Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55306
View
486
Reply

Mulakan hidup di Sabah...

[Copy link]

Author: Agul       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2008 03:19 PM | Show all posts

Reply #100 kinokuniya's post

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 09:23 AM | Show all posts

Reply #95 pejalanlangit's post



wahh.. blum pindah pun sudah ada urg sabah yg menyambut. hehe..

ekceli saya selalu menjenguk bod sabah, saja baca2.. tengok perkembangan di sabah..

nak mulakan hidup baru di tempat asing ni, saya tahu kena ada tekad dan nekad. Maybe resultnya ok, maybe juga tak ok..

Dulu2 pun pernah merantau ke negeri org lain, dan dpt je survived. Cuma maybe kali ni sbb mcm permanent punye transfer, maybe sampai tua di sabah, itu yg mcm baaanyakkk nak kena fikir.

nak kena cari kawan baru, keje baru, rumah baru... semua serba baru...

thanks for the advise...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 27-2-2008 21:14
sia faham perasan kau geng..sandakan sia dengar paling teruk black out



tu lah, apa guna ada org sendiri dlm SESB? bagus lagi AFUNDI OUT dia ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2008 02:57 PM | Show all posts

Reply #102 noneng's post

You ikut bakal suami kan....

Kalau macam tu, memang kena duk Sabah la...

Takkan Suami di Sabah, bini di semenanjung?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2008 03:00 PM | Show all posts
Kat sini ramai PATI dari India ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 03:53 PM | Show all posts

Reply #104 Agul's post

errr... begitu la lebih kurang.

macam agul memang diri sendiri yg nak tukar angin kan?

mesti nanti sangkut dgn sumandak... di sabah ramai sumandak yg cantik2, kulit halus mulus.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 08:28 PM | Show all posts

Reply #103 hhbks's post

sapa tu urang? musang amang ka
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 08:30 PM | Show all posts

Reply #105 Agul's post

tidak ramai, kalau ada pun kebanyaakn kerja di kedai mamak atau kedai jual kain

sini PATI ramai dari filipina, kalau first time duduk sabah mesti susah mau bezakan dorang dari penduduk sabah (integrasi kaum katakan ) mau duduk lama dah di sabah baru dapat bezakan..kalau orang sabah tengok muka dah tau dah tu PATI, kan kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 08:31 PM | Show all posts

Reply #102 noneng's post

basguslah tu, ada dah tambah 2 regular forummer kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 08:53 PM | Show all posts

Reply #108 sixfullbar's post

tia payah tinguk muka six.. dingar dorang bercakap di belakang kitapun tau sudah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2008 09:46 PM | Show all posts

Reply #106 noneng's post

memang sendiri nak tukar angin...

Cuma selama ni memang duduk kat bandar je... kalu kena area pedalaman mau kena culture shock...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-2-2008 09:47 PM | Show all posts

Reply #108 sixfullbar's post

hehe... ni kena dok Sabah dulu baru tau bezakan...

sebab tengok komen kat mukasurat berapa tah.. cakap ramai pti dari India...
Kalau yang dari Filipina tu memang dah tau lama dah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 10:23 PM | Show all posts
Reply  #109 sixfullbar's post
apa lagi boss..kredit lebey la

Reply  #112 Agul's post
en agul, sky pun tatau hal neh..... maklumla...buangan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2008 10:26 PM | Show all posts
Reply  #102 noneng's post
no prob...advise tuh dtg dari hati..

Reply  #104 Agul's post
betul tuh en agul. takkan berpisah kot kan.
even my niece yg plan nak kawin pun, sky kata, jangan dulu. wlupun sky rasa bersalah sebab menghalang org mendirikan masjid, tapi nnt my niece pegi UK tahun depan for her PhD but future hubnd tamo ikut pi UK
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2008 06:16 PM | Show all posts

Reply #102 noneng's post

alaaa.....takpe...selambe je....nekad je kalo dah nak ngikut bakal suami....ehehhehehe contohnya kino seniri la....datang sabah memang sebatang kara....heheheheheh alhamdulillah sekarang ranting dah bercabang2....ehhehehe kekawan pun ramai....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:36 AM | Show all posts

Reply #111 Agul's post

Saya ada kazen pompuan, cikgu kena posting kat sekolah pedalaman kota belud rasanya (tak sure). Sesekali blk semenanjung tengok mak aihhh manyak duit dia. Maybe sbb byk elaun dan dan tak habis duit bershopping sana sini mcm kat KL. Dpt save duit banyak...

Agul memang org KL ke? Elok benonya agul lari dr KL ni, try rasa kehidupan di tempat lain, lebih2 lg kawasan kg. Skrg ni mana nak jumpa cikgu yg sanggup posting kat pedalaman sabah/sarawak?.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:42 AM | Show all posts
PTI Filipin di sabah bukan ka da sama banyak dgn penduduk sabah sendiri?

kat KL ni kat area Petaling Street tu, banyak gak PTI Filipin melepak.

Tp betul, bg urg2 cam kami ni, maybe susah nak bezakan yg mana urg sabah, yg mana urg 'seberang'?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 10:49 AM | Show all posts
Originally posted by noneng at 27-2-2008 04:10 PM
of koz jawa.. tp yg murtad one la... blh faham sket2 tp kena gelak je kalau try cakap jawa..   mak bapak berabuk ckp jawa, tp anak2 derang semua hampeh... hehe...

ohh kino punye kes memang d ...

sy pun anak jawa gak..hehe..
tp jawa indon...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2008 02:42 PM | Show all posts

Reply #115 kinokuniya's post

kino datang sebatang kara, keje gomen ke?

memang sorang2 la masa first datang tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2008 02:44 PM | Show all posts

Reply #116 noneng's post

Lahir kat kb tapi lama dah duduk selangor ni...

Cuma risau jugak, selama ni asyik duduk kat bandar je...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090453s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list