Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55321
View
486
Reply

Mulakan hidup di Sabah...

[Copy link]

Author: Agul       Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2008 12:23 PM | Show all posts

Reply #79 kinokuniya's post

kino bukan org sabah ke? urg semenanjung jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 01:32 PM | Show all posts

Reply #81 noneng's post

ehehehhehehehe kino orang perak
hubby je orang sini

7 julai ni genap 5 tahun kino kat sabah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 02:28 PM | Show all posts

Reply #82 kinokuniya's post

ohh... kite pun kampung kat peghak.. to be exact.. teluk intan.

sbnarnya maybe kes saya nanti cam kino gak.. nak follow bakal hubby. tu yg tgh consider my decision ni... fenin betul nak planning.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 03:32 PM | Show all posts

Reply #83 noneng's post

ohhhh....hehehehhe.....kino tak mintak ke sini...tapi memang dapat keje trus posting ke sabah....tapi masa tu memang dah bertunang...

anyway, selamat datang....ehhehehe....jawa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 04:10 PM | Show all posts

Reply #84 kinokuniya's post

of koz jawa.. tp yg murtad one la... blh faham sket2 tp kena gelak je kalau try cakap jawa..   mak bapak berabuk ckp jawa, tp anak2 derang semua hampeh... hehe...

ohh kino punye kes memang dah ditakdirkan akan ke sabah...

sabah tu nampak mcm a pleasant place to live lah.. tp disebabkan saya tak familiar langsung dgn culture/lifestyle di sana... jadik cam takut2 bah!

harapnya urg2 sabah bulih trima anak jawa yg sorang ni.. hukhuk..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 04:26 PM | Show all posts

Reply #85 noneng's post

kino 1st time pijak kaki kat sabah adalah 7 julai 2003....time posting tu la...

jawa?don't worry...sabah banyak jawa gak...especially kat sandakan...

errr am i right?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 27-2-2008 10:15 AM
sedap ka roti gardenia ni   sia rasa sedap lagi roti southern tu


Kalau di KK or Sabah, memanglah sadap roti Southern berbanding dgn Gardenia. But kalau compare dgn Semenanjung, sadap Gardenia Semenanjung.


SESB - Sabah Electrik Selalu Black-out
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 04:53 PM | Show all posts
Originally posted by uda at 27-2-2008 04:27 PM
SESB - Sabah Electrik Selalu Black-out


this one so very true kan? my fren pun cakap gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by uda at 27-2-2008 16:27

SESB - Sabah Electrik Selalu Black-out


so u all tau lah mau undi siapa? siapa duduk di BOD? Yg asyik 'BOCOR' tu lah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 08:24 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:11 PM | Show all posts

Reply #79 kinokuniya's post

wah..sanggup juga ya pigi 'sana' time lunch kan city mall lagi dekat
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:13 PM | Show all posts

Reply #87 uda's post

wahh..gardenia ni mengamalkan double standard plak roti dorang ni

SESB tu   jangan, nanti ada yang marah di sini oohhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:14 PM | Show all posts

Reply #89 hhbks's post

sia faham perasan kau geng..sandakan sia dengar paling teruk black out
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:29 PM | Show all posts
Originally posted by uda at 27-2-2008 16:27


Kalau di KK or Sabah, memanglah sadap roti Southern berbanding dgn Gardenia. But kalau compare dgn Semenanjung, sadap Gardenia Semenanjung.


takpe..nnt dah sampai sana, jgn makan roti..makan ambuyat ke, amplang ke, tuhau ke, sigup ke

yg penting, sampai ke hari nih tidak ku sentuh product2 High 5

i tell u, my son hardcore makan roti punya 25 hours with roti gardenia....bila balik sabah, beli roti yg ada je...no complaint from him. so, roti yg ada kat sabah ok la kot...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:37 PM | Show all posts
Originally posted by noneng at 27-2-2008 16:10
of koz jawa.. tp yg murtad one la... blh faham sket2 tp kena gelak je kalau try cakap jawa..   mak bapak berabuk ckp jawa, tp anak2 derang semua hampeh... hehe...

ohh kino punye kes memang d ...


dun worry, so far, all the comments pasal hospitality org sabah tip-top..memang mesra alam secara semulajadi.
dlm membuat keputusan, memang penting klu kita berfikir sebaik2nya. timbang segala keputusan yg hendak dibuat. klu boleh, solat istikharah. dan selebihnya, bertawakkal.
bila lagi nk tgk tempat org. kadang2 kita kena percaya dgn diri sendiri and keputusan yg kita buat walaupun sekeliling menentang. Insyaallah. semua akan jadik ok eventually.Klu tak biasa, kita biasakan. klu tak kenal, kita kenalkan.
Yang penting, biar keputusan tuh datang dari dsiri kita sendiri tanpa pengaruh org lain. later, no regrets. if it turns out wonderful, good for you. If not, it's an experience.another phase of life. at least, u decided for yourself! liberated woman!

maybe this is your chance untuk meluaskan pandangan dan minda. tak kira la sabah ke, London ke, Johor ke, some say Batam .ada hikmah di sebalik semua nih wlupun pada akhirnya maybe noneng tak jadik pindah sabah. u kenal kitaorg ...i'm sure this experience will teach you how to be liberated from negative elements and starts thingking 4 urself...

hehe..apa aku cakap neh ...anyway,
"Rakyat Sabah bergandingan tangan
menyambur kehadiranmu
ke negeri di bawah bayu.........."
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:45 PM | Show all posts

Reply #91 sixfullbar's post

ahahahhahahahaha memang rajin....
city mall memang nearer....tapi tak banyak kedai lagi la...errr....kedai untuk DILAWATI selepas makan....atau sebelum makan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:57 PM | Show all posts

Reply #96 kinokuniya's post

1 jam lunch hour, sempat juga ko berjalan-jalan round kedai kah kino
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 09:58 PM | Show all posts

Reply #96 kinokuniya's post

lepas ni ble berappointment sama si yondoi (mana dia aa?), dana si tomb, org2 yg dekat dgn karam...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 10:02 PM | Show all posts

Reply #77 noneng's post

ehm... dia ni selalu nmpk online tapi mungkin tia masuk di forum ni...

tunggulah klu dia nmpk posting ni dia pm nonenglah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2008 10:22 PM | Show all posts

Reply #97 mac06's post

sempatttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

jumaat la selalunya.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list