Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47220
View
365
Reply

Abu Dhabi Vs Doha

[Copy link]

Author: sarah_jane09       Show all posts   Read mode

Post time 26-5-2008 10:02 PM | Show all posts

Reply #180 Calimro's post

Cali,

I nak tanya International Airport di Doha tu happening tak mcm ala-ala airport kat Dubai or KLIA ke? atau boring mcm kat CDG?

I kena transit almost 6jam kat sana nanti takut mati kering sebab bosan tak tahu nak buat apa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2008 02:37 PM | Show all posts

Reply #181 LVgirl's post

new airport kat Doha tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2008 07:11 PM | Show all posts

Reply #181 LVgirl's post

Doha airport ni boring yang amattttttt, lagi boring dari CDG.....selain dari restaurants & duty free (not much choice though) takda benda nak buat..Tapi ada booth untuk free internet so sambil tunggu your flight, boleh jenguk CARI kejap..nak pergi Paris ke?

[ Last edited by  Calimro at 28-5-2008 07:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2008 03:49 PM | Show all posts

Reply #183 Calimro's post

Insya Allah Cali,memang nak ke sana.
Ticket pun dah beli.
Since cuti sekolah sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 10:20 AM | Show all posts
Hi Sis Calimero and Zentex....I just happened to masuk this thread this morning, x perasan ada pun...

Myself dah 1 year in Doha...sama macam uol jugak accompanying better half. Hb morking in @ Ras Laffan. Commuting an hour @ way everyday to his work place.

Dah setahun kami staying in the Co punya apartment in Musheirib. Where are you guys staying? My place ni right in the older part of Doha. Dekat juga dengan the Souqs, weather permitting boleh jalan kaki. Zen ada mention The Garden Restaurant, oh well kalau itu lebih dekat lagi dari myplace. ..memang walking distance.

Talk about the weather, it is really getting hot now... pagi2 kena lumur sunblock even duk dalam rumah pun...So what are u guys planning to do this week end?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 10:20 AM | Show all posts
Hi Sis Calimero and Zentex....I just happened to masuk this thread this morning, x perasan ada pun...

Myself dah 1 year in Doha...sama macam uol jugak accompanying better half. Hb morking in @ Ras Laffan. Commuting an hour @ way everyday to his work place.

Dah setahun kami staying in the Co punya apartment in Musheirib. Where are you guys staying? My place ni right in the older part of Doha. Dekat juga dengan the Souqs, weather permitting boleh jalan kaki. Zen ada mention The Garden Restaurant, oh well kalau itu lebih dekat lagi dari myplace. ..memang walking distance.

Talk about the weather, it is really getting hot now... pagi2 kena lumur sunblock even duk dalam rumah pun...So what are u guys planning to do this week end?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 02:58 PM | Show all posts

Reply #186 sixsix2's post

Hi Sixsix2's

Your hb Ras Laffan on which project? Mine dengan QCS. Kitorang tinggal kat area Wst Bay (near QIS, Lebanese School & French School). Kat sini dah masuk 9 mths (semalam cakap kat hb, kalau pregnant, dah beranak kot). Ni tak sabar mengira hari nak balik KL...

This weekend duduk kat rumah aje, too hot to venture out there, might go to French Cultural Center & Megamart nak cari taugeh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 04:28 PM | Show all posts
Hi Sis Cali..

My better half is attached with Dolphin Energy Ltd...Oil n Gas juga lah.

It's true, taugeh yang kita always took for granted kat Malaysia dulu jadi rare commodity here in Doha. I always get them in Family Food Center or kadang2 if I'm lucky dapat kat LuLu Hyper...nak  masak apa dgn taugeh tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2008 07:57 PM | Show all posts

Reply #188 sixsix2's post

nak buat mee mamak & spring rolls.

OIC, mine dengan CTJV.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2008 08:13 PM | Show all posts
Hi orang2 di Doha
Ada soalan from my friend yg sdg consider moving to Doha (kerja O&G). Ada 2 soalan, harap someone boleh tolong jawab.
1. Medical exam untuk dapatkan residence permit - wajib buat di government hospital atau boleh buat di private hospital like Al Ahli?
2. How hard nak dapat tempat di international school (British curriculum) utk anak-anak? Kena tunggu lama sebelum dapat tempat ke?
Terima kacih didahulukan :flower:
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2008 11:05 PM | Show all posts

Reply #190 bitterchoc's post

Medical exam selalunya company yang decide (macam kitorang)

Pasal sekolah not too sure tapi rasanya susah jugak kot . Try this forum http://www.qatarliving.com/.
Ada discussion pasal international schools.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 06:38 AM | Show all posts

Reply #191 Calimro's post

Thanks for the info, Cali
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2008 07:37 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 18-6-2008 11:05 PM
Medical exam selalunya company yang decide (macam kitorang)

Pasal sekolah not too sure tapi rasanya susah jugak kot . Try this forum http://www.qatarliving.com/.
Ada discussion pasal internat ...


i knew it was you...the same person in QL right?

hehe..thanks for the info in there...

I'm moving to Doha later this month,,,i'm looking forward to  a new life there...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2008 11:29 AM | Show all posts

Reply #193 payrol's post

eh...you apa you punya nick kat sana...

Good luck..bawak belacan banyak banyak ya
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2008 02:25 PM | Show all posts

Reply #194 Calimro's post

OT... opps  cali lama tak nampak. balik Malaysia ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2008 04:17 PM | Show all posts

Reply #195 lilo_kill's post

ha'ah, dah nak masuk 2 minggu kat sini...ni baru balik dari KLCC
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 09:27 AM | Show all posts

Reply #50 LVgirl's post

1stt n 2nd pix mcm dekat2 depan umah i jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 09:35 AM | Show all posts

Reply #72 dwone's post

sama with me.. slalu org ingat i'm filipino.. so if masuk kedai SA filipino, some could be really nice but some mcm siot jer.. especially if ada minah arab in the store at the same time... sah2 u ditinggalkan.. kejar konon yg byk duit nak belanja.. :@
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 08:42 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 9-7-2008 11:29 AM
eh...you apa you punya nick kat sana...

Good luck..bawak belacan banyak banyak ya


same nick jugak...but im just a silent reader

this monday im leaving for DOH..cant wait...semua pasal QATAR dah baca..hopefully everything will turn out fine nanti

ingatkan nak bawak laksa sarawak nyer paste bnyk2....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 12:46 AM | Show all posts

Reply #199 payrol's post

selamat datang ke doha.........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093767s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list