Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2506
View
6
Reply

camana nak cross nih!!

[Copy link]

Author: amazed       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-3-2008 07:29 PM | Show all posts |Read mode
ko kat sungai...  ko bawak dgn ko sekor ayam jantan, 1 bag gandum dan sekor serigala.

ko kena cross sungai tu dalam canoe ko tapi ko kena bawak satu benda aje setiap kali ko nak cross.

ko TAK BOLEH tinggalkan serigala dengan ayam jantan tu..  sebab nanti dia makan ayam tu

ko TAK BOLEH tinggalk ayam jantan dengan 1 bag gandum tu... sebab nanti dia makan gandum tu..

camana ko nak cross kat sebelah sana dan semuanya wokey      
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 07:39 PM | Show all posts
1st bwk ayam... pastu blk sorg.. pastubwk serigala.. blk bwk ayam... pastu tgglkan ayam..bawak lak gandum.. tgglkan ngn serigala.. blk sorg.. bwk ayam lagi skali...so selesai
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 08:01 PM | Show all posts

Reply #2 syahza's post

:pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 12:36 PM | Show all posts
suruh ayam makan gandum pas tu suruh serigala makan ayam  pas tu isi dlm beg karung tu serigala bawa cross la
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Goreng ayam tu dengan tepung, makan sama2 dengan serigala tu dh kenyang seberang la
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 08:58 PM | Show all posts
first bawa ayam..tinggal kan serigala dgn gandum

then pusing ambil serigala...masa hanta serigala angkat ayam balik...

tinggalkan ayam n hanta gandum plak

pastu pusing balik ambil ayam semulaa

betul tak?? if betul boleh dpt credit tak?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:59 PM | Show all posts
selalu tak suka teka teki yang macam ni.
malas betul nak fikir jawapan hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083543s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list