Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
4773
View
20
Reply

Warga Malaysia yang bermukim/bermastautin di Spain ...

[Copy link]

Author: amaryusof       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2008 09:47 PM | Show all posts |Read mode
Assalamu3alaykum semua,

Maaf kalau posting ni bkn di tmpt yang sepatutnya...

Sebenarnya, sy nk berkenal-kenalan dan beramah mesra dgn warga Malaysia yg tinggal di Spain terutamanya di Barcelona, Alicante, Valencia, Granada atau Madrid dan di samping tu nk jugak bertanya serba sedikit berkenaan Spain dan segala isi di dalamnya.

Sy skrg sdg berkira-kira nk melawat Spain dalam bulan Jun ni, dan berharap untuk mendapatkn panduan dan mungkin pertolongan seadanya. Jadi, buat mereka-mereka yang sudi silalah hubungi saya secara PM. Terima kasih.

[ Last edited by  Sasha at 31-3-2008 02:46 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 10:06 PM | Show all posts
hola amaryusof!

como estas?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 06:46 AM | Show all posts
Originally posted by amaryusof at 2/16/08 05:47
Assalamu3alaykum semua,

Maaf kalau posting ni bkn di tmpt yang sepatutnya...

Sebenarnya, sy nk berkenal-kenalan dan beramah mesra dgn warga Malaysia yg tinggal di Spain terutamanya di Barce ...


You boleh tanya juga soalan ini di board Travel.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2008 04:22 PM | Show all posts

Reply #1 amaryusof's post

hola!

last summer aku ade buat tour kat spain
well..nasihat aku kat Barcelone is
careful ngan handbag..eventho mase tgh makan pon!!
sebab kang nanti ade je org ilang handbag

Granada: u shud visit alhambra
n utk dpt tiket masuk situ agak susah
coz jumlah org yg bleh masuk per day is limited
kitorang dulu anta dua org pegi beli tiket kol 6 pagi
he eh ehe h eh

Madrid..hurm..ape yg ade kat madrid selain dari Bernabeu stadium tu
hehehe
bandar ni kureng happening sket compare tu Barcelone
so better stay lame sket kat Bara than Madrid
tp tu lah..Barcelone ni ramai sgt tu pasal manyak penyangak
beach dia lawa2 tpnye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 07:27 PM | Show all posts

Reply #4 ritzz's post

apa lagi yg best kat barcelona? wa nak pegi bulan depan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 08:59 PM | Show all posts

Reply #5 amanda_shamira's post

layan bull fight
tp tak best pon
sian tgk lembu2 tu mati di bunuh

klu nak shopping
sane murah jugak
then kne pegi tgk bangunan2 yg di cipta oleh Gaudi
pelik tapi colouful dan menarik

ari tu ade gak layan flamenco
tp penarinye laki
kureng plak rase..nampak cam pondan
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 09:11 PM | Show all posts

Reply #6 ritzz's post

ishh..takleh lah nak tgk darah2 ni..

tgk bangunan oklah...nanti nak survey kat internet..mesti ada lagi yg best kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 09:34 PM | Show all posts

Reply #7 amanda_shamira's post

yup
ari tu kitorang manyak spend mase kat balai polis
sebab ade org ilang bag
termasuk la passport nye skali

so mase makan, eventho dlm restaurant chic skali pon
jage handbag
kang tetibe je zapp hilang
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 09:37 PM | Show all posts

Reply #8 ritzz's post

wahh...takut lak dengar..kalau kat denmark ni, susah btol nak ilang brg walaupun letak merata....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 09:40 PM | Show all posts

Reply #9 amanda_shamira's post

yup
mule2 dgr cam tak caye
tp bile kawan cite yg dia tgh sronot makan kat satu restaurant ni
tibe2 bag galas yg dia letak kat atas lantai tade
n nampak pencuri tu tgh lari ke luar restaurant
seb baek ade waiter sempat keja

pestu ade la makluk alam yg join trip kitorang ari tu
terlupe kisah ni kot
dia pi letak handbag dia kat kerusi je time makan
so terus jadi arwah handbag itu
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2008 09:52 PM | Show all posts

Reply #10 ritzz's post

wahh...camtu, kena kepit jelah beg tu walaupun tgh mkn
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2008 11:51 AM | Show all posts
Originally posted by ritzz at 29-3-2008 04:22 PM
hola!

last summer aku ade buat tour kat spain
well..nasihat aku kat Barcelone is
careful ngan handbag..eventho mase tgh makan pon!!
sebab kang nanti ade je org ilang handbag

...

madrid meriah bila musim bola....time tuh mcm2 ada...siap bt jualan lagi kat area2 tepi jln tuh
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 03:48 AM | Show all posts

Reply #12 Eddlisa_uyuk's post

itu lah..org ckp cemtu gak
tpnye klu ade match..member ckp satu bandar lengang
sume pkat dok depan tv or kat dlm stadium
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2008 10:03 AM | Show all posts
Originally posted by ritzz at 29-3-2008 04:22 PM
hola!

last summer aku ade buat tour kat spain
well..nasihat aku kat Barcelone is
careful ngan handbag..eventho mase tgh makan pon!!
sebab kang nanti ade je org ilang handbag

...


mak aihh...seramnya dgr stori ni...
aku nak pi barca end of this month...kecut perut plaks aku dah nih..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2008 01:43 AM | Show all posts

Reply #14 Achik-Yaya's post

hehehhe
klu slalu beringat..insya-Allah okay je
so mase makan tu
hand bag jgn letak kat kaki or gantung kat kerusi
letak je atas riba
ape2 hal consulate m'sia dia barcelona bersedia utk menerima kunjungan dari sesiapa yg terhilang passport
lagipon consulate ni bgnan dia dok depan laut
so worth it jugak la utk singgah
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2008 10:22 PM | Show all posts
masa aku kat barcelona and madrid last few days...tiap kali nak kuar...receptionist hotel tu mesti dok ingatkan kita org jaga barang2 especially handbag..

tapi kadang2 terleka gaks..ada sekali tu aku makan kat satu restaurant kt barcelona...poyo jer aku pi sangkut handbag kat kerusi..iskk..iskkk..iskkk...nasib baik tak jadi apa2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2008 01:14 AM | Show all posts

Reply #16 Achik-Yaya's post

so how was ur trip?sure best
skang mmg time cun tuk pegi spain
kitorang pegi mase august...n OMG..sgt panass!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2009 03:43 AM | Show all posts
hola!i sekarang stay di barcelona. phd di universiti sini..baru berapa bulan je stay sini..so kalo sapa2 nak tanya2 pasal barcelona boleh aje..tapi xder la terer sangat..hasta luego..

p/s:pasal jaga2 beg tu..erm..setakat ni xderlah kena plak..tapi saya rasa mana2 pegi pon sama kot..kena hati2 dengan perompak2 ni!so barcelona kan terkenal ngan pelancong..ramai pelancong so tinggi lah peluang perompak nak merompak..huk huk!
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2009 07:10 PM | Show all posts

Reply #18 pobedah's post

camne education system dekat sane, tuition fee percuma macam finland, norway jugak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 12:24 AM | Show all posts
me nak tanya..
katakan org tua cam umur dalam 70 an tahun nak  pegi
bercuti di barcelona selama
3 minggu..
kena ambil apa apa injection yg perlu tak..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141943s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list