Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54041
View
280
Reply

COLLECTION ALL AROUND THE WORLD.

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 13-4-2008 05:25 PM | Show all posts
I suka collect boyfriends dari seluruh dunia.

Tak de lah actually I ni tak suka collect apa2. Tapi arwah my mom mmg suka collect. Favourite dia anything minute. Benda2 yg kecik2, mcm teko, cawan, rumah2 porcelain yg kecik2 tu. I tak suka sbb jenoh nak mengelap. I ni malas.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 05:27 PM | Show all posts

Reply #39 ayamserati's post

I pernah beli batu2 pokok tu. Tapi bukan dari Brazil dan bukan jugak dari South Afrika. I beli kat Prague di Czech Republik. Masa pergi sana barang2 murah2 giler. Bila buah tangan ni bagi kat sedara mara kat kampung. I tak beli utk diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 06:06 PM | Show all posts

Reply #13 ayamserati's post

Interesting collection. Diff than what I've seen....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 06:10 PM | Show all posts

Reply #15 ayamserati's post

Nice. Middle eastern punya design ni kan? Botol lagi mahal dari perfume kot....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 06:34 PM | Show all posts
cantiknyeeeeeeeeeeee



nyesal rasanya x kumpul brang2 di beli... huhuhu

lepas ni nk kumpul la...  tp dari indo je...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 06:37 PM | Show all posts

Reply #45 azz_azza's post

Dari Indo boleh beli banyak teak wood furniture. Kat Aussie ni memahal tau.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 06:44 PM | Show all posts

Reply #46 mallanhead's post

nk beli



xde duit, tp mmg murah, azz tgk mmg murah sgt, my housemate, indonesian, ayah die pengeksport kayu jati  ayark...


dulu ade beli lukisan kt bandung, hilang kt jakarta nye airport, tertinggal kot, rugi sangat... masa tu on d way dr jakarta nak balik ke surabya... my study place in Malang,twp hours from surabaya...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2008 09:03 PM | Show all posts

Reply #46 mallanhead's post

Memang mahal indo teak wood ni tapi I beli jugak sebab dah berkenan. Kebetulan my hb pun minat jugak. Our king size bed order special dari indon. Nasib baik perabut kayu yg lain2 tak payah nak place special order. Kalau tak nipis pocket....

[ Last edited by  platinum8 at 13-4-2008 09:05 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 01:10 AM | Show all posts

Balas #42 mallanhead\ catat

Old Town kat Prague banyak kristal..ada pokok kecik2 derang buat dari kristal...bukan gems..

Cantik gak tu..tapi tak beli ..banyak beli kristal deco..murah giler kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 01:35 AM | Show all posts

Reply #44 platinum8's post

X lah mahal..murah teramat..

Akak akan simpan dalam 10 botol jer, the rest nak bagi neighbour nak wat keje kawin hadiah untuk pihak lelaki..banyak2 wat per..macam kedai plak..!
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2008 01:55 AM | Show all posts

Reply #45 azz_azza's post

Azz..

Untung ah dok Indon..byk mende bleh kolek...

Akak suke kolek lampu antik zaman belanda dari sana..

Dapat dari kawasan pendalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 06:21 PM | Show all posts

Reply #51 ayamserati's post

ooo


yg kumpul barang2 ni abah...


kalau g oversi je mesti bawa balik...


igt lagi abah bawa parang dari bosnia, ade kastam sane tolong yg membolehkan smpi ke msia.. byk  lak tu

hari tu masa datang indo lawat azz, abah beli tongkat... kepala ular rasanya, x iigt dah... masuk flight abah wat2 sakit pinggang, kena jalan pakai tongkat


sbb nnt x lepas... adeh... air asia
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2008 06:32 PM | Show all posts

Reply #49 ayamserati's post

Mmg bukan gems, tapi krystal.

I pergi sana pun beli krystal gak. Dari vase ke gelas ke bonbon dish. Tapi bukan I yg punya. Org yg pesan. I pakai tunjuk je sampai omputih2 lain heran gak. Gaya org kaya tapi tak kaya. Barang2 dia je yg murah.

I mmg ada kawan kat situ. So bila dia bawak jumpa parent dia kat pendalaman entah apa nama tmpt, we all stop kat kedai2 kecik beli krystal. Cawan tumbler/brandy glass tu 1/2 dozen tak sampai RM50. Elok glas tu hidang air syrup masa raya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:57 PM | Show all posts
aku naikkan balik topik ni
saja nak taruk collection baru FM
alang-alang dah amik gambo taruk kat IG, taruk kat sini sekali la





ini personal collection punya, bukan utyk dijual yer

kalau nak, sila rujuk signature kat bawah tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2008 12:02 AM | Show all posts
mcm2 tau jer aku tgh banyak collection nih. almaklumlah, baru balik jalan. adalah beli dua tiga. nnt aku letak gambar sini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 12:11 AM | Show all posts

Reply #55 lilo_kill's post

taruk la.. nanti aku kasik tacang
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2008 03:03 PM | Show all posts
Ini gue mintak nak beli buat collection diarang tak nak jual.
Jadi koleksi gambar je la.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by HarizAzhari at 27-6-2008 03:03 PM
Ini gue mintak nak beli buat collection diarang tak nak jual.
Jadi koleksi gambar je la.

http://img136.imageshack.us/img136/4190/cimg9210fp8.jpg



seksi you.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 05:59 PM | Show all posts

Reply #25 ayamserati's post

kak yam oo kak yam, boleh enlighten cheq tak, ni menda hapa dan untuk hapa sebenaqnya. org penah bg kat oghang ghumah tp cheq buang pasai cheq ghasa menyemak kat rumah. tp had dapat tu kecik toet aja lah takdak lah besaq nala macam kak yam punya ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2008 07:18 PM | Show all posts


collection fridge magnet terbaru... soutg africa vacation itu hari..



antara my short glass collection... also satu2nya telur ostrich beli kat south africa..



more short glass.. setakat ni ada almost 40 biji.. mula collect masa duk USA.



collection batu2 n fosil.. lalingnye part lah ni..



lagi batuuuuuuuuu...............................



gendang afrika.. di buat dari kulit lembu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082742s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list