Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23819
View
151
Reply

Kes Culik Pelajar

[Copy link]

Author: exinco       Show all posts   Read mode

Post time 19-4-2008 02:19 PM | Show all posts

Reply #40 noangel's post

sula dengan kayu yg ujungnya ada barb wire@ paku payung 6 inci..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 04:51 PM | Show all posts
dengar2 cerita student yg kena culik tu cantik bah kunun. ada kawan bagitau (lebi kurang insider ums juga la) dia kenal tu perempuan.woi cun oh, dia bilang.
mangkali terliur tu penjenayah bila tengo perempuan ni. tu pasal la dia tangkap.

ni pula kes buang bayi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 05:00 PM | Show all posts
Suspek kedua culik pelajar UMS berjaya ditahan polis -New Sabah Times
   
18th April, 2008
KENINGAU: Suspek kedua yang didakwa menculik dan melarikan seorang pelajar perempuan Universiti Malaysia Sabah (UMS) berusia 22 tahun berjaya ditahan polis dalam satu sekatan jalan raya berhampiran Kelab Golf Tambunan pada jam 10.15 pada pagi Khamis (kelmarin).

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu ACP Ahmad Sofi Zakaria berkata, suspek kedua itu yang menaiki sebuah van dari arah Keningau ke Tambunan berjaya ditangkap polis apabila pemandunya berhenti di lokasi sekatan jalan raya itu.

Suspek kedua yang berusia 29 tahun itu cuba melarikan diri namun polis yang sudah bersiap sedia berjaya mengepung dan menangkapnya,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 05:08 PM | Show all posts
KESELAMATAN PELAJAR AKAN TERUS TERJAMIN-New Sabah Times

18th April, 2008
KOTA KINABALU: Universiti Malaysia Sabah (UMS) memberi-kan jaminan akan berusaha sedaya upaya terbaik untuk memastikan keselamatan pelajar-pelajarnya.

Untuk menghalang golongan pelajar meninggalkan kampus, universiti itu merancang menyediakan lebih banyak kemudahan termasuk kantin yang menyediakan makanan Cina dan pelbagai jenis sajian untuk memenuhi keperluan para pelajarnya. Buat masa ini universiti sudah menyediakan pelbagai kemudahan antaranya sambungan tanpa wayar untuk melayari internet,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 07:42 PM | Show all posts
huahuaa.. mau buat kadai2 d ums??.. mana ada urg mau p beli belah tu.. mahal gila..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 08:55 PM | Show all posts

Reply #32 adore_cat's post

kasi potong itu barang....supaya dia tak dapat rogol orang lagi len kali:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 09:30 PM | Show all posts

Reply #43 captain_scubby's post

Keningau jugak yang dihi-lite bah...cessss
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 09:32 PM | Show all posts
Originally posted by exinco at 19-4-2008 16:51
dengar2 cerita student yg kena culik tu cantik bah kunun. ada kawan bagitau (lebi kurang insider ums juga la) dia kenal tu perempuan.woi cun oh, dia bilang.
mangkali terliur tu penjenayah bila t ...


my bro-in-law berabis ribu-raban..baru2 neh try IVF, tapi nda jadik jugak...................org yg baik2 nda dapat tapi kenapa lah binatang2 yg buang baby neh senang jak mo buang2 baby......
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 11:01 PM | Show all posts
kasi hukuman berat saja...:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 06:42 AM | Show all posts
Originally posted by pejalanlangit at 19-4-2008 09:32 PM


my bro-in-law berabis ribu-raban..baru2 neh try IVF, tapi nda jadik jugak...................org yg baik2 nda dapat tapi kenapa lah binatang2 yg buang baby neh senang jak mo buang2 baby......


ni sia setuju...bila org.org tak mo anak ..senang jak dpt ..siap di buang2 lagi
betul kata ko tu .....my best friend sudah habis ..puluh ribu ..gara2 mo dpt baby ..sggp buat IVF la ICSI la
tp tak dpt juga.............................................
sedih sungguh yg membuang bayi ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 11:20 AM | Show all posts

Reply #43 captain_scubby's post

sia rasa lawaklah cara dorang ditangkap ni

nak kata polis cekap, sebenarnya penjahat yang palui sangat
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 11:23 AM | Show all posts
Originally posted by captain_scubby at 19-4-2008 05:08 PM
KESELAMATAN PELAJAR AKAN TERUS TERJAMIN-New Sabah Times

18th April, 2008
KOTA KINABALU: Universiti Malaysia Sabah (UMS) memberi-kan jaminan akan berusaha sedaya upaya terbaik untuk memastika ...


hahaha..news ni nampak sangat ums nak jaga muka utk  kejadian ni..barulah terfikir nak buat kantin masakan cina napa tak terfikir nak buat awal2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 11:45 AM | Show all posts
student tu ada kena apa-apa ka? nda kan dorang suka2 jak kidnap.
gila juga mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 12:31 PM | Show all posts

Reply #35 devil's post

yep.. the day after the incident aku pon mintak member teman pi kingfisher.. selama ni selamba kodok je merewang sana sorang2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 12:33 PM | Show all posts
Originally posted by devil at 19-4-2008 03:18 AM
really??? ums ja ka yg kc diam perkara2 cm ni?? u len???


semua u ada masalah diorang sendiri.. n diorang prefer diam.. kalau dapat settlekan secara dalaman no need to war2kan pada orang luar.. but still mulut orang.. walau ko diam macam mana skali pon akan bocor gak kat luar..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 12:35 PM | Show all posts
Originally posted by pejalanlangit at 19-4-2008 10:29 AM
..tapikan sia rasa.kes lain teda maknanya klu UMS mo kasi tapuk bah kan..sebab involved org luar..jadiknya...klu penjenayah tuh non-UMS , apa yg mo malu?klu penjenayah oeg UMS, then, logikla mo t ...


yes... tak dinafikan tu... seboleh2nye cerita dalam kelambu stay dalam kelambu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by exinco at 19-4-2008 04:51 PM
dengar2 cerita student yg kena culik tu cantik bah kunun. ada kawan bagitau (lebi kurang insider ums juga la) dia kenal tu perempuan.woi cun oh, dia bilang.
mangkali terliur tu penjenayah bila t ...


aku pon dengar jugak yang budak ni memang cantik.. but aku tak sure samada penculik tu dah aim dia dah lama or jenis yang main rembat je sape2.. takde target spesifik laa..

btw the latest, budak ni mintak ditukar ke U lain.. tak sanggup dah dok sini.. trauma giler.. kesian betul..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 01:39 PM | Show all posts

Reply #57 blankie's post

mintak balik UNIMAS la tuh kot.........
sian dia..

klu betul dia nih lawa, silap2, mmg kena target sdh tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2008 04:42 PM | Show all posts

Reply #57 blankie's post

kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 12:56 PM | Show all posts
kazen sia yang study UMS cakap budak tu tidak dirogol..syukur
cuma hampir-hampir jalah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.344070s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list