Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3781
View
37
Reply

Warga Malaysia di oversea : Ngundi tak

[Copy link]

Author: Joe Hahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-3-2008 03:41 AM | Show all posts |Read mode
salam...hi semua

1st post topic kat thread ni, korang ngundi tak kat sana ?

pakai undi pos ek
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 03:55 AM | Show all posts
TAK..sebab tak register... ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:00 AM | Show all posts
I pun tak tau...how to undi from oversea??? kene pegi kat embassy ke? Nak register kat mana???
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:01 AM | Show all posts
Tak mengundi sebab aku us citizen. Lagipun kalau boleh mengundi tahun ni aku tak nak pangkah BN sebab pak bedolah tu very mengecewakan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:10 AM | Show all posts
aku student kat ovsea, nampaknya thn ni aku tak dapat nak ngundi walaupun da ngundi thn 2004...
kalo nak undi pos supposely kene kakitangan kerajaan yg dah ada gaji jer leh undi pos, kami yg student2 ni x leh huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:58 AM | Show all posts
Originally posted by D** at 5-3-2008 03:01 PM
Tak mengundi sebab aku us citizen. Lagipun kalau boleh mengundi tahun ni aku tak nak pangkah BN sebab pak bedolah tu very mengecewakan.

he..he...setuju sgt. Baik x mengundi dari tak tau nak pangkah saper...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 05:17 AM | Show all posts

Reply #3 indah_wangi's post

embasssy la kot..aritu ade kawan aku cakap..kalau student dilarang mengundi..tak tau keape? ade yangc akap boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 06:26 AM | Show all posts
Tak pernah mengundi...  tak tau nak pangkah siapa
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 01:36 PM | Show all posts
Tak mengundi sbb tak de dlm category yg boleh mengundi cara pos.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 01:58 PM | Show all posts

Reply #9 mallanhead's post

Sama jugak, dah dua kali tak dapat mengundi, kalau boleh pun, macam you all cakap, tak tau siapa yang BERWIBAWA untuk diundi.ada lagi ke politician yang masih berwibawa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 03:07 PM | Show all posts
Sama dengan Tilling...tak pernah mengundi....  Lagi pulak dah dok kat Aussie, memang tak ngundi ler.

Tapi kalau nak ngundi jugak macam mana nak buat ya?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:05 PM | Show all posts
You all mimpi je lah kalau nak ngundi kat overc. Mmg kita2 ni bangsa yg tak layak walaupun dah mendaftar. Kalau nak sangat mengundi, kena balik Malaysia.

According to WISMA PUTRA - Ministry of Foreign Affairs,

Registration of voters for Malaysians abroad is divided into two categories:

o POSTAL VOTERS/ABSENT VOTERS consisting of:
Armed forces that are in service.
Government Personnel (Federal Government, States Service or local authorities) who are in service abroad.
Individuals studying full time abroad (only if they are sponsored by the Government).
Spouses to the list above.

o NORMAL VOTERS
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 05:18 PM | Show all posts
Memang pun kita tak layak. Yang layak hanya kakitangan awam. Dulu pernah tanya kat embassy di Paris. Akak tu cakap orang macam kita ni tak layak sebab bukan govt. yang hantar dok oversea (lebih kurang ginilah maksudnya:..siapa suruh dok kat oversea tu.. )
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 07:03 PM | Show all posts
red tak register makanya takleh vote.

on the other hand, i also feel disappointed by the current condition.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 07:04 PM | Show all posts

Reply #14 redsinner's post

i mean current condition in malaysia....
racist stuffs etc..etc..
cannot tahan la
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 07:51 PM | Show all posts
aku check kt website SPR nama aku mmg ade..sbb aku dh ngundi dulu..tp kt sini tak tahu ler mana nk pegi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 07:17 AM | Show all posts

Reply #13 Calimro's post

macam kita orang yg duk overseas di buang negara.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 07:19 AM | Show all posts

Reply #15 redsinner's post

Many are disappointed and shocked.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:02 AM | Show all posts
Buat pe susah2 nak ngundi...tu tutup mata rakyat je....politik dalam kita tak tau...antara depa yang pilih yang depa suka
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:03 AM | Show all posts
Lupa lak nak jawab...I tak ngundi, sebab tak dak calon yang I suka...and tiket kapal terbang nak balik Mesia mahal....nak simpan untuk balik Raya.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list