Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
79174
View
339
Reply

[Accesories & Hobbies] CIMB Unit Trust @ CIMB Dana Amanah

[Copy link]

Author: syafali       Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2008 09:35 AM | Show all posts
DALI 3 IS RUNNING OUT OF UNITS. SUBMIT YOUR SALES NOW BEFORE IT CLOSES. HURRY!!

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 10:07 AM | Show all posts
I heard Dali 1 and 2 performance was superb last year? over 30% right?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by lipans at 2-4-2008 10:07 AM
I heard Dali 1 and 2 performance was superb last year? over 30% right?


YES!!
DALI Equity Theme Fund (Dali 3) has increased its size to 900 MILLION UNITS from 600million units
with effective 1 April 2008!!!!

DALI 3 is a sequel to DALI 1 & DALI 2 where DALI 1 10years total return is 234% and DALI 2 5years total return is 116%.
Wau! Wau! Wau!

So don't miss this opportunity to double, triple, quadraple your money...
Early bird catches the worms..
Sapa yg tunggu lama2 tu just tgk je la keuntungan org lain....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 12:02 PM | Show all posts
Unit Trust ini adalah tempat menyimpan duit/investment tools yg paling sesuai untuk mencapai objektif jangka masa sederhana dan panjang (3-5years or more)

Contoh objektif yg sesuai adalah untuk kos perkahwinan, pendidikan anak2 atau sendiri dan persaraan

Perkahwinan: Kos yg perlu ditampung amatlah tinggi dan ianya menjadi lebih tinggi jika anda berkahwin dgn selebriti atau org yg berada..   Dan juga harga makanan yg semakin meningkat dari tahun ke tahun...
Mungkin anda kata 'alah nak kahwin buat ringkas2 sudah!' tetapi kita rakyat malaysia mempunyai budaya masing2 yg perlu di patuhi... bagi diri sendiri mungkin tak kisah tapi apa kata org2 tua kita? saudara mara?

pendidikan: Mengikut kajian, kos pendidikan meningkat 6% setiap tahun terutama pendidikan peringkat tinggi.. Mungkin anda kata "takpe, biarkanlah anak saya belajar berdikari. pinjaman pelajaran kan byk'.  sebagai ibu bapa, takkan lah kita tak mahu menolong anak sendiri. Takkan nak biarkan mereka berhutang sedangkan mereka baru je nak mulakan kehidupan.. kalau dapt ipta mungkin ringan sikit, tapi kalo tak dpt? kos lebih tinggi di kolej swasta... Senario sebenar: anak2 ada pinjaman pelajaran, tapi tiap minggu atau bulan still minta parents duit poket... Kalau kita bertindak sekarang, kos utk melabur utk anak2 adalah lebih rendah jika kita tak buat apa2 dan pinjaman pun ada interest!!!

Persaraan: Kos pada peringkat ini adalah mustahak. persoalan yg perlu ditanya, adakah saya dpt meneruskan gaya kehidupan sekarang apabila bersara? Adakah anak2 masih bergantung pada saya? adakah simpanan saya sekarang mampu menampung kos perubatan nanti?  Sebenarnya banyak persoalan yg perlu ditanya dan yg paling penting sekali adalah kadar inflasi sekarang dan kadar semasa bersara... Mungkin ada kata 'KWSP ada, cukuplah. pencen ada'  Tapi sedarlah bahawa nilai tersebut tidak cukup, dan mengikut kajian kebykan rakyat m'sia menghabiskan wang kwsp mereka dlm masa tiga tahun sahaja.. Takkan lepas tiga tahun tu anda nak jual nasi lemak, jadi jaga?

Jadi bertindaklah sekarang dengan menyimpan wang anda di tempat dimana pulangan yg diberikan mampu mengatasi kadar inflasi terutamanya dan kenaikan kos yg lain2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2008 11:56 PM | Show all posts
Penerangan yang bagus dari encik Adam. Siapa2 nak melabur tu,boleh la carik kami.Nama dan phone number dah ada kat first posting topik ni.

p/s:kalau ada awek nak melabur,sila cari saya dan Adam sbb kami single lagi.Yang lain2 tu dh tunang n kawen. (dont take it seriously...)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2008 05:03 PM | Show all posts
KUALA LUMPUR 23 Jan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2008 01:50 PM | Show all posts

New Fund form CIMB Principal Asset Management

New Fund form CIMB Principal Asset Management:pompom:

CIMB Islamic Commodities Structured Fund 1
Fund Type: Growth/Structured Product


Investment Objective:
The Fund aims to provide investors with capital appreciation over the tenure of the Fund linked to the performance of commodities through investments that conform with Shariah principles.

The Fund is suitable for investors who :
  • want a Shariah-compliant investment
  • want access to structured products;
  • seek potentially higher profit than the 1-year GIA; and/or
  • want a medium-term investment
Application Fees Fixed at 1.25% of the Initial Offer Price per unit
Annual Fees Nil
Trustee Fees: 0.08% per annum of the Net Asset Value of the Fund, subject to a minimum of RM18,000 per annum.
Switching Fees No switching facility is available for this Fund. Hence Switching Fee is not applicable.


Distribution PolicyGiven its investment objective, the Fund is not expected to pay any distribution.
Investment Time Horizon Three (3) years.
Initial InvestmentRM10,000 or multiples thereof, or such amounts as the Manager may from time to time decide.
Please note that investment is only accepted during the Offer Period.
Additional InvestmentRM10,000 or multiples thereof, or such amounts as the Manager may from time to time decide.
Please note that additional investment is only accepted during the Offer Period.
Cooling off periodSix (6) Business Days from the date the application form is received and accepted by the Manager or Approved Distributor for the first time.
Redemption/WithdrawalRM10,000 or 20,000 units or multiples thereof, or such amounts as the Manager may from time to time decide. You need to keep a minimum balance of RM10,000 or 20,000 units, whichever is lower, or such amounts as the Manager may from time to time decide.
Launch Date21 April 2008
Approved Fund Size (units)600 million units or such increase(s) in fund size as may be approved by the SC.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2008 01:52 PM | Show all posts
CIMB Islamic Commodities Structured Fund 2
Fund Type: Income/Structured Product


Investment Objective:
The Fund aims to provide investors with regular income over the tenure of the Fund linked to the performance of commodities through investments that conform with Shariah principles.

The Fund is suitable for investors who :
  • want a Shariah-compliant investment that aims to pay regular income
  • want access to structured products;
  • seek potentially higher profit than the 1-year GIA; and/or
  • want a medium-term investment
Application Fees Fixed at 1.50% of the Initial Offer Price per unit
Annual Fees Nil
Trustee Fees: 0.08% per annum of the Net Asset Value of the Fund, subject to a minimum of RM18,000 per annum.
Switching Fees No switching facility is available for this Fund. Hence Switching Fee is not applicable.


[table=400][tr][td=1,1,128]Distribution Policy[/td][td]Subject to the availability of income for distribution, the Manager aims to make annual distributions. The distribution will be declared on the last Business Day of the financial yearend or such other later date as the Manager will determine from time to time (each a Distribution Period
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2008 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by kampungan at 22-3-2008 02:31 PM
Aku nak citer sikit pasal agensi agensi CIMB Wealth Advisors ni.

Bila join agensi ni kena berhati hati sikit. Kalau salah join, kisah anda akan serupa saja seperti dibawah.

Kisah typical se ...



aiikkkkk teruknya agency ni, leh tau?......agency aku n upline aku alhamdulillah tak buat ni......selepas 3 bulan aku join....upline still in touch...tak pernah paksa aku bawak downline n denda ....walaupun aku buat part time tak pernah lak ada beza membeza ngan UTC yg full time... ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2008 08:03 PM | Show all posts

Reply #29 airynz's post

Aku pun x tau agensi mana yg buat peraturan mcm ni.:@ Airynz's agensi mana?Siapa GAM?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2008 03:58 PM | Show all posts
Slam Bro , masukkan nama aku sekali

Nama : Mohamad Fawzi Bin Shamsul Annuar

Email : mfawzisa@yahoo.com

No Tel : 019 271 8289

Location : NKVE
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2008 12:24 PM | Show all posts
10 Dana Unit Amanah Islamic Terbaik (1 year)

Latest top 10 ranking (Equity Malaysia) base 1 year total return (%) 30/03/07 - 31/03/08...

1) CIMB Islamic DALI Equity Growth - 16.02%
2) CIMB Islamic Equity - 14.58%
3) CIMB Islamic DALI Equity - 14.53%
4) ING Equity Islam - 11.89%
5) CIMB Islamic Enhanced Index - 11.61%
6) Alliance Dana Adib - 10.78%
7) MAAKL Al-Faid - 10.22%
8) RHB Islamic Growth - 10.11%
9) Public Islamic Equity - 10.09%
10) Public Islamic Dividen - 9.09%

Dana syariah CIMB terus kukuh walaupun mengalami kejatuhan KLCI lepas parlimen dibubarkan.:pompom:

10 Dana Unit Amanah Islamic Terbaik (3 years)

Latest top 10 ranking (Equity Malaysia) base 3 years total return (%) 31/03/05 - 31/03/08...

1) CMS Islamic - 82.52%
2) CIMB Islamic DALI Equity - 71.12% ***
3) ING Equity Islam - 68.92% ***
4) CIMB Islamic Equity - 64.91% ***
5) MAAKL Al-Faid - 63.27% ***
6) MAAKL Syariah Index - 62.40%
7) CIMB Islamic DALI Equity Growth - 59.84
8) Alliance Dana Adib - 59.42% ***
9) Public Ittikal - 56.77%
10) Public Islamic Equity - 56.70% ***

***Not available for 5 years return.

Source from Personal Money issue #81 (May 2008)
Credit to Pakmat Tempe dari CG forum.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 01:57 AM | Show all posts
Originally posted by syafali at 2-5-2008 08:03 PM
Aku pun x tau agensi mana yg buat peraturan mcm ni.:@ Airynz's agensi mana?Siapa GAM?


sy tak buat....tp ikut2 cik abg ;) jd spoke person jek..... heheheeh kat pelangi damansara...GAM i pun direct downline kak neng ;)

[ Last edited by  airynz at 5-5-2008 01:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2008 08:08 PM | Show all posts
oooooo...ni mesti abg kham nye agensi ni.kak neng meletup2 ni.Yer la br close 11.5 million!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2008 09:32 PM | Show all posts
Originally posted by syafali at 5-5-2008 08:08 PM
oooooo...ni mesti abg kham nye agensi ni.kak neng meletup2 ni.Yer la br close 11.5 million!!!


haah dgr citer gak.....dia share ngan abg mazli katanya....berbaloi tu tunggu 1 thn pun kan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2008 09:26 AM | Show all posts

Reply #35 airynz's post

ha'ah...berkat kesabaran tu mmg berbaloi la.Aku respek dgn dia org ni.So pada pelayar forum CARI,meh la melabur dgn CIMB Wealth Advisors.Biarpun x masuk juta2,yg sikit tu kita gandakan.Tak gitu airynz??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2008 10:47 AM | Show all posts
Satu lagi produk CIMB Wealth Advisors yang akan mendapat sambutan hangat dan sungguh menarik yg CIMb boleh tawarkan pada para pelanggan.Saya akan update lagi utk keterangan yang lebih lanjut.

CIMB Wealth Advisors Launches 3 in 1 Education Plan

Education plan combines unit trust, insurance and trust nomination services

Kuala Lumpur: CIMB Wealth Advisors today launched its 3 in 1 Education Plan, a product that combines unit trust investment, insurance and takaful coverage and trust nomination services in a complete solution to enable parents to plan for their childrens education.
The 3 in 1 Education Plan is an innovative and comprehensive solution that helps customers create, protect and preserve their wealth using one product. Funds are invested in a diversified portfolio of assets that offer potential capital appreciation. The investment is preserved by insurance or takaful coverage, while the trust nomination service ensures that the funds reach beneficiaries without delay. Customers are also given the flexibility to top up their investment and access the funds at anytime.

Costs of education are escalating year after year, while many Malaysian parents depend on loans, scholarships and gains from their investments to support their childrens tertiary education. These factors indicate that there is a tremendous need for an effective education savings plan that is flexible,
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 02:26 AM | Show all posts
CIMB
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2008 11:34 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by adamalek at 10-5-2008 02:26 AM
CIMB
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2008 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by syafali at 8-5-2008 10:47 AM
Satu lagi produk CIMB Wealth Advisors yang akan mendapat sambutan hangat dan sungguh menarik yg CIMb boleh tawarkan pada para pelanggan.Saya akan update lagi utk keterangan yang lebih lanjut.

...


last saturday kat kelas dorang explain detail pasal product ni....mmg interesting product...:pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097823s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list