Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
105942
View
90
Reply

HOW TO DOWNLOAD VIDEO DI TV3/8TV/NTV7/TV9 ONLINE. [UPDATED]

[Copy link]

Author: alltvmas       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2008 09:58 PM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 7-4-2016 02:54 AM

Saya cuma nak kongsi tips untuk sesiapa yang nak download favourite series kat website2 tu.

1. Download software2 cam Orbit/FlashGet/Internet Download Manager. [pilihan Internet Download Manager]
2. Lepas download dan install, pastikan browser dah integrated ngan software yang diinstall.
3. Pergi mana2 website yang korang semua suka, pastu click Catch Up Tv dan pilih drama kegemaran korang.
4. Contoh : www.tv3.com.my - Catch Up Tv - Lestary : Sindarela
5. Kat bawah video Sindarela tu ada satu link utk korang paste video tu kat mana2 website cam Myspace.
6. Copy link tu dan buka Notepad atau cari link video yang ada extension .flv
7. Copy full address yang diakhiri ngan extension .flv tu dan paste kat download manager.
8. Download manager akan detect video dan korang boleh terus download.

MOD: Kalau boleh jadikan thread ni kekal kat atas so senang forumer lain nak check tutorial dan takde la tanya2 kat thread yang tak berkaitan.

Download Manager:
Download Accelerator Plus
http://rapidshare.com/files/78169241/DAP_Pre.rar

Internet Download Manager
http://rapidshare.com/files/89816968/Internet.Download.Manager_5.12.Build7.rar

Orbit Downloader
http://dl.orbitdownloader.com/dl/OrbitDownloaderSetup.exe

FLV Player:
Real Player 11
http://rapidshare.com/files/70657302/RealPlayer_v11.0.0.372_Plus_.rar

Tutorial dengan gambar : Akan Datang.
Kalau sesiapa ada tips2 lain, kongsi la kat sini.

[ Last edited by  alltvmas at 19-2-2008 09:43 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 10:08 PM | Show all posts

Reply #1 alltvmas's post

thank you so much...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 10:30 PM | Show all posts
waaa..best nie..
terima kasih info
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 10:34 PM | Show all posts
software DAP boleh guna tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 10:57 PM | Show all posts
install realpalyer yg latest version..
dload lagi mudah dan cepat..

tp kecepatan dap lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 10:59 PM | Show all posts
kalau realplayer.. sekali klik kat link atas video tu.. terus dload.. abis dload terus leh open dlm realplayer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2008 11:22 PM | Show all posts
kadang2 real player tak secepat download manager...depends pada size fail tu...
dan yup Real Player 11 BETA kot, boleh play .flv player...senang dan user interface mmg menarik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 07:07 PM | Show all posts
ni utk sesapa yg malas gune Donlod Manager. direct donlod jek.

1) gi website tv3.. kat video page..

2)right-click n choose "view source" bile dah kuar code2..

3) tekan ctrl-f n type ".flv"

4) nnt ko akan jumpe "http://medprima.vo.llnwd.net..blablabla"

5) copy smpai .flv

6) paste link tu kt browser, donload file tuh.

7) da abes donlod, tgk la guna FLV Player (jgn lupe donlod FLV Player, carik kt download.com)

sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:10 PM | Show all posts
Originally posted by avrilizana at 20-2-2008 07:07 PM
ni utk sesapa yg malas gune Donlod Manager. direct donlod jek.

1) gi website tv3.. kat video page..

2)right-click n choose "view source" bile dah kuar code2..

3) tekan ctrl-f n type ".fl ...


lisa guna cara nih ....cos tak download manager....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:25 PM | Show all posts

Reply #9 Eddlisa_uyuk's post

kadang downoad manager ni sesetengah pc block kan.. so ni cara yg paling simple
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2008 11:57 AM | Show all posts
tapi kekadang fail FLV ni ada yang besar so walaupun pakai broadband, still slow. Guna DM cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 11:16 AM | Show all posts
any tricks to download from youtube?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 07:38 PM | Show all posts

Reply #12 mermaid_cyber's post

1. copy address vid yang nak didonlot n
2. masuk http://www.keepvid.com
3. paste aje itu address n klik download
4. nnt kuar link untuk download
5. masa nak save file tu terus tambah .flv kat belakang nama file.
6. tunggu siap download n setel.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 05:07 PM | Show all posts

Reply #12 mermaid_cyber's post


www.vixy.net pung boley..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2008 11:31 AM | Show all posts

video player di www.tv3.com laptop saya disappear..how?

salam kawan yang baik hati..
saya ada masalah utk mendownload video KERANA laptop saya tk display pun tv player tu..camne yer? ada cara tk utk kuarkan balik player tuh?kiranya saya tkeh tgk lah citer2 tv tuh..button utk each episode part 1..part 2 tu ada..tp bile click takde ape2 video yg play...kemungkinan tak kot2 saya terhidden ape2 menu ke? tp seingat saya..saya tkde pun alter ape2 ..
MINTA TOLONG SANGAT..   

TQ in advance..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2008 02:10 PM | Show all posts

Reply #12 mermaid_cyber's post

ko tuka nama youtube tu kpd voobys

1.ko pilih video yg ko nk
2.buat bnda yg aku ckp tu...cntoh http://www.youtube.com/198318 kpd http://www.voobys.com/198318
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2008 05:29 PM | Show all posts

Reply #15 kancil_comel's post

u nak download kan??? so tak yah display tv player pun ok, i think somethings flash or apa2 yg tak download so u tak leh display, but...if u just want download, u still can do it so... ambil je link kat bawahnya, yg ext. flv. & ikut cara2 cam kat atas2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2008 04:30 PM | Show all posts
Tq...dpt d/load dh...Tp prob skarang....aku nk convert dr fail flv ker 3gp....dia leh 90 saat jer...camner nak dpt videoklip penuh ar?
Aku p website nih....http://www.keepvid.com
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 03:39 PM | Show all posts
nak tao camne nak donlod video2 dr tv3 yg macam kat laman gangstarz yg tadek link tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2008 08:51 PM | Show all posts

Balas #19 jac_diehard_fan\ catat

hahak... gunela teknik mcm pos no8 tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.166176s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list