Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41878
View
76
Reply

Peti Cadangan & Pertanyaan

[Copy link]

Author: Sasha       Show all posts   Read mode

Post time 10-8-2008 08:26 AM | Show all posts

Reply #40 Baiduri Othman's post

Bai,
gambar avatar tu kan, I had same problem bila saya nalk upload straight from a file in the computer. Tapi bila saya paste url gambar ke  space di tepi, board avatar list tu menjadi pulak. Cuba Bai buat .. boleh ke..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2008 09:27 PM | Show all posts

Reply #41 Tillingtan's post

Hi Tilingtan, yg sebenarnya saya tak boleh paste URL langsung dlm box. Yg cuma ada board avatar list & upload pic dr. PC. Nanti saya cuba lagi. Mana tahu menjadi ttp both height & width dah set jadi 0. Rasanya Nadia pun menghadapi masalah yg sama.

Thanx Tilingtan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2008 09:33 PM | Show all posts
Dah cuba buat ttp message ni yg keluar - Your specified avatar must be limited to 100 bytes, please return.

Tunggu apa kata Acehand.

PS. Dah tahu kerja siapa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2008 12:05 AM | Show all posts
Bai,

I cuba lagi pun same message ... then buat mcm Till kata tu, menjadik .... upload kat photobucket dulu then paste the url ... thanx Till, lap you
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2008 08:02 AM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 16-8-2008 12:05 AM
Bai,

I cuba lagi pun same message ... then buat mcm Till kata tu, menjadik .... upload kat photobucket dulu then paste the url ... thanx Till, lap you


:victory:

yippie.. so Bai you have to try again.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2008 03:12 PM | Show all posts

Reply #44 NadiaMurad75's post

bravo....

i lap ur avatar...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2008 11:59 PM | Show all posts

Reply #45 Tillingtan's post

Yup, akhirnya berjaya. Tu lah avvie saya yg sungguh sentimental sebab forumner guna nick Taffeta (dr. Bluehyppo) yg tolong buatkan. Suka hati saya.   Thanx Tillingtan & juga Nadia sebab buat experiment.

PS. Nadia, bestnya avvie you.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 12:05 AM | Show all posts
Nampaknya bolehlah tukar2 avvie ni selalu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 12:07 AM | Show all posts
Yeahhhhhh credit tu Till for the tip ... Bai, i pun suka your avatar tuh ... buleh wa ciplak

Mod lilo, i pun suka your avvy, very da cute one
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2008 12:22 AM | Show all posts

Reply #49 NadiaMurad75's post

Dah semestinya boleh ciplak. Ttp kena bayar royalty kat Taffeta.  Setuju mods kena kasi credits kat Tillingtan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2008 03:48 PM | Show all posts
dh pay hutang credit kat till... tq for the tips yang memastikan dua org bermasalah selesai...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 02:57 AM | Show all posts
Dear mods yang disayangi,
dah lama tak ada pertandingan kat bod oversea ni kan, apa kata buat pertandingan avatar. sempena nak raya ni....bolehlah buat pertandingan avatar hari raya cadangan jer....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 08:41 AM | Show all posts

Reply #52 shinky_pinky's post

ok tu. nanti shinky jadi hostnya. kitaorg tukang kasi kredit.. amacam?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 03:36 PM | Show all posts

Reply #52 shinky_pinky's post

shinky jadik host...

tak terlambat lagi kut. sbb ni leh buat skrg sampai abis raya sebulan. tapi ku harap maklum yer. nk bercuti dh. susah nk pantau....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 04:06 PM | Show all posts
Dearie mods darling,
malam ni den siapkan dulu prosedure untuk pertandingan tu yer, lepas tu den tunjuk kat you all, kalau setuju kita on okay, tapi make sure tolong den sama pantau, den online memalam yg sepi jer time babies dah titun. Harap maklum
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 04:23 PM | Show all posts

Reply #55 shinky_pinky's post

selagi boleh ku pantau... tapi kan.. skrg dh nk raya org ramai will be cutilah... nnt discuss ngan mod lyn.. akalu leh buat pas raya ker...
tapi kalau on skrg, ekna lama2 sikit pertandingan tu.. sbb apa tau... takut sukar dpt sambutan sbb org cuti nnt...

hehe.. actually, gue yg bakal cuti lama ni./...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 11:10 PM | Show all posts
lilo,
tulah bila shinky pikir balik rasa macam dah suntuk masa kan, kita buat lepas raya lah, pertandingan tu kita bincang pertandingan apa. den pun semakin sibuk ni.....kita postponed dulu pertandingan bole.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 03:47 AM | Show all posts

Reply #57 shinky_pinky's post

itu sebaiknya.. sbb dh sgt2 suntuk tau...

tambahan pulak. mod nk cuti nih...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 08:14 AM | Show all posts
mod eyzlyn jer nampaknya tak cuti raya.. huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 04:51 PM | Show all posts

Reply #59 eyzlyn's post

wat kerja tau... nnt dapat bonus raya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.883962s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list