Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
62715
View
627
Reply

AKTIVITI HUJUNG MINGGU FORUMER OVERSEAS.

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-5-2008 02:38 PM | Show all posts

Reply #100 ayamserati's post

take care yer kak yam.. hopefully everything selamat terutama kak yam n family...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2008 10:09 AM | Show all posts
taktau nak tepek katne..kat sini jela ek..edisi cuci mata di terengganu

masjid kristal
highway dari kuantan ke KL

view dari tmpt penginapan..pantai bt burok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2008 10:11 AM | Show all posts

pantai bt burok



pasar payang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2008 01:40 AM | Show all posts
Originally posted by nazha at 20-5-2008 10:09 AM
taktau nak tepek katne..kat sini jela ek..edisi cuci mata di terengganu
http://farm3.static.flickr.com/2010/2507499082_49cc5ce0b9.jpg
masjid kristal
highway dari kuantan ke KL
http://farm3.st ...



Cantik masjid ni.Unique.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2008 02:03 AM | Show all posts

Balas #102 nazha\ catat

lama dah tak g Ganu...
cantik tul mesjid tu..
ramai ke yang memeriahkannyer setiap hari...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2008 11:53 AM | Show all posts
masjid tu nama masjid kristal..baru buat kat ganu..pastu skang kan ada replika masjid seluruh dunia baru buat gak kat tepi2 masjid ni..tapi tak sempat g...parent dah penat..tak sempat amek gambo..tak ramai sangat pun kat masjid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2008 02:03 PM | Show all posts

aktiviti hujung minggu..makan..makan..makan..dan makan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 07:50 AM | Show all posts

Reply #104 sarah_jane09's post

cantiknyer masjid ni..tak pernah masuk lagi...bila siap yer? Teghanung kat maner ni Naz? ni yg  x sabar nak balik ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 07:51 AM | Show all posts

Reply #107 ayamserati's post

yam..yam dok maner? ramai ke melayu situ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 11:31 AM | Show all posts

Reply #109 long's post

malam tadi ada lagi sessi makan..makan..makan dan makan...

tpt orang tgh berperang Long..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2008 03:24 PM | Show all posts
aktiviti dua minggu lepas. house warming n besday amsyar...


besday boy...


kids enjoying playing wii games...


mak pak lah sibuk makan...


tu dia.. my dear princess... tgh tgk kawan2 dia main games... menagis tau tanak pakai gaun.. geram tul...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 03:51 PM | Show all posts

Reply #111 lilo_kill's post

besntya party ada sesi makan-makan..Ramai jugak ya malaysian kat sana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2008 04:03 PM | Show all posts

Reply #112 Calimro's post

msian mmg ramai.. tp malay tak ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 04:23 PM | Show all posts

Reply #113 lilo_kill's post

Takpalah at least ada jugak orang boleh borak... Lilo, you tinggal kat apartment ke rumah? Nampak besar living room.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2008 04:35 PM | Show all posts

Reply #114 Calimro's post

apartment jer... living room mmg besar lah. kalau ikutkan meja mkn gue yg lama meja bulat 4 kerusi, lagi rumah nampak luas. so beli yg baru, 8 seaters, then meja mkn lama letak kat dapo. still rumah tak serabut lagi. tapi mmg nak kekalkan camtu jer. tanak tambah2 lagik..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 05:53 PM | Show all posts

Reply #115 lilo_kill's post

nampak comfy your place...tak sangka macam kat Nigeria kan...barang dalam rumah (furnitures) tu co. punya ya..macam kitorang memang semua company punya. Satu bangunan ni semua sama je pesen..kalau nak tukar dengan jiran depan rumah pun boleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2008 07:14 PM | Show all posts

Reply #116 Calimro's post

eh.. u silap lah.. furniture semua i punya..  tapi apartment yg disediakan co alhamdulillah, semuanya selesa. ni kira kecil tau. my friend apartment lagi besar. kalau just ada one set sofa walau camne arrange brg rumah still nampak mcm padang bola

kalau tgk mmg tak sangka this is nigeria. agaknya sbb tu lah bagi kami compuond utk expart. kalau campur ngan nigerian tu, alamat, tak cantik langsung. bukan nak ngutuk depa tu, tapi aduhai... kebersihannya betul2 meragukan tau...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 07:29 PM | Show all posts

Reply #117 lilo_kill's post

Halamak sorylah Lilo....ingatkan you dapat fully furnished apartment. Pandai you  pilih colours..very nice indeed..patutlah berbulan nak sampai barang dari US dulu..

Hari tu masa kitorang baru datang sini, kitorang tinggal kt compound jugak, dah lah rumah besar, furnitures semua taste pak arab - fikirlah sendiri macam mana. Memang bukan taste kitorang langsung..Tak kuasa nak mengemas sensorang and I'm not ready to have a stranger to live with us.

Dorang (nigerian) ni ramai tak yang berlagak (yang kawin dengan omputih?) I ada kenal sorang masa kat KL dulu, berlagaknya mengalahkan bini presiden.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2008 07:41 PM | Show all posts

Reply #118 Calimro's post

furniture nih actually dr rumah houston dulu.  ( maybe u tak perasan kut sbb di thread rumah forumer tu ada i tepek gambar dalam rumah... thread ni dululah... rumahku yg hodoh sepang itu... )

bila bawak sini, then dh arranged dlm rumah, ayo.... kecik sikit jer dari padang bola tu luasnya. then satu lagi, since kerusi hanya 4 jer, tu yg pejam mata jer tempat kat sini yg 8 seaters, reganya, jgn cakap mahal amat... tapi sbbkan market sini leh tahan, just jual balik jer kalau tak pindah nanti. jual ngan harga kita beli pun tak per. sure laku.. so i beli lah dining table tu..


org nigerian sini kan... aduhai, sometimes jgn kata yg kawen mat saleh. yg g shopping kat shooping mall yg mahal tu belagak giler...  siap langgar2 shopping cart kita nih.. pastu tak de nk cakap excuse me atau apa...

then lagi satukan... kat dubai airport. adalah nigerian ni beli chocolate kat duty free shop tu. siap potong Q tau... geleng aku tgk depa tu. mentality sama jer mcm nigerian kat sini....

opsss... mod lari topik kena cantas tak???
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2008 10:22 PM | Show all posts

Reply #111 lilo_kill's post

lilo cantik la rumah skang  dah besar dah amsyar ngan ain..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114464s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list