Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15201
View
221
Reply

Apa mak korang pesan masa kecik2 dulu?

[Copy link]

Author: maza       Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2008 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by moonrindu at 26-2-2008 05:37 PM




abg manak nak moon report? org yg sama juga agaknya yg repot suruh tutup thread moon. dah 2 thread moon kena hijack dgn mod . inikah kebebasan yg dilaung2kan? org maki hamun sana sini ...


Org yg gaduh ni setotet jer....yg batu api yg lagik ramai...tu yg susah........

Ok moon...haku kasik hang tugas handle seme batu api kat sini boleh???? Yg tengah gaduh Manak handle ......every 2weeks kita update...on????

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 05:41 PM
...teringat dulu2...time kecik2...bila bergadoh...datang plak si tukang pendamai (konon2nyalah hikhikhik) yang ajak aku dan orang yang aku gaduh tu pi one side...pastu...dia taruk 2 batu kat depa ...


dhasyat dari dulu dah men politik ko blackie..

aku dulu2, kalau gado2, (biasanya ngan orang lelaki.. napa ek?).. akan ada orang amik tangan kedua kiter pas tuh suruh salam bagai.. keras kejung aku tak mo salam.. lagi ler tambah hangit

eeeeee besh jer ingat dulu2..

lagi satu mak aku pesan kan..

kalau men guli, jangan bawak balik guli tuh kat rumah.. kang adik ko telan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 05:41 PM
...teringat dulu2...time kecik2...bila bergadoh...datang plak si tukang pendamai (konon2nyalah hikhikhik) yang ajak aku dan orang yang aku gaduh tu pi one side...pastu...dia taruk 2 batu kat depa ...




moon buat lagi mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:45 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 26-2-2008 05:42 PM
mik... ko bukan pure sabahan ker?

nenek ko jawa negeri maner?


nenek aku jawa sabah..

naper ek ramai tak tau ker sabah pun ramai jawa??

kampung halaman aku dah dekat2 brunei kiki.. kat belah gunung tuh, memang ramai giler sabah.. sempadang Sipitang, major penduduk memang jawa.. mcm famili belah farah fauzana tuh, memang ramai jawa kampung aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:48 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 26-2-2008 05:39 PM



Tang maner plak 'ayat batu api' nyer?... Itu 'ayat penyata' tuh...


Mak aku pesan, kalo kita takmo orang buat palat kat kita... kita jangan buat palat kat orang tuh...


ps:  ...


Kira cam situasi which comes first...the egg or the chick eh????

Bila dah bubuh ayat cam tu bukankah dah macam ayat menghukum?????

"Dia dah mula dah." dgn "Apa maksud ayat abg Manak ni".....ada beza tak kitkat?????
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:49 PM | Show all posts
Originally posted by NURMIMIE at 26-2-2008 05:45 PM


nenek aku jawa sabah..

naper ek ramai tak tau ker sabah pun ramai jawa??

kampung halaman aku dah dekat2 brunei kiki.. kat belah gunung tuh, memang ramai giler sabah.. sempadang Sipitang ...


ooo... kat sabah pun ader jawa ek?... info baru untuk aku nih...

masa aku kecik2 dulu... mak aku kata orang jawa ader kat area selangor dengan johor jer...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:50 PM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 26-2-2008 05:35 PM
my nenek is my everything.. setiap org lain sejarahnye.. thats why, when the time comes for me to have my own family, i put my best effort, promise myself that i will not to let my kids go thru t ...


semoga puan berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir nyawa

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 05:41 PM
...teringat dulu2...time kecik2...bila bergadoh...datang plak si tukang pendamai (konon2nyalah hikhikhik) yang ajak aku dan orang yang aku gaduh tu pi one side...pastu...dia taruk 2 batu kat depa ...


kalau aku lak lain sis......

bila ada yg gaduh je aku sound dua2 nya......'kang dua2 aku tempeleng hapa pun tak dapat....sakit buleh'

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 26-2-2008 05:48 PM


"Dia dah mula dah." dgn "Apa maksud ayat abg Manak ni".....ada beza tak kitkat?????   ...


aku tak tau ler aper maksud ayat dia... yg aku nampak, ayat ko sebelum tuh memang macam ayat provoke cari gaduh ler... so kira macam ayat "Dia dah mula dah." tuh jadik macam ayat penyata ler... an observational statement gitu.

personally, kalo aku tulis "Dia dah mula dah." maksud more towards fedup with the whole freaking provoke sana provoke sini situation la... yang bley menjejaskan thread orang.


ayat aku yg mungkin membawa maksud yg sama = "Aiseyyyy, depa dah startttttt dahhhhh.... abih ler thread ko maza....    "


Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:55 PM | Show all posts

Reply #87 ABAH35's post

Insha Allah, bah.. mekacih.. itu antara pesan nenek aku jugak.. "jgn senang2 aje nak bercerai... rumahtangga ni tanggungjawab ko.. jaga elok2.."..  nenek aku itu... ah rindu plak rasanye..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:56 PM | Show all posts
Originally posted by ABAH35 at 26-2-2008 17:52


kalau aku lak lain sis......

bila ada yg gaduh je aku sound dua2 nya......'kang dua2 aku tempeleng hapa pun tak dapat....sakit buleh'

...mak aku plak time kita adik bradik gadoh...dia biarkan jer...cuma dia pesan...korang nak gaduh korang gaduh...tapi...jangan sampai salah sorang menangis...kalau salah sorang menangis...dua2 kena ngan penangan mak...


...pesanan dia yang nie aku amik dan aku praktiskan...kalau anak2 aku gaduh...i would say the same thing...ingat...salah sorang menangis dua2 aku rembat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:01 PM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 26-2-2008 05:55 PM
Insha Allah, bah.. mekacih.. itu antara pesan nenek aku jugak.. "jgn senang2 aje nak bercerai... rumahtangga ni tanggungjawab ko.. jaga elok2.."..  nenek aku itu... ah rindu plak rasanye..


elok la tu....biasa la hidup rumahtangga ni memang ada kala terasa sakitnya tapi syukur kita masih ada rumahtangga.

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:03 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 05:56 PM
...mak aku plak time kita adik bradik gadoh...dia biarkan jer...cuma dia pesan...korang nak gaduh korang gaduh...tapi...jangan sampai salah sorang menangis...kalau salah sorang menangis...dua2 ke ...


aku tak sampai hati nak buat macam ni sebab anak2 aku kalau bergaduh selalunya yg adik ni yg cari pasal....kesian lak aku nak cepuk akaknya sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:04 PM | Show all posts

Reply #92 ABAH35's post

betul tu bah.. adeh.. cabarannye.. hanya Tuhan shj yg tau..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:04 PM | Show all posts
Originally posted by NURMIMIE at 26-2-2008 05:44 PM


dhasyat dari dulu dah men politik ko blackie..

aku dulu2, kalau gado2, (biasanya ngan orang lelaki.. napa ek?).. akan ada orang amik tangan kedua kiter pas tuh suruh salam bagai.. keras ke ...



.....kalau gua duk rumah lu seminggu mau kejang gua gak...kejang terlebih gelak....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:05 PM | Show all posts

Reply #93 ABAH35's post

alamakkk sama cam anak2 aku.. yg kecik ni.. adehh.. heh heh.. last2 aku denda.. semua masuk bilik dlm gelap tokleh tgk tv..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:05 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 26-2-2008 05:55 PM


aku tak tau ler aper maksud ayat dia... yg aku nampak, ayat ko sebelum tuh memang macam ayat provoke cari gaduh ler... so kira macam ayat "Dia dah mula dah." tuh jadik macam ayat penyata ler. ...


Judgement has already been made by you...tu yg haku cakap masalah besr kita kat FD ni........korang tengok nick dulu sebelum baca post........
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 05:41 PM
...teringat dulu2...time kecik2...bila bergadoh...datang plak si tukang pendamai (konon2nyalah hikhikhik) yang ajak aku dan orang yang aku gaduh tu pi one side...pastu...dia taruk 2 batu kat depa ...


sure dedua tak berani pijak punyer....kecuali kalau memang tengah marah sungguh....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by ABAH35 at 26-2-2008 18:03


aku tak sampai hati nak buat macam ni sebab anak2 aku kalau bergaduh selalunya yg adik ni yg cari pasal....kesian lak aku nak cepuk akaknya sekali.
...hehehehehe...believe me bah...dorang takkan menangis punya...macam mana sakit pon dorang tahan...kalau si adik dah start menyebek muka...aku tengok abang dia cepat2 peluk dan pujuk adik dia agar jangan menangis...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 06:08 PM | Show all posts

Reply #98 cantthinkofany's post

knp verse ni buat aku tingat filem p romlee?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list