Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14758
View
221
Reply

Apa mak korang pesan masa kecik2 dulu?

[Copy link]

Author: maza       Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2008 05:52 PM | Show all posts
...lagik satu pesan mak aku...simpanlah barang2 aku elok2...jangan asik tanya dia "mak nampak barang orang yang ini tak??...nampak barang orang yang itu tak??"....

...cos nanti...kluar ayat femes dia..."ko nie...pakkal jer benda dua tu tergantung kat badan ko...kalau tak ntah2 dah hilang dah jugak...esok2 tanya kat aku...mak nampak taytek orang tak??..."
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by truly at 29-2-2008 09:12 AM


hi manak....my mother can advice however so she wishes hehe...and besides, who are you to question my mothers advice, whether it is subjective or not, thats your opinion versus hers and i bel ...


Tak semua anak2 yg mempunyai daya fikiran yg kritikal.....kalau ada pun harini...ibu bapa akan menjawab..."kamu nak derhaka ngan org tua yer????"

I don't blame you truly.....ikhlas dari hatiku.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2008 10:29 AM | Show all posts
Originally posted by blackmore at 2-3-2008 05:52 PM
...lagik satu pesan mak aku...simpanlah barang2 aku elok2...jangan asik tanya dia "mak nampak barang orang yang ini tak??...nampak barang orang yang itu tak??"....

...cos nanti...kluar ayat f ...


Eleh sampai sekarang pun hang memang pun lupa benda dua tu ada tergantung melekat...tu yg selalu terlupa nak pakai tali asmaradana bila kuar rumah kan kan, kan,kan?????? Hancusssssssssss.......
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 11:48 AM | Show all posts
mak aku plak pesan.. jangan menipu, busk hati dan dengki kat orang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:45 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 4-3-2008 10:26 AM


Tak semua anak2 yg mempunyai daya fikiran yg kritikal.....kalau ada pun harini...ibu bapa akan menjawab..."kamu nak derhaka ngan org tua yer????"

I don't blame you truly.....ikhlas dari ha ...


and I dont blame you manak...iklas dari hati ku gak..

by the way, critical thinking tu apa manak?   tak nah dengar la.....saya sekolah atap.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:46 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 4-3-2008 10:26 AM


Tak semua anak2 yg mempunyai daya fikiran yg kritikal.....kalau ada pun harini...ibu bapa akan menjawab..."kamu nak derhaka ngan org tua yer????"

I don't blame you truly.....ikhlas dari ha ...


and I dont blame you manak...iklas dari hati ku gak..

by the way, critical thinking tu apa manak?   tak nah dengar la.....saya sekolah atap.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 11:07 PM | Show all posts
Originally posted by truly at 7-3-2008 08:46 AM

by the way, critical thinking tu apa manak?   tak nah dengar la.....saya sekolah atap.


Unsur sceptical dalam ayat hang ini....... I never questioned your intent, it is just the manner in which it is presented.

Mendapat pendidikan disekolah atap yg membuat hang tak tahu atau memang hang eksen buat2 tak tahu??????

Kalau memang hang tak tahu...apa ada kaitan ngan sekolah atap?????? Sedangkan the basic of critical thinking ni dah memang ada dalam diri seseorang itu sebelum dia pegi sekolah lagik.......

[ Last edited by  manakautau at 7-3-2008 11:27 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:06 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 7-3-2008 11:07 PM


Unsur sceptical dalam ayat hang ini....... I never questioned your intent, it is just the manner in which it is presented.

Mendapat pendidikan disekolah atap yg membuat hang ta ...


basic of critical thinking dah ada when we were born la kut ya manak? hehe......good morning.

so how come you dont have it, the basic of critical thinking? beranak tak cukup bulan kut manak? hahahahaahahaahha

now thats what  I call an insult.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:21 AM | Show all posts
Originally posted by truly at 10-3-2008 08:06 AM


basic of critical thinking dah ada when we were born la kut ya manak? hehe......good morning.

so how come you dont have it, the basic of critical thinking? beranak tak cukup bulan kut mana ...


Morning to you too, atap atudent........
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:24 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 10-3-2008 08:21 AM


Morning to you too, atap atudent........


did you know that some great ulamak, philosophers, actually come from atap school? bet you didnt.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:32 AM | Show all posts
Of course, the atap ulamak........ ....

Title tetap ulamak kan??? Ok lah tu.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:34 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 10-3-2008 08:32 AM
Of course, the atap ulamak........ ....

Title tetap ulamak kan??? Ok lah tu.......


yup, it is the title that matters....

did you also know that a phd from delhi carries a titile dr.....smilarly a phd from oxford carries the same title?

there you go.

bet you didnt know  that too.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:39 AM | Show all posts
Burp.....alhamdulillah........
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:42 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 10-3-2008 08:39 AM
Burp.....alhamdulillah........


hope you didint do that in public. I find ppl who burp loudly in public quite....how shall I put this....really put me off. at one time I was having dinner with these group or malay guys and one of them actually burp loudly...i lost my appetide.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:48 AM | Show all posts
Bila org sendawa lantas dia ucapkan Alhamdulillah.......yg mendengar harus tolong jawapkan aper????? Hang muslim ker bukan?????
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:51 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 10-3-2008 08:48 AM
Bila org sendawa lantas dia ucapkan Alhamdulillah.......yg mendengar harus tolong jawapkan aper????? Hang muslim ker bukan?????


apa masalah yang dengar kena jawab hehe? manak bagi saya ayat Quran yang kata bila orang sendawa yang dengar kena jawab?

nak tolong jawab kenapa? dia tak boleh jawab sendiri?

dia kata praise be to god, saya nak tolong kata....yup, praise be? hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:56 AM | Show all posts
Tak boleh salahkan awak...sekolah atap.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 08:57 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 10-3-2008 08:56 AM
Tak boleh salahkan awak...sekolah atap.......


tak boleh salahkan awak jugak......

mak pesan ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 06:11 PM | Show all posts
kecik2 dulu mak ku pesan,masa nak wee wee tu kena kepit,sbb tak nak keluarkan munyik..

kalau ku terlupa kepit,pastu didengari oleh mak ku..siap lah dia menjerit "woiiiiiiii!!!!kepit woiiiii!!!!tak malu sungguh anak dara nih!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2008 10:28 AM | Show all posts

Reply #199 sofiajane's post

Tu dia.......bab nie memang aku tak tahan.....hehehhehehe  


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082139s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list