Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15061
View
221
Reply

Apa mak korang pesan masa kecik2 dulu?

[Copy link]

Author: maza       Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2008 04:47 PM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 26-2-2008 16:40


And to think dat you did all of the above(hang nyer degil dulu), and nothing as described to be the repercussions did really happened eventually, right??????
  
...ekekekeke...ahhhhh...betul tu...especially pesan dia yang dia kata makan duk satu tempat jangan beralih2...bila aku tanya apasal dia cakaplah nanti dapat banyak laki...aku cakap kat dia...eh betul ek mak??...kalau camtu orang nak beralih2 tempat lah...last2 dia kata...bukan main gatal ek??......nak kena ketuk ngan senduk ek??...ekekekekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 04:47 PM | Show all posts

Reply #60 manakautau's post

x de... nenek jaga 100%...semua nenek..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-2-2008 04:53 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 04:34 PM

...jangan bikin dia marah...kalau dia ketuk kepala aku ngan senduk aku bley bertukar jadi beruk...

.




hat nie aku tak tahan.........rasa nak berguling rasanya.......heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 26-2-2008 04:47 PM
kalau camtu orang nak beralih2 tempat lah


......mengimbau kenangan my only malay GF in my life masa tengah belajar dulu  juga gunakan  istilah ni ......orang to her mother org to me and org to the rest of the families......o...  iiyo...hacks hacks...o...iiiyooo.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 04:59 PM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 26-2-2008 04:47 PM
x de... nenek jaga 100%...semua nenek..


Sikit pun elek ??????....sipi2 pun ????

Patut pun hang jadik camni harini..........
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:01 PM | Show all posts

Reply #65 manakautau's post

takde.. jadi camna? care to explain? what do you know about me to justify your claim?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:08 PM | Show all posts
dia dah start dah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:15 PM | Show all posts
:@ :@

mak moon pesan, jangan suka gaduh2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:17 PM | Show all posts
Bigger picture???? Batu api..........lagik dahsyat.......:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:18 PM | Show all posts
Originally posted by aiva at 26-2-2008 05:08 PM
dia dah start dah


Ayat batu api?????
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:29 PM | Show all posts
org yg bijak tak kisah wujud batu api..sblm dtg batu api dia dh tamatkan kelahi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:30 PM | Show all posts
Originally posted by aiva at 26-2-2008 05:08 PM
dia dah start dah


Yg kat bawah ni????? Oh haku tak perasan yg bawah ni, Manak..........

"mulut c*bai yg sama gak bg tau kat aku apa yg dia bg tau kat nite.....tp aku baik ler skit x bg tau direct kat yg x reti romen tuh dlm porem....aku PM jek tp tuh pung dia x sedar diri lgk nak kerek kat aku....kuikuikui........nak tunggu sesapa lagik bg tau citer yg sama ka?"  

Don't worry aku paham aiva........Tak ramai rajin nak report.......

Tapi mulai sekarang akan ada ramai yg rajin report against Manakautau......


[ Last edited by  manakautau at 26-2-2008 05:32 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-2-2008 05:31 PM | Show all posts
sabo korang,...sabo....

cuba masing2 ingatkan mak masing2 ker... atau nenek ker...no hal....janji parent ler atau guidance masa kecik2... hehehhe

abg Manak kesianlah kat Lostsoul tu....mungkin ada sejarahnya yg kita tak tau.... setakat dia mampu kongsi bab2 kenangan neneknya cukuplah....

Sekurang2nya kita patut bersyukur, masih ada serpihan kenangan bersama org tua kita utk kita ingati dan sampaikan kpd cucu atau anak kita.....

sabo ya sabo yea........

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:35 PM | Show all posts
my nenek is my everything.. setiap org lain sejarahnye.. thats why, when the time comes for me to have my own family, i put my best effort, promise myself that i will not to let my kids go thru the same exp..

itu saje..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:37 PM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 26-2-2008 05:30 PM


Yg kat bawah ni????? Oh haku tak perasan yg bawah ni, Manak..........

"mulut c*bai yg sama gak bg tau kat aku apa yg dia bg tau kat nite.....tp aku baik ler skit x b ...




abg manak nak moon report? org yg sama juga agaknya yg repot suruh tutup thread moon. dah 2 thread moon kena hijack dgn mod . inikah kebebasan yg dilaung2kan? org maki hamun sana sini tak apa, org bukak thread cerita biasa pantas kena buang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:37 PM | Show all posts
Originally posted by maza at 26-2-2008 05:31 PM
sabo korang,...sabo....

cuba masing2 ingatkan mak masing2 ker... atau nenek ker...no hal....janji parent ler atau guidance masa kecik2... hehehhe

abg Manak kesianlah kat Lostsoul  ...


Tak mungkin kasihan......sayang ye............

Haku nak tengok responses that follow........
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:37 PM | Show all posts
mak aku pesan selalu :

belajar rajin2.. tak der harta mak ayah nak kasik melainkan ilmu dan dengan ilmu tuh ler buat ler apa yang patut.. tak senangkan mak ayah tak per.. tapi jangan ler sampai tahap nyusahkan lak.. mak ayah tak kose.. dah tua kang haaaa..

pak aku pesan :

kalau pi belajar, pi belajar betul2.. jangan nak mengatal pepasal.. KALAU dah rasa gatel nak kawen, kasik tau.. kalau lelaki tuh ada duit, kita buat ramei2.. kalau tak der duit, buat kenduri2 kecik pun dah cukup.. kalau sampai termengandung, baik blah dari rumah sebelom aku bunuh.. ingat adik2 korang ramai lagi.. kang aku masuk penajra siapa nak kasik makan?

nenek aku pesan :

(aku tak faham sebab dia cakap jawa)

hahaha.. ampun nekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 26-2-2008 05:18 PM


Ayat batu api?????



Tang maner plak 'ayat batu api' nyer?... Itu 'ayat penyata' tuh...


Mak aku pesan, kalo kita takmo orang buat palat kat kita... kita jangan buat palat kat orang tuh...


ps: Tolong jangan kaco2 thread maza ler... best thread kenangan silam nih...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:41 PM | Show all posts
Originally posted by maza at 26-2-2008 17:31
sabo korang,...sabo....

cuba masing2 ingatkan mak masing2 ker... atau nenek ker...no hal....janji parent ler atau guidance masa kecik2... hehehhe

abg Manak kesianlah kat Lostsoul...
...teringat dulu2...time kecik2...bila bergadoh...datang plak si tukangpendamai
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2008 05:42 PM | Show all posts

Reply #77 NURMIMIE's post

mik... ko bukan pure sabahan ker?

nenek ko jawa negeri maner?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091256s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list