Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8718
View
75
Reply

berpisah

[Copy link]

Author: nates       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2008 08:08 AM | Show all posts |Read mode
tolong saya isteri saya nak berpisah ngan saya.apa yg perlu saya buat.saya memang sayang kan rumah tangga saya.banyak dah pengorbanan saya dah
buat.saya baru je genap setahun kawin.kami memang duduk asing asing start dari kawin lagi.skg ni xada sape pun yg tahu.kecuali kwn2 dia.saya ingat nak berbincang ngan mertua saya mcm mana ok x?saya dah xtahu nak buat ape lagi.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:11 AM | Show all posts
elokla tu bincang ngan org tua dulu, jgn bincang ngan kawan2, sebab nnt malu aje kalau dah baik2 semula ngan isteri. Mulut org kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:12 AM | Show all posts


astaghfirullah... ramai betul bini yang nak berpisah dengan suami semenjak 2 menjak nih...

kenapa duduk asing dari start kahwin?... apakah 'banyak dah pengorbanan' yang ko dah buat?

sebelum bincang dengan mertua... bincang ler dgn bini dulu, tanya apasal nak berpisah... cari solution... cari kaunselor... pi pejabat agama... kalo tak jalan gak, bincang dengan parents dulu... tgk aper cakap parents... kalau tak jalan gak, baru ler pi bincang dengan mertua...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:15 AM | Show all posts
[youtube]OXJXiYWVBzg[/youtube]

:cry: :cry: :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:38 AM | Show all posts
wa suspek die dh jumpe barang baekkk punya ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2008 09:23 AM | Show all posts
parents aku memang xtahu aku tgh ada problem.duduk asing sbb masing2 keje negeri lain2.pengorbanan aku paling besar berenti tpt keje keje kat tmt yg aku xsuka supaya senang nak duduk ngan dia.aku sangup lupakan cita2 sbb nak sama ngan dia.rasa nko org ok xaku jumpa parent dia cite ape masalah aku moga family dia boleh nasihat kan dia.
tlg lah bg pendapat yg bernas
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 10:10 AM | Show all posts
errr...tuan rumah,baru setahun kahwin..isteri dah mintak cerai..??

saya macam setuju aje dgn kudajantan..entah2 isteri awak dah jumpa seseorang yang lebih baik lagi dari awak kot..mungkin lelaki tu lebih baik lagi dari segi layanan dia ke..kewangan  dia ker..cara pemikiran dia ker..apa2lah...

maklumlah awak dengan isteri kan duduk asing2 semenjak dari kahwin lagi...mungkin isteri tu kesunyian..dan tetiba ada orang lain datang mengisi kesunyian tu..dan orang tu pulak mungkin ada banyak kelebihan yang mungkin tiada pada diri awak...kalau tidak masakan si isteri berubah hati dengan begitu mudah sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 10:38 AM | Show all posts

Reply #7 nates's post

tak paham... cakap dok asing, aliih2 dah tukar tempat keja yg ko tak suka sebab nak dok bersama...

sekarang kira nyer ko dgn isteri dok bersama isteri lah ye?

ntah ler labu... aku dulu pun dok asing2 gak dengan hubby... tapi tak der plak terpikir nak mintak cerai ker haper, makin romantik sbb dok berjauhan ader ler ...

aku still sarankan that before you meet your in-laws, discuss dulu bebaik dgn isteri sebab musabab nyer dia nak mintak cerai... kalo tak tau sebab aper, nak story mory aper plak dgn in laws ko nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 3-3-2008 10:38 AM
tak paham... cakap dok asing, aliih2 dah tukar tempat keja yg ko tak suka sebab nak dok bersama...

sekarang kira nyer ko dgn isteri dok bersama isteri lah ye?

ntah ler labu... aku dulu pun  ...


Setuju ngan kikilalat... selidik selidik tenung tenung tanya tanya.... mesti ada silap memana
Banyak weekend husband and wife tak ada masalah... as long foundation kuat....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:10 AM | Show all posts

Reply #9 kikilalat's post

a'ah...ku pun setuju ngan kiki..sepatutnya bila dah suami isteri tu lama duk berjauhan ,makin kuatlah windu-winduan tu..cakap dalam telepon pun ala2 romantis gitu...tak der la pulak tetiba nak bercerai...ada something tak kena dengan awak kot..opss..sori..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:24 AM | Show all posts
lagik kes bini mintak cerai???
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:26 AM | Show all posts
Originally posted by haira at 3-3-2008 11:24 AM
lagik kes bini mintak cerai???


Biasalaa... musim... kengkadang musim deroyan.. kengkadang musim rambutan.. kengkadang musim curang.. kengkadang musim kawin lapan.. ni musim cerai laaaa plak

Lagi hebat kita pada omputih.. omputih 4 musim je
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:29 AM | Show all posts

Reply #13 NtahSapaNtah's post



sakit perut aku tahan gelak..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:29 AM | Show all posts
Originally posted by haira at 3-3-2008 11:24 AM
lagik kes bini mintak cerai???


bini2 sekarang semakin terlalu cerdik ker makin bangang....!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:32 AM | Show all posts
Originally posted by NtahSapaNtah at 3-3-2008 11:26 AM


Biasalaa... musim... kengkadang musim deroyan.. kengkadang musim rambutan.. kengkadang musim curang.. kengkadang musim kawin lapan.. ni musim cerai laaaa plak

Lagi hebat kita pada omputih. ...


ekeke.... macam2 jenis musim kat sini ek?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:34 AM | Show all posts

Reply #15 namakurahsia's post

laa.. mana kita tau kisah blakang tabir camna... ada yg kata, kalau tunggupun bodoh, ada yg kata, mintak cerai pun bodoh.. melainkan kalau kita kenal betul2 yg dlm cite nih camna..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by namakurahsia at 3-3-2008 11:29 AM


bini2 sekarang semakin terlalu cerdik ker makin bangang....!!!


ntahla.... bini skrang kan byk yg educated....
mungkin pandai bab donia tp bab agama kurengggg....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:36 AM | Show all posts

Reply #17 LostSoul's post

betui tu sis...
kita skadar nasihat ikut apa yg diceritakan..
so takleh la nak ikut sgt apa yg dikatakan/dinasihatkan dlm ni..
tuan sendiri kena pk kannyer...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by haira at 3-3-2008 11:34 AM


ntahla.... bini skrang kan byk yg educated....
mungkin pandai bab donia tp bab agama kurengggg....


Depend jugak... actually baguslaa woman dah berani, and can voice out... I mean... takdelaa wanita asik kene tekan je....
Tapi.. biar betul landasanlaa kot...

Teringat ada cerita zaman Nabi, yang sorang hamba Allah ni mintak tebus talak, hanya kerana tidak sayang suami dan tidak mahu zalimi suami dia, suami dia ok je takde kurang apa pon... Nabi benarkan. Cerite penuh korang Google yer.. aku dah tak ingat
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 12:02 PM | Show all posts
Bila makin ramai menganggap perkahwinan itu hanyalah status sosiol, maka parahlah masyarakat kita pada hari ini.

Tuntutan jasmani jauh meninggalkan tuntutan rohani. Kembalilah kepada azali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096430s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list