Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1000001
View
206
Reply

siapa stay US

[Copy link]

Author: cheapmon       Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2008 12:01 PM | Show all posts
Originally posted by nhuser at 19-9-2008 10:22 AM
Vvenus, saya duduk di San Diego (tak jauh dari LA tu)...nak naik LA (naik, sebab LA utara SD ) Oct 31 nanti  sebab anak ada TKD tournament kat California State University, LA on Nov 1st. Ak ...



hi....kita kat area Torrance...hmm..jauh sket dari CSU kot..dlm half an hour gitu rasanya
dah lama kat sini ke?
so far lom pernah terserempak dgn org Melayu..rindu sungguh nak cakap BM selain daripada dgn hubby and anak2..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 12:26 PM | Show all posts
Yang dekat dengan Torrance tu kalau tak silap is CSU Long Beach
Lama tak lama, dah more than 8 tahun kat sini.
You dah lama ke duduk Torrance? Study ke kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 06:17 PM | Show all posts
venus duk kat torrance ke.....
dulu hubby coko keje kat situ....
ada satu hotel kepunyaan org malaysia (melayu) kat situ....
kat torrance tu ada satu mall kan...del mar mall.....
kalau gi sana bersepah MAS crew bershopping kat situ.....hehehheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 07:34 AM | Show all posts
baru 1 month jek..tak lama dok sini, till end of the year jek. setakat ni tu ler plannya.

hubby yg kena station sini....keje + training kat HQ sini...dia kat sini sejak bulan Jun, me ngan anak2 aje baru dtg ogos lepas.

'del amo mall' kot?  memang best situ..last year sakan shopping, hehe..sebab masa tu dtg kejap aje..la ni dok lama takleh la sakan belanja...huhuhu

u all takde plan nak dtg sini ke?  october 4th nih ada Muslim Family Day kat Six Flags, anjuran ICNA, harga tiket USD24 jek, leh refer website nih:   http://www.muslimfamilyday.org
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 10:44 AM | Show all posts
Vvenus, kalau bab shopping, tanya aje sama si coko..kan coko kan   Sementara kat US nie, shoppinglah puas2, pi kat outlets segala. Baguslah you stay sini sampai hujung tahun sebab sehari lepas Thanksgiving, sales kat merata2 tempat sampai awal tahun depan

Kami sekeluarga plan nak pi LA awal Nov nie, so melepaslah nak join the event at sfmm
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 01:50 PM | Show all posts
hehe...banyak pitis boley la shopping pepuas...anyway, kali ni ingat nak spend berjalan2 jek..sebab last year dah shopping segala utk family kat mesia..tahun ni sendiri mau enjoy, haha..

coko kat area mana?  LA gak ke?

bagitau la nanti ye kalu mai sini..kalu sempat boley gak outing2 ke..err..TKD tounament tu apa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 02:45 PM | Show all posts
pandai le nani tu....hehehheh(tapi ye pun)
venus....silap...betul le del amo mall....dok ingat mall yg kat sini plak.....hehehhe
tu le tadi gi masjid smayang jumaat ada depa bgatu pasal family day tu...sempena eid mubarak....
rasanye x gi kot......
coko tinggal kat vegas...xde plan nak mai sini ke.....
insyaallah kamis ni kami nak pi LA....
nanti venus bg le contact no venus....kot ada masa insyaalah kita blh jumpa....pi berbuka ke....
*meh coko tolong jawab kan bg pihak nani....TKD tu taekwondo.... *
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 01:44 AM | Show all posts
Terima kasih coko sebab tolong jawabkan...hehehe...tu dia Vvenus, coko dah jemput datang ke vegas

Kalau Vvenus ada masa, turunlah ke San Diego lepas raya...boleh ku ajak jejalan ke World Famous Zoo, Sea World dan Legoland. Tak jauh dah dari LA, 11/2jam-2 jam drive aje (depending on the traffic). Insyallah, I'll let you know when kami sekeluarga pi LA Nov nanti. Kami plan pi sana petang Jumaat, Sabtu the tournament, Ahad bolehlah kita jumpa (lunch etc..)..

p/s: Coko, you tahu tak any malaysian restaurants dan grocery stores kat LA...malas betul nak goggle
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 03:34 AM | Show all posts
hee..jadi tempat sembang la pulak...sori ye tuan rumah.  

thx atas jemputan2 tu...memang ada planning...tunggu abih posa..senang sket nak travel.  nanti kita pm eh.

nhuser...malaysian restaurant kat sini setahu i, Belacan Grill...dedekat tempat i ni gak..alamat dia Redondo Beach kalu tak silap..x pernah gi pun..ada lalu jek sekali last year..nak singgah tutup pulak.  grocery stores kalu nak barang2 asian..Bangkok Market dedekat area Downtown...ewahh..cam terror la plak..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 05:33 AM | Show all posts

oobi, everytime turun LA, akan tinggal kat torrance - downtown LA about 30 minutes up north. but now, oobi stay at manhanttan beach. a bit north dari hotel oobi, memang ada office MAS. oobi suka shopping kat galleria, not bad. malaysian restaurant, belacan grill, to me just okay. tak padan dengan harga... mahal. tapi, kalau nak ais kacang oobi memang pergi belacan grill. ada cik dari indonesia yang kerja kat situ, kalau order saiz besar, dia mesti isi penuh-penuh. memang puaslah.... but expensive.

pakistani restaurant, the best one in that area to me is al-noor, kat inglewood ave. oobi memang suka... sedap! indonesian restaurant, good one is toko rame... about 30 minutes south of torrance, kat bellflower, next to I-91. in fact, plaza restaurant to sebelah highway entrance, nice! nasi campur mereka agak famous juga. this is the closest rasa masakan melayu malaysia.

asian store, oobi pergi 99 ranch market aje... tak silap kat artesia blvd kot. dalam 4-5 blocks dari prairie ave.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 07:58 AM | Show all posts
Terima kasih Vvenus dan oobi sebab beri nama restaurants kat LA (nampak sangat ku setahun sekali aje pi LA)...

oobi, ku kat sini pun pi 99 Ranch di San Diego nie, tapi , dengar cerita yang kat LA lagi besar dan more stuffs there...akan ku jengok bila ke sana nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 09:12 AM | Show all posts

Reply #51 nhuser's post


nhuser, memang ada kelainan barang-barang yang dijual kat 99 ranch ni. majority memang sama, tapi tetap ada beza. kat bay area, ada about 7-8 ranch and oobi pergi dalam 4-5, sebab ada barang kat ranch A, tapi tak de kat ranch B. begitulah seterusnya. biasanya, sebulan oobi mesti pergi 6-7 different asian stores sebab nak cari barang. sama with halal stores.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 09:21 AM | Show all posts

Reply #52 oobi's post

banyaknya 99 ranch kat SF Kat sini, cuma satu aje, kecik pulak tu, kenalah pi ke vietnamese grocery stores kalau nak cari bahan2 yang lain ...halal stores pun boleh dikira dengan jari, nasib baik halal butcher dekat dengan my home
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 10:43 AM | Show all posts
oobi kat san fransisco ke?

wah...ramai gak kat2 LA ni ek?  dah sebulan kat sini, tak terpikir nak masuk board overseas ni cari korum..nasib baik tah camne leh terlintas lak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 01:26 PM | Show all posts
oobi....toko rame tu mmg feveret kami sekeluarga tu.....
everytime turun dr vegas je x penah x ke sana.....
kalau bryani plak my husband suka ke al watan tu......
nak chinese food plak kami ke islamic beijing tu....
basically kalau duk kat LA tu mmg meriah le dgn kedai mkn yg halal.....
kat vegas ni....emmm...jawabnye kena makan kat rumah je lah.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 08:27 PM | Show all posts

Reply #55 coko's post


al watan, nanti oobi nak try-lah bila turun LA lagi. chinese food, oobi tak minat sangat, but will check it out. ayam style kfc ada tak kat LA? kat bay area, ada satu restaurant tu, baru buka about 8 months... sedap ayam kfc style dia. western food kat sini, oobi selalu pergi top-deck... selalu order beef rib. sedap! kalau sesiapa naik bay area and nak tips pasal nak makan kat mana, let me know. oobi boleh point out kat mana nak makan. restaurant malaysia pun ada, halal! but, cooking style dia more like chinese sebab owner dia tu chinese muslim dari malaysia, kawin dengan chinese muslim dari taiwan, tak silap oobi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 08:29 PM | Show all posts
Originally posted by Vvenus at 21-9-2008 10:43 AM
oobi kat san fransisco ke?

wah...ramai gak kat2 LA ni ek?  dah sebulan kat sini, tak terpikir nak masuk board overseas ni cari korum..nasib baik tah camne leh terlintas lak.



not exactly in san francisco, but nearby. dalam 30 minutes dari sf. but, now oobi dah pindah... really miss bay area.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2008 12:00 PM | Show all posts
wahhh oobi.....beef rib tu.....dh lama x dapat makan ni....
nanti insyaallah our next vacation nak ke san diego (nak jumpa nan_huser) dan jugak ke SF......
nanti blh le coko mintak tips dr oobi nak makan kat mana kat sana.....
xyah susah2 nak google.....hehehhehhe
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 12:54 AM | Show all posts

Reply #58 coko's post

Jom coko kita pi ke SF bersama2...senang oobi nak entertain kita
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 03:11 AM | Show all posts
Originally posted by nhuser at 23-9-2008 12:54 AM
Jom coko kita pi ke SF bersama2...senang oobi nak entertain kita



nak ikut gak ler...hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.212505s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list