Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14562
View
128
Reply

BERAPA KALI UCAP AKAD NIKAH

[Copy link]

Author: True-X       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-4-2008 03:16 PM | Show all posts |Read mode
hi...

sajer nak wat poll utk poremner lelaki yg dah kawen ... poremner pompuan  leh vote utk asben diorg..

thank u ...




pssstttt.. maybe leh kasi tips utk ilang gabra gemnetar dan sebagainyer.. kl skali kire cun lahh.. kl dua kali.. biase kot.. kl dah masuk 3 kali tuh.. kl aku lah dah muler berpeluh dah... :kant:
Single Polls, Total 89 Users voted
60.67% (54)
15.73% (14)
10.11% (9)
1.12% (1)
3.37% (3)
8.99% (8)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:25 PM | Show all posts
aku 2 kali.. sebab jurunikah tuh ckp 2 kali lebih afdal dilakukan sebab yg pertama walaupun lancar, tapi mungkin ader ganguan syaitan.. jadik bila kali kedua tuh syaitan telah menjauhkan diri dari pengantin untuk menghasut....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:26 PM | Show all posts
Kalau yg belum kawen boleh vote tak sebab....yakin sungguh2 sekali sendawa jer semua lepas......INSYAALAH...boleh tak tuanrumah????....perleaseeeeeee........?????ah tak pedulik dah vote pun.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:27 PM | Show all posts
aklu 2 kali sebab kali jurunikah tuh kata 2 kali lebih afdal dari sekali sebab kali pertama tuh walaupun lancar, tapi mungkin syaitan sedang menghasut untuk membatalkan akad tersebut, dan kali kedua syaitan telah menjauhkan diri dari pengantin... jadik aku mmg 2 kali laa...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by mieza386 at 11-4-2008 03:25 PM
aku 2 kali.. sebab jurunikah tuh ckp 2 kali lebih afdal dilakukan sebab yg pertama walaupun lancar, tapi mungkin ader ganguan syaitan.. jadik bila kali kedua tuh syaitan telah menjauhkan diri dar ...


Ni jurunikah kelulusan mana yg depa dah engage ni?????
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:28 PM | Show all posts
aku berapa kali pun x tahu....yang mula mula tu mmg batal sebab prektis...yang kedua ader maslaah ngan ringgit malaysia laa apa...

aku nak tanya korang ...yang camner yang betul? ader kata tak boleh nikahnya...takley ringgit malaysia....ader kata nak ringgit malaysia...aduii pening laaa.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:31 PM | Show all posts

Reply #3 manakautau's post

yakin nampak...... .. dh praktis tiap2 malam ek...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:33 PM | Show all posts
Originally posted by abgboroi at 11-4-2008 03:28 PM
aku berapa kali pun x tahu....yang mula mula tu mmg batal sebab prektis...yang kedua ader maslaah ngan ringgit malaysia laa apa...

aku nak tanya korang ...yang camner yang betul? ader kata tak ...


kl sampai x ingat mesti banyak kali.. lebey dari 3 kali........

apesal ko tak tanyer abis abisan dulu ngan jurur nikah ayat yg sepatutnyer....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by True-X at 11-4-2008 03:31 PM
yakin nampak...... .. dh praktis tiap2 malam ek...


Nama bakal singkat(yg waktu ni lah, tak tahu ada yg nak jadik perampas potong jalan tu nama yg pepanjang, maybe nak kena practice lah kot) ..... mas kawen cuma perlu sebut...yg tersebut.........apa problem????? Konpiden siot..........


[ Last edited by  manakautau at 11-4-2008 03:38 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:39 PM | Show all posts
sebelum ni aku risau kot2 laki aku sangkut bab nih..aku yg kat tepi dia berpeluh..sbb sebelum ni suara perlahan bebenor..romantik laa kiranye..tapi bila akad nikad..mak ai! bukan main kuat..tak yah guna mic..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:43 PM | Show all posts
hubby aku skali jer....tapi sampai skrg klu dier teringat pasal aqad nikah tu mesti dier hangen, sebab dier dah ckp yang dier taknak pakai mikrofon....satu Taman bley dengar tapi arwah abah aku nikahkan pakai mikrofon sbb kat surau plus dier imam kat situ...naseb ler kan........... gempak betul maser tu seb baik sore dier macho
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:44 PM | Show all posts
aku teringat satu drama yg Salleh Yaakob lakon.. 44 kali lafaz nikah.. pengantin pompuan pon dah berpeluh.. resah tunggu apesal lama sangat... tunggu kat tingkat atas nak batal air sembahyang..

lepas jer lulus.... abang pengantin lelaki naik atas bilik ngan Salleh Yaakob... " nah amik laki ko.. penat aku.."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:45 PM | Show all posts
Originally posted by da_vinci at 11-4-2008 03:43 PM
hubby aku skali jer....tapi sampai skrg klu dier teringat pasal aqad nikah tu mesti dier hangen, sebab dier dah ckp yang dier taknak pakai mikrofon....satu Taman bley dengar tapi arwah ab ...


... laaa bih tuh memnag satu taman lahh dengar... sib baik skali.. kl 2-3 kali.. tak ke haru...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:48 PM | Show all posts
Hubby haku sangkut 8 X , tensionnya haku masa tuh, MIL haku siap nangis kat sebelah haku....

Msk X ke 7 masih X lancar lg, imam suh hubby sbhyg sunat.... masuk x 8 baru lulus....

Mlm tuh haku tanya hubby pesal, masa akad tadi asik silap jer....  dia ckp masa imam tu enjut tgn dier lidah dia jadi kelu......:kant:   tu yg tergagap2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:50 PM | Show all posts
Originally posted by True-X at 11-4-2008 03:33 PM


kl sampai x ingat mesti banyak kali.. lebey dari 3 kali........

apesal ko tak tanyer abis abisan dulu ngan jurur nikah ayat yg sepatutnyer....


tak laa sampai lebey 3 kali...ko kena ingat sebutan yang salah tak di ambil kira....kalau ayat dah betul masih x boleh diterima tu lebih teruk....

aku lebih suka lebih 1 kali sebab ramai yang hafal ayat nikah tu...bende ni melibatkan hati...kalau sebut ajer tapi hati x sampai ...tu yang bahaya tu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:51 PM | Show all posts
8x?? berpeluh nak tunggu..mesti gelabah giler masa tu..biasalah darah gemuruh
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by True-X at 11-4-2008 03:44 PM
aku teringat satu drama yg Salleh Yaakob lakon.. 44 kali lafaz nikah.. pengantin pompuan pon dah berpeluh.. resah tunggu apesal lama sangat... tunggu kat tingkat atas nak batal air sembahyang..
...


aku pernah dengar ustaz masa aku pergi kursus kahwin tu cakap...kalau susah sangat diorang akan pendekkan lafaz ikah tu...kalau sampai 44 kali aku rasa tok kadi tu  tok kadi x belajar kot hihihi


[ Last edited by  abgboroi at 11-4-2008 03:58 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:52 PM | Show all posts
Originally posted by mjla at 11-4-2008 03:48 PM
Hubby haku sangkut 8 X , tensionnya haku masa tuh, MIL haku siap nangis kat sebelah haku....

Msk X ke 7 masih X lancar lg, imam suh hubby sbhyg sunat.... masuk x 8 baru lulus....

Mlm  ...


... kesian hubby ko... mesti dia stress giler time tuh... mende ni lagi berebar dari amik exam...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 03:52 PM | Show all posts
my hubby sekali. dia kata dia mmg well prepared
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2008 03:54 PM | Show all posts
Originally posted by abgboroi at 11-4-2008 03:50 PM


tak laa sampai lebey 3 kali...ko kena ingat sebutan yang salah tak di ambil kira....kalau ayat dah betul masih x boleh diterima tu lebih teruk....

aku lebih suka lebih 1 kali sebab ramai y ...



.... aar lahh... slalu org hafal jer... kl hati pon nak sebut skali time lafaz maunyer terbelit lidah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086492s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list