Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14759
View
221
Reply

Apa mak korang pesan masa kecik2 dulu?

[Copy link]

Author: maza       Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2008 08:27 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 26-2-2008 06:10 PM

Ingat pesanan gani, Romeo must die. Hehehe..


Topik odah, topik......kalau nenek ngan mak tu kira tak jauh sangat larinya kerana sama  gender......ni Gani hang nak bubuh kat mana?????

statement hang camni takkan ada org nak tegur tau........sebab hang dah bayo semua wang pampasan eh????

Kalau Manak, tak leh bearing larik sikit......rosakkan thread lah provoke org lah......

Mana si moon ni...nak tanya dia jugak ni......
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 08:31 PM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 26-2-2008 05:35 PM
my nenek is my everything.. setiap org lain sejarahnye.. thats why, when the time comes for me to have my own family, i put my best effort, promise myself that i will not to let my kids go thru t ...


Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 26-2-2008 08:05 PM



Heheheh... Tgk nick kemender nyer... Aku biasa bacer post sebelum tgk nick... Lepas bacer lain macam jer bunyik ayat nyer, baru aku tgk nick...


Tapi aku akui aku mmg judgmental kat ni ...



tapi nick ko, aku suka dari dulu sebab ko tak pernah jadi nasi tambah atau ulat taik.. sama rata semua..
jgn macam setengah org, cakap tak bias, tapi sarip dol (ikut ko nyer term) nyer bias    
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 09:31 PM | Show all posts
aku tengok dah page 5 dah tetiba jer jadik glam pulak makcik aiva ini
aku dok busy kejer patutlaa dok tersedak sedak dari tadi
seperti kata kikilalat tuh Encik Manak
aku ni fedup ler
aku tak pedulik sapa pm sapa arr apa berlaku romen romen aku tak padulik
yang aku padulik pandangan setiap thread yang diberi
aku tengah baca thread ni sekali aku scroll aku baca aku scroll lagik
sekali aku nampak pertanyaan manak pada kak losol
kak losol dijaga oleh nenek
yang si abe manakautau ni tetiba cakap mak mana
lerrrr.. si kak losol cakap nenek jer tak de mak
lepas tuh lagi nak paksa paksa orang tuh
hah Encik Manak ku sayang.. hormat ler sikit pada kawan kawan kat sini.. kalau dia cakap itu.. itu laa awat hang paksa paksa manakku sayang... itu yang aku cakap dah start dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 08:22 AM | Show all posts
Originally posted by aiva at 26-2-2008 09:31 PM
aku tengok dah page 5 dah tetiba jer jadik glam pulak makcik aiva ini
aku dok busy kejer patutlaa dok tersedak sedak dari tadi
seperti kata kikilalat tuh Encik Manak
aku ni fedup ler
aku tak ...


Ko memang tak sayang haku semenjak dari azali lagk...aku tahu......podah...

Losol yg haku tanya takder apa2 ko yg melebih??? Kan Losol????

" Manak kalau ko da besao panjang nanti jgn sekali kali ko berhenti usaha utk mendamaikan dua insan yg sedang bertelagah..jgn sekali kali ko jadik batu apinya..."
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 08:36 AM | Show all posts

Reply #125 manakautau's post

because i don't think you can justify your claim about me being me. and i do not want to disturb maza's thread, many here have already state their views. so take it somewhere else, you want to prolong it.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 08:43 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 26-2-2008 06:49 PM
  cukup utk 2 minggu la nih..

so lu tak suke coklat... i see.. okie dokie! boleh wa makan semua..

heh heh.. we all have our own likings.. rejoice the differences!!  :love ...


tapi gua suker tengok cokelat...colorful and very amazingly shaped and designed.....memang menyelerakan....macam gua tengok lu....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 08:44 AM | Show all posts

Reply #127 cantthinkofany's post



terkesima sekejap... hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:14 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 26-2-2008 08:20 PM


Dah jgn nak layankan borak pulak....

Mak hang ada pesan aper2 kat hang tak ?????


bonda gua pesan simple jer....setiap kejahatan atau keburukan yang dilakukan oleh orang lain tu...jangan dihina atau dikeji...kerana bagi orang itu benda yang dilakukannya tak jahat and tak buruk...so saper kita nak condemn dia rang...kalau kita tak suka then don't buat....

tapi ada satu yang gua tak leh lupa sampai la ni....bapak korang dah lari....so korang baik jangan buat bonda lari gak...merempat korang kang.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 27-2-2008 08:44 AM


terkesima sekejap... hihihi


lu ni hunny...gua dah la BM cukup makan jer....lu guna bahasa canggih....siap cari dalam kamus tu....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:26 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 27-2-2008 08:36 AM
because i don't think you can justify your claim about me being me. and i do not want to disturb maza's thread, many here have already state their views. so take it somewhere else, you want to pr ...


Hope you do wat you just said...jgn nak baik kat sini kat thtread lain start borak benda yg tak ader ngan tajuk thread......look at youself first whether betul tak Manak cakap.....

You are one of the regulars here dat like to do just dat.......(termasuk haku ler)...so u will be a change person after this???...mod pun ader kat sini....no more meleret2 borak tentang benda yg tak ada kaitan ngan thread?????

Take my challenge.....just you and me????? then we ask cantthink to give us the report card every week?????
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:30 AM | Show all posts
Originally posted by cantthinkofany at 27-2-2008 09:14 AM


bonda gua pesan simple jer....setiap kejahatan atau keburukan yang dilakukan oleh orang lain tu...jangan dihina atau dikeji...kerana bagi orang itu benda yang dilakukannya tak jahat and tak b ...


Sekadar reminder bukan menghina syg...kan hang jugak yg kata....antara kepayahan hang sebagai mod ialah utk minta jasa baik forummers to stick to thread topic....tu yg Manak cuba ingatkan hang.....Leadership by example mah?????
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:32 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 27-2-2008 08:36 AM
i don't think  


Excellent, at least I know you can never be sure yourself........
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:35 AM | Show all posts
pesan mak aku :-

jangan tinggal solat
belajar rajin2
jangan melawan cakap suami - ni masa nak kahwin tapi ada masa tu termelawan jugak
belajar masak..nanti laki nak makan apa2 senang

bayak lagi pesan mak aku..tapi biasalah ..masa kecik2.masuk tinge kiri..kuar tinge kanan..dan time tu aku rasa pesanan2 mak aku tu mcm satu beban lak tapi bila dah  besar2 ni..dah jadi mak..ingat balik sumer pesan mak aku..dan aku recyle balik pesan tu kat my boys lak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:36 AM | Show all posts

Reply #133 manakautau's post

why quote half, not full? i said "i don't think so". so please stop twisting word around, you're making an arse of yourself.

i'm very sure about what i said above.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:39 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 27-2-2008 09:36 AM
why quote half, not full? i said "i don't think so". so please stop twisting word around, you're making an arse of yourself.

i'm very sure about what i said above.


...marah nampak????? Arsenal game bila??????? I think they will still be champion....

dia ker(yg kat rumah tu) yg type statement hang yg ni??????
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:42 AM | Show all posts
Originally posted by sueria_azlee at 27-2-2008 09:35 AM
pesan mak aku :-

jangan tinggal solat
belajar rajin2
jangan melawan cakap suami - ni masa nak kahwin tapi ada masa tu termelawan jugak
belajar masak..nanti laki nak makan apa2 senang

bay ...


Yg bab jgn tinggal solat tu......excellent.......
Pelharalah serta jagalah solat kamu, nescaya dimana jua kamu berada diatas muka bumi ini....DIA ada melindungi kamu...INSYAALLAH....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:43 AM | Show all posts

Reply #136 manakautau's post

this is me that making this statement, and it is me who giving you THE CUE, as per your several sms to my husband, telling him that you will only take the cue from me. so this is my final cue.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:52 AM | Show all posts

Reply #130 cantthinkofany's post

heh heh nenek pesan "ko jgn ckp bahasa inggeris dgn aku... aku tak paham"..

ada satu kali tu, kitaorg nak gi makan restoran seafood, so bagitau le kat dia, dia marah, dia kata "apehal pelat sebut seefood, seefood, siput la! pe susah sgt ke nak sebut?". hehehehe..  

nenek.. nenek..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:59 AM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 27-2-2008 09:43 AM
this is me that making this statement, and it is me who giving you THE CUE, as per your several sms to my husband, telling him that you will only take the cue from me. so this is my final cue.


Suka suki Manak lah nak cakap saper.....hang leh be judgemental abis Manak????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.986433s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list