Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
78166
View
339
Reply

CIMB Unit Trust @ CIMB Dana Amanah

[Copy link]

Author: syafali       Show all posts   Read mode

Post time 21-6-2008 08:45 PM | Show all posts
duit takan lebur mcm investment hanky-funky...naik je last2 hilang.
dalam UT ni duit kita dah convert kepada unit..
dan unit ini adalah tetap..cuma harga semasa yg berubah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2008 10:32 PM | Show all posts
yker..bagusla..selamat..dgr citer saham cimb jatuh sebab dorang beli bank kat indonesia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 11:17 AM | Show all posts
Originally posted by adamalek at 20-6-2008 12:56 PM
well, sbb utama adalah kejatuhan ekonomi malaysia sejak pilihanraya haritu..
semlm pun KLCI dah jatuh rendah dari 1200..
Mana2 unit trust pun skang tgh jatuh...
Walaubgaimanapun menurut sumber ...



baby dh 4taun beli dana al-azam (ISCF). xde nampak untung pun.
cadang nk switch. utk mase sekarang nie, apa dana yg bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 07:06 PM | Show all posts
yker invest 4tahun babycha takda untung..takkan lagh...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 02:14 AM | Show all posts
Originally posted by syafali at 9-6-2008 09:58 PM
CIMB Strengthens Presence in Indonesia with Merger

JAKARTA: The CIMB Group yesterday proposed a merger of its 63.4%-owned Indonesian unit, PT Bank Niaga, with Khazanah Nasionals PT Bank Lippo ...


Apa relevan citer neh? CIMB Principal or CIMB Wealth Advisor nyer ajen buleh jual unit trust kat sana ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:20 AM | Show all posts

Reply #65 hasribus's post

Yup...itu mmg plan CIMB.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:23 AM | Show all posts
Originally posted by babycha at 23-6-2008 11:17 AM



baby dh 4taun beli dana al-azam (ISCF). xde nampak untung pun.
cadang nk switch. utk mase sekarang nie, apa dana yg bagus.


switch kat dali 1 atau dali 3.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by adamalek at 20-6-2008 12:57 PM
Ekau tgh online kat Sabah ke?
tadi tgk berita terkini, dia kata angin kencang bakal melanda laut china selatan..
ombak dianggar akan meningkat hingga 2m lebih hehehe....


ha'ah...aku online kat sana,tp kejap aja bah.mmg ada ribut masa kat sana,tp masih dlm keadaan terkawal.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 08:44 PM | Show all posts
kalo switch to dali 1 ok ker??tgk makin jatuh je bro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2008 11:19 AM | Show all posts
Originally posted by mohaz69 at 25-6-2008 08:44 PM
kalo switch to dali 1 ok ker??tgk makin jatuh je bro..


Memang market sekarang tak menentu,tapi untung nya bila switch ke Dali 1,boleh dpt unit yg byk since harga murah kan.Biasa la market up and down.Risiko nya cuma MASA.Dali 1 kan dah ada rekod yang cemerlang,jadi usah risau.Cuma kena sabar je.Kalau nak yg offshore nye fund,leh tukar ke Mena Equity Fund atau Islamic Global Fund.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2008 09:15 PM | Show all posts
itula..aku dh switch ke islamic global fund..hope so fund ne tak jatuh teruk cam dali2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2008 11:43 AM | Show all posts

Reply #71 mohaz69's post

Oh..ok la tu.Kalau boleh masuk la dlm dana yg ada offshore dan juga yg local.At least seimbang portfolio pelaburan mohaz.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2008 08:29 PM | Show all posts
CIMB-Principal Launches Country's 1st Islamic Global Emerging Markets Equity Fund

Kuala Lumpur: CIMB-Principal Asset Management Berhad today announced the launch of the CIMB Islamic Global Emerging Markets Equity Fund, which offers investment exposure to Shariah-compliant companies in high-growth regions such as Eastern Europe, Africa, the Far East and Latin America.

The Fund will invest in top companies from these regions, which have businesses in promising sectors like infrastructure, commodities and technology. These companies include Petrobras, the leading oil and gas producer in Brazil; Koreas Samsung Electronics; Sasol, the leading international provider of synthetic fuels and chemicals in South Africa; Taiwan Semiconductor Manufacturing and America Movil, the leading telecommunications company in Mexico.

Datuk Noripah Kamso, Chief Executive of CIMB-Principal Asset Management Berhad, said: Strong global demand for petrol has benefited oil-producing economies such as Brazil, Russia and Mexico. With the slowdown in the US and European economies, emerging markets are set to rank among the worlds largest economies in the coming decades. Investors who wish to have affordable and convenient investment access to these emerging economies, and diversify their portfolio, should therefore consider investing in the CIMB Islamic Global Emerging Markets Equity Fund.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2008 08:31 PM | Show all posts
CIMB Wealth Advisors funds move to CIMB-Principal

Kuala Lumpur: From today, all conventional unit trust funds of CIMB Wealth Advisors Berhad, save for the CIMB-Principal KLCI-Linked Fund, will be managed by CIMB-Principal Asset Management Berhad. Meanwhile, the Islamic funds of both CIMB-Principal and CIMB Wealth Advisors will be managed by CIMB-Principal Islamic Asset Management Sdn Bhd, also from today. These moves are in line with CIMB-Principal and CIMB Wealth Advisors
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 05:07 PM | Show all posts
CIMB group dominates awards

KUALA LUMPUR: CIMB Group dominated the recent FinanceAsia Country Awards for Achievement, winning Best Investment Bank, Best Bond House, Best Equity House, Best Broker and Best Private Bank in Malaysia.
In a statement, FinanceAsia editor Lara Wozniak, said these awards were designed to recognise the best local banks in each country, and it was clear that CIMB stood out in Malaysia.

CIMB stands alone as the leading investment bank not only in Malaysia but also South-East Asia.
It offers the full range of services in advisory, corporate and international banking, debt markets, equity markets and derivatives and is more often than not, the dominant player in all disciplines,
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 08:17 PM | Show all posts
Originally posted by adamalek at 8-7-2008 05:07 PM
CIMB group dominates awards

KUALA LUMPUR: CIMB Group dominated the recent FinanceAsia Country Awards for Achievement, winning Best Investment Bank, Best Bond House, Best Equity House, Best Bro ...


typical.

awards award yang tiada kena mengena dengan unit trust menjadi kebanggaan ajen ajen unit trust CIMB.

bila sebut saja investment bank, mula terperasan. dan mula berkokok "we are the best".

kejayaan anak syarikat lain dibawah CIMB menjadi modal untuk mendabik dada.

padahal, award award relevan dari lippers dan morningstar yg sepatutnya dimenangi, tak berupaya untuk dimenangi.

lagi satu, thread ni macam thread syok sendiri. kurang mendapat perhatian. cuma dua tiga agen CIMB je yang buat posting, pi mai pi mai tang tu saja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2008 12:16 PM | Show all posts
....................................
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2008 12:21 PM | Show all posts
apa yg si kampungan dengki sgt..biar la diaorang ngan thread dorang..kalo ko nk huru hara bukak la thread sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2008 12:24 PM | Show all posts
Originally posted by kampungan at 11-7-2008 08:17 PM


typical.

awards award yang tiada kena mengena dengan unit trust menjadi kebanggaan ajen ajen unit trust CIMB.

bila sebut saja investment bank, mula terperasan. dan mula berkokok "we are ...


satu lagi, kalau ko nak gi kat thread di mana consultant2 cimb duk berkerumun, try pegi sini

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=16027

Kalau ko nak berkokok atau menyalak kat sana pun, boleh juga.

Ayat saya bernada kasar dan biadab, perhaps ia hanya khas untuk poster seperti kampungan yg tiada keje lain selain daripada menyerang orang lain dengan niat menghina, memfitnah, mencari gaduh dan yg sewaktu dengan nilai2 negatif yg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2008 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by kampungan at 11-7-2008 08:17 PM


typical.

awards award yang tiada kena mengena dengan unit trust menjadi kebanggaan ajen ajen unit trust CIMB.

bila sebut saja investment bank, mula terperasan. dan mula berkokok "we are ...


Nada suara dan ayat En. Kampungan --> Nada suara tipikal seseorang yang ada kemungkinan besar mempunyai perasaan dengki yang kuat dengan usaha yg dilakukan dan kejayaan orang lain. Masuk dalam thread orang lain dengan niat menyerang, menghina dan yg sewaktu dengannya.

Consultant CIMB kat sini kalau boleh jangan dibiarkan orang macam kampungan ini bermaharajalela dalam thread2 kamu, kena juga dipulangkan paku buah keras kat orang seperti ini, fitnah yg dilontarkan kepada kita, kita kena jawab juga, kalau berdiam nampak macam kita mengiakan saja. Sila jawab dengan rasional, berdasarkan fakta dan angka2 rasmi ( fact and figures ).
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082134s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list