tambah lagi sikit.. Kalau takleh, kena stay banyak tu le.. Takkan nak turunkan plak kan?

Lagi sakit kalau ko ada kereta, ada rumah, kaki jalan, ada pakwe kaki parasit...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112442s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list