Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54042
View
280
Reply

COLLECTION ALL AROUND THE WORLD.

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2008 09:41 PM | Show all posts |Read mode
yu huu....

kawan2 sini kan mesti ada collection apa sahaja bila pergi vacation. sometimes pergi jenjalan tu mesti beli sesuatu untuk koleksi samada hiasan atau untuk kegunaan harian.

macam i ni, everytime pergi mana pun suka sangat mengumpul fridge magnet. T shirt memang wajib di beli kalau sampai ke mana2 destinasi pelancongan.. kalau tak sempat berjalan2.. kat airport mesti gift shop i tuju, dapat beli satu fridge magnet pun jadilah..

so apa kata kita share di sini koleksi kawan2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:01 PM | Show all posts
ni je yg saye ade

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 10:01 PM | Show all posts
i mulakan dulu lah...





ni antara koleksi fridge magnet yg i ada.

ni lak koleksi pasu..

yg hujung tu labu sayong.. beli kat melaka daa..
yg no 2 putih purple tu i beli kat perkampungan red india di Cherokee, north carolina,

no 3 n 4 tu miri ... org beli duk nak buat peram telur asin, i beli duk buat hiasan...

then kayu belakang tu sarawak punya. actually ada motif sarawak.. tak nampaklah sbb tak close up...

then yg bamboo tu actually anak panah i beli di perkampungan red indian gak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 10:06 PM | Show all posts

Reply #2 paih's post

aku pun peminat key chains gak... yg bawah sekali tu key chain gajah ker... kalau iye samalah kita.. tapi i tak beli. my friend bagi masa dia vacation thailand..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 10:08 PM | Show all posts

Reply #4 paih's post

bagi ler penerangan sikit paih oiii...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:09 PM | Show all posts
join jugak

kumpul FM jer, tak banyak mcm korunk sebab yg ni yg berjalan dlm canada sajork, yg balance ada kat KB..




ada gak kumpul loceng, tapi enggan banyak sangat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:11 PM | Show all posts
aku suka tgk cara paih display collection key chain dia, very neat

korunk kalau nak bertuko FM sesama kita, let me know ek.key chain pun blih jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:11 PM | Show all posts
errkkkk... nak kene bg penerangan keee.....hehehe..

k la..keychain tu yg ade cume dr Kazakhstan, Uae, Beijing, Shanghai, thailand n argentina.

yg kat bwh tu dr KZ, argentina n iran
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:13 PM | Show all posts

Reply #8 eyzlyn's post

errkkk...awak silap sebenarnyer lyn......tu semua wife saye yg buat....saye tukang beli jerrrrr....
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:13 PM | Show all posts
tak de plak haku ambil gambar2 collection, Harus kena round satu rumah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 12:37 AM | Show all posts

Reply #1 lilo_kill's post

aku collect fridge magnet n poskad dan juge tiket2 wayang since umur 17  
tapi semuanye dlm kotak
tunggu bile dah beli rumah baru nak bukak
tapi nak beli umah tu..tak tau bile la
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 02:38 AM | Show all posts

koleksi tongkat...sebahagian yang dapat di gantung....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 02:40 AM | Show all posts

Reply #13 ayamserati's post

wahhh hebat!
first time jumpe org koleksi tongkat

tetibe teringat plak dr. gregory house
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 02:41 AM | Show all posts

sebahagian koleksi botol minyak wangi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 02:44 AM | Show all posts
very da klasik punya collection botol minyak wangi itu

mesti sis ni org yg berjiwa klasik gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 02:53 AM | Show all posts
Setiap tongkat yang akak kolek ni semua berlainan KEPALA pemegang...

Ada yang dari gading gajah (mau aku kene denda dik perhilitan kang kalu bawak balik Mesia), tanduk kambing gurun, tulang unta...tapi yang paling akak suke kebanyakan dari Kenya...dari Mesir akak tempah tongkat di buat dari kayu koka (di percayai kayu bahtera Nabi Noh...)n di sulam dgn batu nilam...harga pun ribu raban., tulang unta n tanduk....

Nanti ah...ada lagi yang tak bergantung...koleksi kat umah lebih kurang 70 lebih tongkat..yang dah wak balik ada 40 lebih...

Rasenyer boleh bukak kedai tongkat...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 03:00 AM | Show all posts

Reply #17 ayamserati's post

kayu koka org ckp buat penlindung..binatang buas takut
dulu mak ade nak kasi cincin kayu koka ni
buat halau anjing yg manyak berkeliaran kat pancis
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 03:13 AM | Show all posts

ni koleksi loceng anak bujang..nanti ek ibu dia punyer pulak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 03:22 AM | Show all posts

Reply #18 ritzz's post

Tah la...tak pasti lak binatang buas takut ke tak..

blum cube try test lagi...

sebab kat sini lum jumpe lagi binatang buas..

paling buas pun keldai n kambing...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096489s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list