Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46853
View
365
Reply

Abu Dhabi Vs Doha

[Copy link]

Author: sarah_jane09       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2008 01:04 AM | Show all posts
Originally posted by zentex at 29-3-2008 04:08 PM
Wa..waCali seronok shopping yea. Ni baru balik dubai lum kuar shoppin groceries lagi ni. Sekang suke pi FFc sebab nanti ade lucky draw. Huhuhu     

Jom le join perwakilan Doha. Ade mac ...


Hi Zentex,

if not mistaken kat Doha ada mcm persatuan for all malaysian yg tinggal disana kan.
Bagus la mcm tu.Kat Dubai and Abu Dhabi belum ada lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 09:53 AM | Show all posts
page lekat...bak kate si lyn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2008 10:33 AM | Show all posts

Reply #62 Calimro's post

Kak Cali,

Ceiling tu looks so real kan.Cantik betul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2008 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by dwone at 29-3-2008 01:35 PM
Salam,

Kalau diberi pilihan rasanya Abu Dhabi lagi better sbb negara besar sikit, byk tempat utkdilawati. Kalau nak pergi Oman pun boleh. Tp di Qatar nak pergi mana2 pun (by road) kena amik Tr ...


Thanks for your info.Agreed with you ada prons and cons between Doha and Abu Dhabi ni.
Abu Dhabi ni quite modern but Doha more peacefully.I guess...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2008 10:37 AM | Show all posts

Reply #73 zentex's post

Hi Sis Zentex,

Dah lama di Doha ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:20 AM | Show all posts

Reply #78 dwone's post

Oh ya ke, tak tau pun boleh recover balik..nama virus tu kalau tak silap Osama got killed kot..memula tak caya, sekali dah kena baru percaya
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:23 AM | Show all posts

Reply #79 LVgirl's post

Terkujat dengar seret beg baju... Kat sini ada tukang angkat, maid 2 orang, driver sorang. senanglah diorang nak bershopping. Kalau you datang sini, famous places untuk mak pak arab ni bershopping : Salam, Emporium, Blue Salon. Memang designers habis barang kat sini.

Kat sini selalu sales tau, every month mesti ada je kedai buat sale..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:27 AM | Show all posts

Reply #80 LVgirl's post

Alah, kat sini apa kurangnya, masuk kedai memana pun diorang kasi salam kakakabayan..kita ni terpinga-pinga apa yang diorang cakap..Lepas tu dah tau, I buat muka toya tak layan, ada sekali tu i cakap melayu, boleh pulak mamat ni balas balik cakap melayy Maid indon ramai I tegur, kesian tengok diorang muka takut takut je..nak cakap dengan I pun sorok-sorok..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:28 AM | Show all posts

Reply #83 sarah_jane09's post

Memang cantik ceiling tu. In one part diorang ada macam dome..lalu bawah tu kalau cakap memang bergema
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:43 AM | Show all posts

Reply #81 LVgirl's post

Ha...baru dpt baca postin ko rang. Yes ade persatuan "Malaysiaan Asscociation in Qatar"  @ MAQ. Tak lama lagi ade AGM...bulan ni kot.  Macam2 aktiviti..antaranye sand dune, piknik2, familly day...n yg paling best MAQ organize pi umrah naik bas. Sekrang ni ramai yg pi umrah. Ade naik bas, n ade yg drive sendiri. Sekarang ade yg request MAQ organize Haji pulak...naik bas. Hopefully menjadi kenyataan.

MAsuk dua tahun di Doha July ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:45 AM | Show all posts

Reply #85 sarah_jane09's post

u nak dtg Doha ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:46 AM | Show all posts

Reply #89 Calimro's post

  my anak suke jerit2 area ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 11:52 AM | Show all posts

Reply #92 zentex's post

apa kurengnya bebudak ni..kekadang mak budak pun terikut sama

Off topic jap..Zen, rumah you nombor berapa ya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-3-2008 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by zentex at 31-3-2008 11:45 AM
u nak dtg Doha ke?


I tak datang tapi my brother tengah tunggu offer either Doha or Abu Dhabi.
I buka this thread to update info kat my brother la.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 12:39 PM | Show all posts

Reply #93 Calimro's post

80 ler darling
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 12:40 PM | Show all posts

Reply #94 sarah_jane09's post

oo ic...all the best for yer bro ok...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 12:44 PM | Show all posts
Off topic...Cali nak pi taylor shop ni. Rase nye ni ler taylor yg muwah charge QR 35 kalau wat blouse, suar... Not bad at all dier nye jahitan. Kalau u nak tempah baju etc...call me ok.   Then leh breakfast kat Garden Restaurant...vegetarian.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 01:02 PM | Show all posts

Reply #84 sarah_jane09's post

Satu benda yang saya suka kat Doha nih, Lunch break siap boleh balik rumah. Kalau malas balik rumah sempat gak lar gi Shopping since my Lunch break 2 hrs. My house is 10minutes away from office and City Centre is 5 minutes from my office.

Next 2 weeks saya cadang nak drive ke UAE/Oman cuti jalan2. Cuaca pun skrg makin panas. Hopefully x lar panas sgt masa saya gi jln2 nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 01:07 PM | Show all posts

Reply #95 zentex's post

OIC, hari tu my frens bawak gi rumah dia, tak sangka pulak dia tinggal kat compound you tu. Kalau tau memang boleh calling-calling..dia tinggal kat 26.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 01:36 PM | Show all posts

Reply #97 zentex's post

Zen, ni dah start panas ni larat you keluar ya..I dah start berkurung dalam rumah. Tak sabar lagi 2 minggu balik kampung..kampung orang le. Minggu lepas kitorang pergi ke Souq textile kat Salwa Road tu. Cantik abaya, tapi mak ouih, mahainya..... tapi nak jugak rembat satu sebelum blah dari sini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079029s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list