Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26539
View
206
Reply

siapa stay US

[Copy link]

Author: cheapmon       Show all posts   Read mode

Post time 23-9-2008 08:47 AM | Show all posts

Reply #60 Vvenus's post

Boleh saja!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 01:59 PM | Show all posts
al watan tu kat mana yek?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 10:21 AM | Show all posts
Originally posted by nhuser at 23-9-2008 12:54 AM
Jom coko kita pi ke SF bersama2...senang oobi nak entertain kita


datang SFO pm me please.  Kita boleh meet up
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 10:08 AM | Show all posts
slm,nak taanye ad sesaapa yg dok kt chicago tak?bleh bgtau info psl chicago ttg penginapan,sekolah anak2,tempat2 menarik,org islam kat sana,makanan halal etc...
plan nak g sana tahun depan kalau jadi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 01:21 PM | Show all posts
Originally posted by kucing_surender at 11-11-2008 10:08 AM
slm,nak taanye ad sesaapa yg dok kt chicago tak?bleh bgtau info psl chicago ttg penginapan,sekolah anak2,tempat2 menarik,org islam kat sana,makanan halal etc...
plan nak g sana tahun depan kalau ...


Org M'sia kat Chicago I x kenal.  Yg I kenal Barack Obama & family je.  Itu pun January dah nak pindah ke DC
... just joking... jgn marah ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 03:39 PM | Show all posts
Originally posted by Anfield08 at 11-11-2008 01:21 PM


Org M'sia kat Chicago I x kenal.  Yg I kenal Barack Obama & family je.  Itu pun January dah nak pindah ke DC
... just joking... jgn marah ...

ha.ha.. lwk laa ko ni... tp dulu waktu blajo kt sana... aku pnh laaa jumpa ngn clinton...waktu dia dtg kt u aku blajor... waktu 2 dia blm jd presiden lg... gabenor aja kot.... huhu lama gila dah citer aku ni ekkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 04:54 PM | Show all posts
patot bawak ke rice cooker & kettle dr m'sia ke us? ke beli je kat sana lagik murah? plug kat us baper pin yek? tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:49 PM | Show all posts

Reply #67 yen_mamayen's post

rice cooker n kettle dari malaysia mana boleh pakai kat US daa, voltan tak sama

aiseh, benda tu murah jer kat sana, 10 dollar pun boleh dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2008 09:49 PM | Show all posts

Reply #64 kucing_surender's post

please contact MSD Chicago
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 10:08 AM | Show all posts
Originally posted by Anfield08 at 11-11-2008 01:21 PM


Org M'sia kat Chicago I x kenal.  Yg I kenal Barack Obama & family je.  Itu pun January dah nak pindah ke DC
... just joking... jgn marah ...

hehehe.......
cemane kehidupan nko org kat us ?ok tak?ekeceli aku agak risau le gak sbb us ni aku tak pernah sampai lagi.mcm kat oz dulu sronok je dok sana..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2008 12:44 PM | Show all posts
Originally posted by kucing_surender at 12-11-2008 10:08 AM

hehehe.......
cemane kehidupan nko org kat us ?ok tak?ekeceli aku agak risau le gak sbb us ni aku tak pernah sampai lagi.mcm kat oz dulu sronok je dok sana..



Duduk mana pun sama je I think.  Not sure other place kat US, tapi my place public transport kureng sikit.  Anyway kereta murah so no problem.  Sometimes lonely juga pasal afterwork biasanya masing2 bawa diri.  Problems solve sendiri .. x da orang tolong
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2008 06:11 PM | Show all posts
Originally posted by Anfield08 at 9-11-2008 19:21


datang SFO pm me please.  Kita boleh meet up


anfield....insyaallah kalau sampai nanti coko bgtau.....
mula2 cadangnye bln 2 ni sbb adik coko nak dtg dr malaysia....
kami plan nak jemput dia kat LA dan terus naik ke SF....
tapi tu le....skang ni flight ke LA hanye 2 kali seminggu je.....
flight dok penuh je skang ni....so dia pun x sure blh dtg ke tak....
kalau x mungkin gi sana masa summer nanti je lah kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2008 02:58 AM | Show all posts
Originally posted by coko at 13-11-2008 06:11 PM


anfield....insyaallah kalau sampai nanti coko bgtau.....
mula2 cadangnye bln 2 ni sbb adik coko nak dtg dr malaysia....
kami plan nak jemput dia kat LA dan terus naik ke SF....
tapi tu le. ...


alright Coko.  Asalkan jangan Jan 09 pasal I'm going back to malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 06:34 AM | Show all posts
Sejak kahwin saya duk kat ND, williston (memang hampeh, takde apa langsung) tapi kerja kat libya (rotation 6 x 3). So balik tu boleh le singgah nak lepas gian shopping, tapi tu la, ND memang takde apa2 yang best.

Nak tanya kalau sesiapa tahu mana nak cari rempah ratus asia, kawasan antara Williston ke Fargo, ND? Teringin betul makan makanan malaysia, lama dah tak makan. Rindu betul masakan mak kat rumah, hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 07:16 AM | Show all posts

Reply #75 narif's post

salam narif...mak ai, jauhnya terbuang ke North Dakota   Dah berapa lama tinggal sana? Yang ku tahu pasal ND, ladang sunfower beribu2 ekar, itu aje...cuba cari kat any asian stores kat tempat you...ku selalu pergi ke asian stores/markets kalau nak beli bahan2 utk masak makanan Malaysia...good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 05:07 PM | Show all posts
tu la, apa nak buat, nasib badan. anyway thanks, kena cari jauh sikit kot baru dapat asian market. selamat hari raya!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 08:47 PM | Show all posts
bestnye dok us..
aku slalu gk shopping2 brg2 frm us like Vs beauty care, brg2 guess tpi suma On9 r.. kt sni ssh nk jmpe brg2 vs nie especially lotion & mist. Kalo ade pon kt spore
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 08:59 PM | Show all posts
tu la, barang VS sini murah sangat, yang body mist tu 6 for $30, campur tax tak sampai RM20 pun. kat kl diorg jual kekadang sampai rm80. dulu kakak selalu pesan, dah la adik beradik 5 pompuan! tapi kita lagi suka duk malaysia, makan best. lelagi bila mak masak ayam percik, wooo, sedap! kena pulak malam2 lepak hartamas pekena teh tarik ngan roti canai, memang world!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 09:57 PM | Show all posts
Originally posted by narif at 8-12-2008 08:59 PM
tu la, barang VS sini murah sangat, yang body mist tu 6 for $30, campur tax tak sampai RM20 pun. kat kl diorg jual kekadang sampai rm80. dulu kakak selalu pesan, dah la adik beradik 5 pompuan! ta ...


2 r.. nk msuk spore. pasport plk da expired ..ari2 kwn crik kt orchard pon x jmpe   last2 kne wat on9 oder..mahal pon mahal la..nk wangi2 pnye pashal.. tpi order on9 nie body mist dorng x courier kt mesia.. limited item jer leh
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 10:45 AM | Show all posts
Assalammualaikum... and salam perkenalan buat semua...

Chikin org baru kat forum ni, nak mencari2 nasihat and pendapat sesiapa yg stay kat US.. chikin ni further study di US.. tgh cari2 uni, tapi tak sure state mana yg sesuai untuk diduduki... maklumlah, nak pegi ngan anak kecil dua org.. so if possible nak cari tempat yg low cost of living, tapi tak lah ulu sangat, nanti pengsan sebab boring, hehehe..

nways, kepada sesiapa yg sudi beri cadangan, chikin ucapkan terima kasih in advance..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list