Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46860
View
365
Reply

Abu Dhabi Vs Doha

[Copy link]

Author: sarah_jane09       Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2008 02:35 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

Cali,

11K for fully furnished for me very reasonable price.
I understand kat sana memang mahal.My friend rent 3bed rooms pun dalam 11k tapi kena angkut furniture sendiri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:37 PM | Show all posts

Reply #41 LVgirl's post

Sis LV,

Memang I pun notice rental kat Doha agak mahal but slightly murah sikit than Abu Dhabi.

I ni memang expert dah fasal Abu Dhabi and Doha because always update my brot.My brot malas nak masuk internet.

He keen nak kerja di Qatar tapi according to him yg mana offer sampai dulu dia akan grab.Wish his luck.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:39 PM | Show all posts

Reply #41 LVgirl's post

Sis LV,

Memang I pun notice rental kat Doha agak mahal but slightly murah sikit than Abu Dhabi.

I ni memang expert dah fasal Abu Dhabi and Doha because always update my brot.My brot malas nak masuk internet.

He keen nak kerja di Qatar tapi according to him yg mana offer sampai dulu dia akan grab.Wish his luck.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:41 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

website tu memang usefull.
All the info so detail.Glad I found it.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:41 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

website tu memang usefull.
All the info so detail.Glad I found it.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 08:27 PM | Show all posts
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

yup, i heard doha strict sikit.. abu dhabi quite liberal. so far, most of malaysian I met in abu dhabi, yg datang kerja kat abu dhabi and bawak family, mereka sangat happy...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2008 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by silmarwene at 21-3-2008 08:27 PM
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

...


Mcm mana accomodation price kat sana?.I dengar2 for mahal than Dubai.
It;s true?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2008 09:59 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by silmarwene at 21-3-2008 08:27 PM
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

... [/quote

You have any idea how much renting 2-3bedroom apartment di Abu Dhabi?

I'm not looking posh area tapi yg ada banyak kemudahan.Yang penting new building.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 09:42 PM | Show all posts
Gambar di Abu Dhabi.

Gambar2 ni my husband yg ambil so ada yg tak clear sangat.My husband tak suka sangat bab2 ambil gambar ni.Wife dia saja yg selalu over.





Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 09:43 PM | Show all posts
sambung lagi....





Ikea di Abu Dhabi
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 09:45 PM | Show all posts




Ni dalam Shopping complex Marina Mall.Semua high brand ada kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 11:17 PM | Show all posts
Originally posted by LVgirl at 26-3-2008 09:43 PM
sambung lagi....





LV, gambar ni macam kat Al Corniche, Doha...nanti I korek i punya gambar ada ke tak ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2008 09:47 AM | Show all posts

Reply #49 LVgirl's post

Thanks Lvgirl for the picture.

Tak sangka Abu Dhabi ni very modern city and betul you cakap before lay out dia mcm kat USA.Besar kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2008 09:48 AM | Show all posts

Reply #50 LVgirl's post

Nice view....I notice Doha and Abu Dhabi mesti building yg cantik2 kat tepi laut kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2008 09:54 AM | Show all posts

Reply #52 Calimro's post

Cali,post la gambar Doha kat sini.

I'm so surprised and impress tengok Abu Dhabi so modern mcm ni.

Teruk betul I ni kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 11:32 AM | Show all posts

Reply #55 sarah_jane09's post

Sarah, I tak boleh nak letak gambar sebab most of my Doha photos dah kena sapu dek virus..maknanya nak kena pergi snap balik
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by sarah_jane09 at 27-3-2008 09:47 AM
Thanks Lvgirl for the picture.

Tak sangka Abu Dhabi ni very modern city and betul you cakap before lay out dia mcm kat USA.Besar kan.


My pleasure dear....

Abu Dhabi memang modern habis my husband cakap,kalah KL dia kata.
Bangunan kat sana pun memang new design and paling best kat sana tak ada bus sebab orang emirate  kaya2 so they don't need public transport I guess.
For public transport diaorang pakai taxi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 02:40 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 27-3-2008 11:32 AM
Sarah, I tak boleh nak letak gambar sebab most of my Doha photos dah kena sapu dek virus..maknanya nak kena pergi snap balik


Oh Dear...I baru plan nak suruh you letak gambar2 kat Doha pula.

Cali, 2-3hari ni I dok rajin surf internet fasal Doha.I found Doha very interesting place.
Banyak brand mcm H&M and Bhs ada kat sana.Kat KL pun tak ada tau...

My hubby pun cakap harap2 dapat offer kat Qatar than AUH tu.Dia pun mcm dah suka.
Pray hard for us yer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 03:06 PM | Show all posts

Reply #58 LVgirl's post

InsyaAllah kalau ada rezeki you kat sini..nantilah boleh datang rumah...

Doha ni memang shopping heaven. Cuma LV boutique je takda . Dengar kata Burberry nak bukak satu branch kat sini, tapi tak tau lagi bila. I dengan hb yang memang tak suka membeli pun dah jadi kaki shopping jugak..at least sebulan mesti beli 2 pasang...kasut je belum pernah jumpa yang betul-betul cantik dan selesa.

Kat sini pulak, memang ada bas, tapi memang tak berani nak naik sebab most of the time full of mens (if you know what I mean), other means of transport pulak taxi and limo. Sewa kereta pun murah jugak, tu sebab kitorang dah jual kereta sebab sini I tak drive.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2008 03:48 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 27-3-2008 03:06 PM
InsyaAllah kalau ada rezeki you kat sini..nantilah boleh datang rumah...

Doha ni memang shopping heaven. Cuma LV boutique je takda . Dengar kata Burberry nak bukak satu branch kat sini, tapi ...


My hb pun ada tease I,dia kata kat Doha tak ada kedai LV,so boleh ke I hidup?
Anyway dear,kalau I ikut ke sane I have to quit my current job so nak shopping gila2 mcm sekarang pun kena fikir 2-3kali ni juga coz hidup atas duit ehsan/elaun from husband ni different sikit dari belanja duit sendiri kan.

Boleh than you shopping kat sana.I ni kadang2 sebulan pun susah nak beli barang untuk diri sendiri sebab dah boring shoping kat KL ni.Asyik2 barang sama saja.
Tapi kalau ada rezeki ke Doha harus I shopping tiap2 hari  because banyak favourite brand yg tak ada kat KL ni ada kat Doha.

Oh dear...I don't think expatriat mcm you ni naik bus.Other than that you faham2 la which men yg selalu naik bus ni kat Doha.

Mcm my friend cakap ada one day tu dia try naik bus kat Doha during weekend.Dia tahan 10minute saja,lepas tu turun dari bus terus rasa pening2 lalat.Sebab bau mcm2 kat dalam bus tu.
Normally Pinoy,paki and indian yg control bus ni.Serik juga la dia kata.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list