Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
62767
View
627
Reply

AKTIVITI HUJUNG MINGGU FORUMER OVERSEAS.

[Copy link]

Author: lilo_kill       Show all posts   Read mode

Post time 6-5-2008 04:57 PM | Show all posts

Reply #80 platinum8's post

aduh aduh duh.... jealousnya! mintak sikit...   
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2008 07:32 PM | Show all posts

Reply #81 ninik99's post

Ambiklah. Banyak mana Ninik nak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2008 07:35 PM | Show all posts

Reply #79 platinum8's post

Tak sanggup rasenyer tgk keSEGARAN ikan ni...

Setaun dah tak dapat makan ikan fresh...opps masa g Norway n Egypt sempat makan ikan fresh skit ..sori!

Ada dapat kat sini pun ikan keras kejung boleh buat baling anjing..

Sekarang govermant kat sini dah wat new regulation...

Tak bleh bawak fresh ikan or any seafood dari luar...

Baru2 ni Chomel bawak 20 kilo segala fresh tok nenek seafood dari luar , seme kene rampaskat airport...

Mulut time tu dah tak boleh kontrol..

Pekataan pertama kuar dari mulut..

Bangang tul...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2008 07:36 PM | Show all posts

Reply #80 platinum8's post

ketam oh ketam................. .. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2008 04:11 AM | Show all posts

Reply #83 ayamserati's post

kak yam.. ayatmu buat ku gelak sorang2 ni ha...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 12:39 PM | Show all posts

Reply #79 platinum8's post

Macam ikan selar. best kan plat dpt makan makanan segar everyday.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 01:36 PM | Show all posts

Reply #79 platinum8's post

Plat, I think namanya ikan putih kot.
Eh Cik Puan Plat punya avatar! Cantiknye!
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 12:41 PM | Show all posts

Reply #83 ayamserati's post

Banyak songeh betul dia orang tu ya. Macam kastam kat aussie nih...macam2 tak boleh bawak masuk. Hampeh....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 12:44 PM | Show all posts

Reply #86 zentex's post

Memang best sesangat. My parents pun really enjoy their stay at my place sebab dapat merasa tangkap sendiri fresh seafood. Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 12:47 PM | Show all posts

Reply #87 bitterchoc's post

Ooo namanya ikan putih ya? Nanti I check on the internet.

Avatar......
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 6-5-2008 01:16 PM
Last Saturday my hb and I bawak my parents fishing on our boat near an Island. Kami dapat tangkap banyak jugak ikan. Antaranya parrot fish dan trevalley (skippy).

http://i66.photobucket.com/al ...

wah sis bestnya ada boat......i suka makan seafood fresh fresh gini....adeiii the taste is just so good.....
kat melbourne banyak tempat boleh fish...lots of nice water......but no boat....unless i sewa ler.....but seriously this is so interesting....
tengok ikan ni....terliur you....yum yum
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 01:06 PM | Show all posts

Reply #91 Ratu_Lybeau's post

Sedap you ikan baru naik. Manis rasanya. My mom rajin jugak buat masak asam pedas....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 01:22 PM | Show all posts

Reply #92 platinum8's post

Memang betulkan Plat, fresh fish ni lain rasanya kan. Pagi semalam pergi port beli ikan yang macam you ada tu, balik terus buat asam pedas..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 09:16 PM | Show all posts

Reply #93 Calimro's post

rumah you dekat dgn port tu best arrrr  
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 09:19 PM | Show all posts

Reply #94 zentex's post

hehehehe janganlah jeles ahkak Zen...tapi tak banyak choicelah sekarang ni,balik balik si ikan hammour, kembung, kaler itam pun ada jeugak..nak kena tunggu winter ni beli lobster
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 10:37 PM | Show all posts

Reply #80 platinum8's post

MasyaAllah Plat..nikmatnyer rezeki dpt makan hasil laut fresh hari
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2008 09:33 PM | Show all posts

Reply #88 platinum8's post

yelah Plat..masa kat g umah my aunt kat Melbourne pun dulu kak macam orang kampung ah nak bawak macam2..

sekali tu my aunt warning tak yah bawak hape2..bawak badan jer..

lebih kurang sini la...turun jer dari ketebang jiwa tu rasa tak tenang takut barang kene rampas or bersoal jawab dgn si Sentol sini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2008 04:37 PM | Show all posts
semalam tgk Kiev Ballet nyer performance - Swan Lake.
aarrrghhh...tertipu. mungkin sbb lagu recorded dan yg buat performance tu pun bukan elitist...student dari Kiev school of Ballet ropenyeeeeeeeee.   hangus duit akuuu.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2008 05:11 PM | Show all posts
Semalam pergi rumah my untie di Bromley.We had high tea disana.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2008 01:00 PM | Show all posts
hujung minggu lepas ingatlah dapat together gather makan beramai2..

dah masak 20 kilo beras..tup2 curfew..bandar kene serang..

so now ni aktiviti mempaking barang2 n standby by takut2 kene evacuate..

best..kene anta g mane la ni....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list