Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
18476
View
70
Reply

[SURVEY] ANTARA GSC DAN MBO......

[Copy link]

Author: the_slayers    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2008 10:39 AM | Show all posts
GSC Dataran
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 10:03 AM | Show all posts

Balas #60 radieyana\ catat

I agree dgn you kalau MBO. Antara faktor paling best, ia tak jam dan sesak kalau nak tengok kat MBO, lagi satu lebih dekat dgn rumah   

Kalau nak ke GSC, oh ma'aih, harus la bersabar byk byk nak kesana. Sudah lah dengan traffic nye, jln one way, lepas tu kawasan parking yg amat terhad. Kene round beberapa kali, kalau nasib baik, dpt lah parking. Kalau parking sesuke hati, ha..sedialah kau menerima samannya.

Tapi kalau nak tgk sebab kualiti saya pilih GSC. Kualiti yang dimaksudkan disini dari byk segi. 1st skali, based from experienced..sejak akhir2 ni saya selalu ke MBO (sbb malas nak drive jejauh), quality audio dan sound nye dlm panggung agak depressing. Pernah alami ketika menonton dan sebelum menonton. Apabila movie dah start, masih ade gangguan bunyi. Tak tahu lah kenapa dan lambat pula dibetulkan.

Then, panggung agak kotor dan bersepah dgn popcorn. Apa diorang tak nampak ke atas karpet tu? Kalau sekadar pegang tong sampah bawa masuk dlm panggung kutip air minuman dan kotak popcorn, baik x yah kemas sekali. Cuba lah sapu panggung tu. Kalau berjln atas kapet, terasa pijakan popcorn.

Selain itu, service MBO haruslah bagus. Service di kaunter beli tiket, kaunter drinks and beverages dan kaunter nak masuk panggung. Yang jadi kakitangan situ kebykkan budak budak muda. Tiada pengalaman melayan customer dgn adab dan ciri yg betul. Based on experienced, masa saya beli tiket..boleh pula dlm proses pembelian itu..die berbual dgn teman kat sebelah yg juga sedang jual tiket. Kite ni nak beli dan cepat, x nak panjangkan line orang sedang beratur. Die boleh la pula berckp ckp, pegang duit balance sambil lolipop di tangan..aduhai

Kalau saya duduk di kawasan berdekatan/berhampiran GSC..mahunya saya ke sana. Tapi sbb fikirkan kesesakan, kawasan parking terhad, jauh (dah campur sesak segala)..saya ke MBO lah juga. Harap MBO boleh upgrade service dan jagalah tempat tu baik2.

p/s: Saya suka sebenarnye kat Melaka dah byk cinemas. Senang utk penduduk dari pelbagai kawasan nak pegi tgk film. Takdelah dulu semua tempat tumpu kat GSC Mahkota jer. At least, dah ade 3 biji, boleh lah buat pilihan mana nak tgk.

[ Last edited by  aurelia at 5-3-2009 10:08 ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2009 12:02 PM | Show all posts
yayaya untuk cite geng mbo lagi banyak org pergi dari gsc mp.

kesimpulannya mari tengok cite geng
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2009 09:00 PM | Show all posts
ske MBO lagi..sbb more relax...
xyah nak pening2 pale...nak round 2-3 kali cari parking...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 12:50 AM | Show all posts
BTW, aku dpt sumber yg cinema operator kat JUSCO Melaka No 2 nnt adalah GSC, dgn total 8 skrin..

kalau betul, mmg conquer abis la GSC kat melaka..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 12:48 PM | Show all posts

Balas #65 laislabonita\ catat

Wah, yeker? Gitu..best lah. Jusco No 2 tu pun..kire tgh tgh la sbb dlm kawasan bandar. Tak susah lah dan byk pilihan la lepas ni nak ke gsc.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 12:54 PM | Show all posts
best tu...8 skrin
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 11:53 AM | Show all posts
alah, pasni mesti sesak gak kat Jusco no 2 tu....

so bek tgk MBO jer....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 07:03 PM | Show all posts
nak tenang tak serabut dgn org ramai kat MBO la tp kalau nk gambar n sound sedap mestilah gsc..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 10:42 AM | Show all posts
MBO..gsc takde dekat2 dgn rumahku..tp popcorn MBO xshedap
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah xdapat tgk wayang sbb ada baby
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075728s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list