Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46859
View
365
Reply

Abu Dhabi Vs Doha

[Copy link]

Author: sarah_jane09       Show all posts   Read mode

Post time 27-3-2008 04:07 PM | Show all posts

Reply #60 LVgirl's post

Kat sini banyak English & French brand so kalau you minat diorang punya brand then you should come here. I pulak tak kisah janji boleh muat masuk ke badan dan selesa. My hb suka beli barang kat Debenhams. I pun suka jugak,  minggu lepas masuk sana hangkut 5 helai baju. tapi memang seronok shopping kat sini..sebab lebih kurang macam harga kat KL jugak infact lagi murah sikit dari KL.

Bukan nak cakap apa pasal naik bus tu, takut masuk nanti kena raba dalam tu penuh dengan segala umat lelaki yang kita tau tak jumpa bini/gf diorang bertahun or berbulan, kalau masuk jugak memang saja mencari nahas That's why I prefer naik taxi, itupun pernah sekali I naik sorang mamat driver tu suruh I duduk sebelah dia. I cakap, do you want me to call my hb and your company to complain? Terus terdiam dia..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 04:10 PM | Show all posts
Image of Doha from my room (ni yang tinggal kat my hp..yang lain tu semua dah selamat berkubur)


Giant Supermarket di Hyatt Plaza (caddie tu diorang punya landmark)


Vilaggio (shopping centre) check out the ceiling
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 04:15 PM | Show all posts
sambungan

Vilaggio




Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 04:16 PM | Show all posts
sambungan

Vilaggio




Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 07:47 PM | Show all posts
huuhu villagio...nampak tu Cali tgh shoppin...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 11:16 PM | Show all posts

Reply #65 zentex's post

eleh aksyen awak ya, mentang-mntang kat sebelah rumah dia

Sekarang ni dah malas nak ke sana, selalu pergi ke Hyatt aje, tak ramai orang plus suka masuk kedai jepun tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 10:19 AM | Show all posts

Reply #65 zentex's post

Zen
Lama tak visit sini. Selalu ke you shopping ngan Cali kat sana?

How's your hse. Dah stop decorate ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 10:53 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 27-3-2008 04:07 PM
Kat sini banyak English & French brand so kalau you minat diorang punya brand then you should come here. I pulak tak kisah janji boleh muat masuk ke badan dan selesa. My hb suka beli barang kat D ...





Oh dear....I gelak sampai keluar air mata bab mat bangla yg dah lama tak jumpa wife tu.

Anyway,memang few my friends yg kerja kat Dubai,Abu Dhabi and Doha cakap Pak Arab pun boleh tahan gatal nyer.
Kawan I yg kerja kat Dubai almost nak kena raba dalam lift.Dia kata dah serik naik lif sorang2.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 10:56 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 27-3-2008 04:16 PM
sambungan

Vilaggio
http://img.photobucket.com/albums/v323/Hanymph/16112007083.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v323/Hanymph/16112007081.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v323/ ...


Cali,kalau I kat sana,mau I "berkampung" kat Vilaggio tiap2 minggu ni.
Design dia cantik kan.Mcm ala-ala Italian style.

Sis, Pak Arab kat sana gila shopping tak? or they prefer shopping abroad?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 12:30 PM | Show all posts

Reply #69 LVgirl's post

Kat sini banyak designers shopping place..semalam baru I jejak kaki kat satu tempat ni, Bleu Salon. Dalam tu memang designer semuanya : Aigner, Kenzo, Cerruti etc. But of courselah kitorang tak beli apa-apa..just pergi tengok machine nespresso. Kalau you suka designers brand, ada 2 lagi shopping punya tempat, Emporium & Salam, ni pun designers punya tempat. Memang juling mata tak tau nak pergi ke mana. Kalau tak you tanya Zentex, dia lagi lama kat Doha ni..betul tak Zen?

Vilaggio ni banyak english brandlah I rasa. Zara, Zara Home, Topshop, Next, Boots, eh banyaklah lagi. Tengah hari kang I pergi ke sana nanti I snap photos.

Pak arab tak taulah diorang shopping kat mana kat sini kot.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 12:31 PM | Show all posts

Reply #68 LVgirl's post

Wife of my hb officemate pun kena raba dalam lif. Tapi yang meraba tu mamat india..rasanya that guy have won a return ticket back to India kot..sampai sekarang perempuan tu tak berani naik lif sorang-sorang kat office dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 01:35 PM | Show all posts
Salam,

Kalau diberi pilihan rasanya Abu Dhabi lagi better sbb negara besar sikit, byk tempat utkdilawati. Kalau nak pergi Oman pun boleh. Tp di Qatar nak pergi mana2 pun (by road) kena amik Transit Visa Saudi.

Di Qatar petrol QR0.80/ltr tapi di UAE QR1.60/ltr. Barang2 branded maybe harga lebih kurang sama tp generally maybe di Qatar goods are 3~5% more expensive sbb kebayakan brg2 melalui UAE ports.

Cornice di Abu Dhabi lagi best dari Doha. Mlm2 ada gak lampu kalau di Doha nih cornice lack of lights at night.

Dari segi mendapatkan driving license di Qatar lebih mudah dari UAE. Sewa rumah di Qatar pun boleh bayar pakai post-dated chq tp di UAE generally kena bayar 1 tahun upfront so kena amik bank loan utk bayar sewa.

Di kedua2 negara mereka menghormati kita kalau mereka tahu kita dtg dari Malaysia. Tp first impression diorg selalu ingat kita Filipino, itu yg spoil sikit, tp kalau kita nih nampak kemas dan Islam (yg pompuan pakai tutup aurat yg lelaki ada janggut sikit) immediately diorg tahu kita ni either org Indon or M'sia. Tp belasah ajer lar who cares. Kdg2 saya pakai selekeh diorg ingat Filipino, saya buat tak reti ajer, malas nak layan. Tp kalau kita masuk kedai mulakan dgn salam, insya Allah kita akan dilayan baik.

So kesimpulannya kedua2 tempat nih ada pro & cons. Good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 03:55 PM | Show all posts

Reply #67 mallanhead's post

heheh jumpa cali sekali jek. masing2 sibuk. Lagipun cali dok nun di sana, kita di sini. kalau selalu lalu rumah dia, harus ku singgah tiap2 hari.   

deco rumah cam tu la....masih ade ruang2 kosong. Ni baru balik dr Dubai, pi Ikea kat sane gerammmm jekkkk...Senang betul nak cari barang2 deco kat sane. Sempat gak beli beberapa frame yg kecik2....sanngup angkut naik flight.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 04:08 PM | Show all posts

Reply #66 Calimro's post

Wa..waCali seronok shopping yea. Ni baru balik dubai lum kuar shoppin groceries lagi ni. Sekang suke pi FFc sebab nanti ade lucky draw. Huhuhu     

Jom le join perwakilan Doha. Ade macam2 aktiviti. Nanti I kasik borang. Datin kata open to everybodydulu limited number to join. Baru2 ni AGM..escape tak pi. Sebenarnye nak elak dr kena appoint jadi menteri kabinet
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 04:50 PM | Show all posts

Reply #74 zentex's post

Hari tu I ada called orang M AQ, lecehlah nak kena pergi jumpa siapa tah untuk ambik borang semua tu..last-last just register kat embassy je. Masa Asian Family day ke apa hari tu tak pergi pun, kitorang ke Zubara Fort. Sampai sana terkujat tengok betapa BESARNYA fort tu

Seronok dia bershopping kat Dubai ya. Kitorang pun nak ke sana cuti raya nanti..lama lagi kena tunggu ni..kalau ada rezeki akan terus ke Oman..boleh jumpa Nana pulak
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 04:50 PM | Show all posts

Reply #74 zentex's post

Hari tu I ada called orang M AQ, lecehlah nak kena pergi jumpa siapa tah untuk ambik borang semua tu..last-last just register kat embassy je. Masa Asian Family day ke apa hari tu tak pergi pun, kitorang ke Zubara Fort. Sampai sana terkujat tengok betapa BESARNYA fort tu

Seronok dia bershopping kat Dubai ya. Kitorang pun nak ke sana cuti raya nanti..lama lagi kena tunggu ni..kalau ada rezeki akan terus ke Oman..boleh jumpa Nana pulak
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 09:45 PM | Show all posts

Reply #73 zentex's post

kat sini last valentines day kedai Ikea yg besar baru bukak. 2 kali 5 yg kat Msia. Sempat gak pergi tgk2 ngan aunty my husband. Tak beli banyak pun. Beli kain2 ela utk buat cushion dan pillow cases anak2. Ajak husband dia tak nak pergi, tu sbb pergi ngan aunty dia. Kalau ngan hubby syok, sbb boleh angkut lebih2 sikit. Bila ngan aunty dia segan I nak angkut. Nanti katanye bini anak sedara dia kuat shopping lak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 12:40 PM | Show all posts
Calimero,

I baca blog u, kesian pasal laptop u kena virus. Actually kalau laptop kena virus & x boleh boot-up, the hdd data can still be saved using external hdd casing (i.e. remove hdd from you laptop and read from other computer as external hdd). Next time before the technician take any serious action like formatting your hdd, just ask him what is the virus name, lpas tu you google and find some info from the net. Sbb data tu maybe boleh diselamatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 12:58 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 29-3-2008 12:30 PM
Kat sini banyak designers shopping place..semalam baru I jejak kaki kat satu tempat ni, Bleu Salon. Dalam tu memang designer semuanya : Aigner, Kenzo, Cerruti etc. But of courselah kitorang tak b ...


I tanya fasal Pak Arab tu sebab nyer kalau pi London bersepah muka dia orang ni .Every tempat shopping mesti ada Pak and Mak Arab.
Daripada Oxford Street hinggalah ke Harrods muka dia orang saja.
Yang paling best tu siap heret beg baju sebab nak sumbat barang shopping diaorang.
Mula2 tu terkejut juga tapi dah lama2 rasa mcm dah lali dah.

Memang kayo betul diaorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2008 01:02 AM | Show all posts
Originally posted by dwone at 29-3-2008 01:35 PM
Salam,

Kalau diberi pilihan rasanya Abu Dhabi lagi better sbb negara besar sikit, byk tempat utkdilawati. Kalau nak pergi Oman pun boleh. Tp di Qatar nak pergi mana2 pun (by road) kena amik Tr ...


Bab dia orang kita ni ni Filipino ni yg boring sikit kan.
Masa kat Dubai dulu asyik kena tegur dalam bahasa Tagalog saja kalau pi Shopping2 Complex ni.
Sampai naik fobia pun ada juga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081581s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list