Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54753
View
1397
Reply

MESIN JAHIT

[Copy link]

Author: Umm_Umar       Show all posts   Read mode

Post time 5-7-2006 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by myipo at 5-7-2006 09:54 AM
my pon tgh survey nak cari mesin jahit satu.....mesin jahit lama my dah rosak beli dulu on brand murah je Raleigh beli kat Careefour waktu tu harga RM199. disebabkan tingin sgt nak menjahit, my bel ...



dah berapa lama pakai, ubi pun pakai jenis ni jugak... dah 5-6 tahun, tapi setakat ni tak meragam lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 03:08 PM | Show all posts
Ni ada info mesin jahit SINGER 2nd hand (ehem2..saya bukan agen kompeni ni yer). Bagitau budget kat dia..Mr.Kok 019-2272845

selamat membuat pilihan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 11:01 PM | Show all posts
mesin jahit epal kalau beli siap dgn training/kursus free setahun
i think worth buying la
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:40 AM | Show all posts
ubi,

nak kata rosak teruk tu tak la cuma dia stuck...maybe benag kot. tak tau maslahnya....hubby pon tak brp pandai dgn mesin jahit ni....ada sesape tau tak kalau kita nak hntr pebaik mesin jahit, selalunya kita kena pegi kedai apa ye? plzzzzzzz:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 10:56 AM | Show all posts
eeehh seronok nyaaa.... ada thread msin jahit...
cats ni pun tgh cari mesin jahit....
bianca ari tu awak beli mesin jahit dan jahit tepi murah kan .. kat mana yerk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 06:32 PM | Show all posts
Originally posted by myipo at 6-7-2006 10:40 AM
ubi,

nak kata rosak teruk tu tak la cuma dia stuck...maybe benag kot. tak tau maslahnya....hubby pon tak brp pandai dgn mesin jahit ni....ada sesape tau tak kalau kita nak hntr pebaik mesin jahi ...


myipo, u kat area mana?  tanya je kot2 blh tolong...
tp i bkn tukang repair mesin tauuuu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2006 07:29 PM | Show all posts

Reply #19 wieyza's post

biasanya ada tapak (foot) khas untuk jahit sequin ni.  cuba tny dealer  mesin tu7h
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2006 07:31 PM | Show all posts

Reply #16 noor_hannah's post

hheehehe...lom lg le kak..tgh kumpul2 duit le dulu

yg ada ni mesin brothers yg ade one-step buttonhole tuh

igt nk carik yg molek lg...hak computerised ke...angan2 lg le tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 10:22 AM | Show all posts
ye ke cats....dekat la tuh. my kat Pelangi Semenyih je....so nak gi umah u bawa mesin jahit tu u boleh tolong tengokkan ke? senang le cenggitu



myipo,ha'ahh dekat sangat tu...saya tak pandai laa membaiki mesin jahit ni.. rumah saya pun lom ada mesin ni.. macamana nak baiki org nyaa khahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 11:18 AM | Show all posts
leh ye ke...ingat kan leh baiki......:geram: u ada mesin jahit ke cats? brand apa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 01:05 PM | Show all posts
Hi..anis bru nk belajar menjahit...n bru nk beli mesin,de tak sesape kt sini tau kedai yg jual mesin harga round rm100-150..anis dok kt area bangi :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 09:57 AM | Show all posts
saya guna mesin Singer je, yg warna hitam mcm kerengge tu.. hajat di hati nak buat quilt.. boleh ke pakai mesin ni..?? ada sesiapa yang boleh bagitau..?? kalau mesin jahit tepi 2nd hand normally berapa harga dia ye..?? thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 11:56 AM | Show all posts
Originally posted by blossom at 13-7-2006 09:57 AM
saya guna mesin Singer je, yg warna hitam mcm kerengge tu.. hajat di hati nak buat quilt.. boleh ke pakai mesin ni..?? ada sesiapa yang boleh bagitau..?? kalau mesin jahit tepi 2nd hand normally be ...


Blossom

saya jahit Quilt pakai mesin biasa aje tapi hanya saya tukar tapak kaki khas tapak Quilt (Foot Walking (tapak kaki mesin)) .
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 12:07 PM | Show all posts
Originally posted by blossom at 13-7-2006 09:57 AM
saya guna mesin Singer je, yg warna hitam mcm kerengge tu.. hajat di hati nak buat quilt.. boleh ke pakai mesin ni..?? ada sesiapa yang boleh bagitau..?? kalau mesin jahit tepi 2nd hand normally be ...


blossom
rasanya dlm $500 ke atas kot. Ni ada info mesin jahit SINGER 2nd hand (ehem2..saya bukan agen kompeni ni yer). Bagitau budget kat dia..Mr.Kok 019-2272845

selamat membuat pilihan!!!
Reply

Use magic Report

Melur01 This user has been deleted
Post time 13-7-2006 12:09 PM | Show all posts
Originally posted by luvly_awanis at 12-7-2006 01:05 PM
Hi..anis bru nk belajar menjahit...n bru nk beli mesin,de tak sesape kt sini tau kedai yg jual mesin harga round rm100-150..anis dok kt area bangi :tq:


luvly... mesin singer yang hak hitam tu.. range dalam rm300 - rm500.  

cuba tengok link ni...


Flash: http://www.singer.com.my/store_location/selangor.html
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 03:35 PM | Show all posts
thanks melur...tp luvly de survey gak mesin brand lain..rase2 brand lain2 tu ok ker???????????
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 03:39 PM | Show all posts
mahal gak jenama singer iyerk.. yg 2hand tak der ker yg murah.. maklum laa baru belajar ni kalu beli malah lak kut rosak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 04:38 PM | Show all posts
haah mesin singer 2nd bape ratus..........?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 05:35 PM | Show all posts
Originally posted by myipo at 10-7-2006 11:06 PM
hi lindt,

i kt semenyih. u kt area mana?


dulu lindt ada ambik no. telefon cina repair mesin jahit.  Kalau x silap dia dtg repair kat rumah.  Tak taulah dia pergi sampai ke semenyih ke tak.  Nanti lindt cari tel no tu...tak taulah ada simpan lg tak....rasa2 mcm ada.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 06:43 PM | Show all posts
semalam salesman apple dtg .. wah.. apple leh buat quilt / patwork / applique.. excited nya.. ada ambik gambar.. tapi mls nya nak dload..

ada jahit tepi, sulam .. tu for sure lah..  tgh dok kenen2 kalau anak da'e den minat.. boleh lah berangan belikan satu untuk dia..

[ Last edited by  noor_hannah at 15-7-2006 06:49 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list