Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54588
View
1397
Reply

MESIN JAHIT

[Copy link]

Author: Umm_Umar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-6-2006 07:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Elle_mujigae at 20-3-2017 03:00 PM

Salam;
saya ni orang baru..baru register.  Sebelum ni dok meninjau2 jek topic2 kat cari nih.

Anyway, nak tanya akak2/adik2 yang ade kat Msia, senang tak nak carik spare parts untuk Janome atau Bernina sewing machines?  Ingat nak angkat satu tapi takut pulak le susah nak carik service centres/spare parts

[ Last edited by  jellypuff at 13-8-2008 07:52 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 09:03 AM | Show all posts
Wsalam...

Jenama ni mmg ada kat Msia.. especially Janome tu, kira well know gak ler, tapi dari segi spare parts tak sure pulak Joi.  Joi mmg tak beli barang kat luar, mesin jahit yg Joi ada.. beli kat Msia dan bawa kat sini... Mesin jahit ni jgn beli brand yg tak tentu... nanti cepat rosak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:05 AM | Show all posts
Originally posted by Umm_Umar at 21-6-2006 07:06 AM
Salam;
saya ni orang baru..baru register.  Sebelum ni dok meninjau2 jek topic2 kat cari nih.

Anyway, nak tanya akak2/adik2 yang ade kat Msia, senang tak nak carik spare parts untuk Janome atau  ...



jenome,kat pusat apel..pakai mesin jenama ni,,so kat sana ada service nagn spare part pun ada,,rasanya kat satiap negeri ada cawangan epal,,cuba masuk laman web epal..nanti saya carik kan ,,jap yerkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 11:08 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 03:26 PM | Show all posts
2 bulan lepas kat rumah ainis ade orang epal dtg nak promote barang dia org (mesin jahit)..mahal ya amat..tp mesinnye senang digunakan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 03:33 PM | Show all posts
Originally posted by ainis at 22-6-2006 03:26 PM
2 bulan lepas kat rumah ainis ade orang epal dtg nak promote barang dia org (mesin jahit)..mahal ya amat..tp mesinnye senang digunakan..



mahal tu brapa ainis?  kalau harga dlm RM1400++ tu memang standard harga dia.  satu lagi model 2049, harga dia RM1799.  tapi mesin ni banyak features dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-6-2006 06:00 AM | Show all posts

Reply #6 Bianca's post

salam
thanks all.  Sekarang ade mesin jahit dan overlocker brother.  Dok surf internet, sume yg guna kate janome and bernina machines are good, tu yg teruja tu.


nway, thanks for the responses..nnt tgk further


wassalam
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2006 06:08 PM | Show all posts
saya pun org baru kat sini...kat rumah saya guna mesin jahit singer..senang juga nak dapat spare part atau nak servis..sebab singer ni ada kat mana2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 02:36 AM | Show all posts
Originally posted by jellypuff at 23-6-2006 06:08 PM
saya pun org baru kat sini...kat rumah saya guna mesin jahit singer..senang juga nak dapat spare part atau nak servis..sebab singer ni ada kat mana2 pun



jellypuff,

My fren ada kedai curtain kat Bukit Beruntung... dia pun pakai singer.. one of the reason she said... senang servis n nak dpt spare part... sbb singer ni ada merata.. n is establish company...

Masa Iman belajar menjahit kat Kemas pun diorg pakai produk Singer.. as everbody knows... singer ni mmg dah terkenal sejak zaman berzaman... Mesin jahit mak Iman kat kg.. yg dok tolak pakai kaki tu pun jenis singer.. dah berpuluh tahun... sekarang ni dah ada motor... so senang le skit.. kalau tak jenuh dulu2 nak menjahit...
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2006 03:15 PM | Show all posts
kalau ada sesape nak jual mesin jahit 2nd hand bg tau saya ek.. hehehe. nak la jugak ada mesin jahit.. tp nak beli mahal2 lambat la lg baru bermesin jahit
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2006 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by adhwan at 26-6-2006 03:15 PM
kalau ada sesape nak jual mesin jahit 2nd hand bg tau saya ek.. hehehe. nak la jugak ada mesin jahit.. tp nak beli mahal2 lambat la lg baru bermesin jahit


adhwan, try tanya kat sini :
782, Jln Sentul, Kuala Lumpur
Tel : 40423190        016-3351919

Kedai nie kat corner jugak kot (kalau x silap)  kedai nie opposite sekolah cina.  kedai nie pun kat traffic light.  check it out or call dulu n tanya... gud lark..  dia ada jual machine singer baru and second hand - second hand meaning orang yang x dapat settle instalment, dia tarik balik product.  range reger between RM199 - RM750.  Mesin jahit tepi pun ada.


okay, back to Janome brand... just for info,pusat jahit Epal, yang guna machine janome, ari tu ada call Bianca.  FYI, Bianca ada beli machine jahit dia, and buat monthly instalment.  So, diorang kata, for July ada promotion, kalau bayar habis, dapat voucher untuk purchase tapak pelbagai and also tapak jahit manik/labuci.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2006 06:42 PM | Show all posts

Reply #11 Bianca's post

thanx for the info

wow.. jahit manik pun ble guna mesin jahit
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2006 09:54 PM | Show all posts
Macamana agaknya tapak yg boleh guna utk jahit manik tu? Baru 1st time dengar. Thanks kat Bianca sebab bagi info kat sini. Kak Noor & Melur kena bagi credits ni. :jeler:

Bianca, kalau ada gambar tapak jahit manik tu bolehlah paste kat sini. Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2006 08:51 AM | Show all posts
Originally posted by Baiduri Othman at 26-6-2006 09:54 PM
Macamana agaknya tapak yg boleh guna utk jahit manik tu? Baru 1st time dengar. Thanks kat Bianca sebab bagi info kat sini. Kak Noor & Melur kena bagi credits ni. :jeler:

Bianca, kalau ada ga ...



boleh, tapi next week la Bai.. sbb ari tu pegi nak ambil machine, x de stock pulak.  this weekend baru nak settle payment & ambil machine + accessoriesnya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2006 12:40 PM | Show all posts
Originally posted by Baiduri Othman at 26-6-2006 09:54 PM
Macamana agaknya tapak yg boleh guna utk jahit manik tu? Baru 1st time dengar. Thanks kat Bianca sebab bagi info kat sini. Kak Noor & Melur kena bagi credits ni. :jeler:

Bianca, kalau ada ga ...



tapak utk labuci ni lebih kurang tapak jahit butang agaknya...senang ada tapak tu...mesin singer sy ada la....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2006 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by Umm_Umar at 21-6-2006 07:06 AM
Salam;
saya ni orang baru..baru register.  Sebelum ni dok meninjau2 jek topic2 kat cari nih.

Anyway, nak tanya akak2/adik2 yang ade kat Msia, senang tak nak carik spare parts untuk Janome atau  ...



assalamualaikum umm... amacam, dah boleh buat decision ke nak beli mesin mana satu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2006 06:54 PM | Show all posts
Wah.. Bagusnya..
Mus juga sedang merancang-rancang nak beli mesin tapi taknakla mahal sangat..
Mus tak berapa pandai tapi tahulah gunanya..
Ermm.. Kak KL macam2 ada..
Mus kat sini ni tak tahulah nak cari kat mana agaknya..
Reply

Use magic Report

wieyza This user has been deleted
Post time 5-7-2006 12:17 AM | Show all posts
Senang ke jahit manik guna machine .wieyza pun nak tahu la mcmna rupa tapak utk jait manik ni sbb apa...wieyza suka jait manik kat baju sendiri tapi jait guna tangan je:hmm:
Reply

Use magic Report

wieyza This user has been deleted
Post time 5-7-2006 12:23 AM | Show all posts
:nerd: alaaaaa....tersalah tanye plak. bukan jait manik laaa, jait labuci. Senang ke guna mesin jait nak jait labuci......Sory, tu la mase tengah jait manik sebok nak menanya tu la pasal tersalah tanye.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2006 09:54 AM | Show all posts
my pon tgh survey nak cari mesin jahit satu.....mesin jahit lama my dah rosak beli dulu on brand murah je Raleigh beli kat Careefour waktu tu harga RM199. disebabkan tingin sgt nak menjahit, my beli alih2 cepat sgt rosaknya. kat mana ye kita bole hntr mesin jahit utk diperbaiki? selalunya kedai mana yg pebaik mesin jahit ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091954s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list