Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26584
View
206
Reply

siapa stay US

[Copy link]

Author: cheapmon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-1-2008 12:27 PM | Show all posts |Read mode
last august i pegi US...to be specific...washington DC...lepak sana dlm 6 hari...tapi most of the time...i attend seminar..so masa utk shopping takde sgt...tapi i sempat pegi poto mac mill....heaven of FOS...for me lah..barang2 murah betul...even convert ngan duit RM...sempat sambar lah apparel mcm liz claiborne, levis, timberland.....jeans levis murah betul kat situ...tapi mcm i ckp...masa tak cukup utk shopping kan...so i nak mintak tolong sesiapa yg stay area situ...tolong belikan i jeans levis dan sunglasess guess...jeans levis ni my hubbie yg suka....sunglasses guess ni plak...hari tu i tak sempat beli...sempat tgk2 je...pastu berkria2 nak beli atau tau..last2 tak beli...RALATNYA...menci tul.....

any one care to help?

[ Last edited by  Sasha at 28-3-2008 11:27 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 01:40 PM | Show all posts |Read mode
Saya, nhuser, anfield, Mscupit dok USA -- tapi saya tak boleh tolong belikan barang itu sebab I dont have acct ini Malaysia lagi pun takut barang tu hilang dlm perjalanan ke your address.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 08:03 AM | Show all posts

Reply #1 cheapmon's post

I been living in DC for few years. Potomac Mills tempat I ngan hubby jalan2. Actually kat Outlet lagi murah barang2. Now I live in Austin. Baru balik dari Baltimore, MD and DC last week to spend holidays with my hubby's mom yang still dok sana.

Basically I selalu tolong belikan barang for my friends dari Malaysia. The only problem, ada yang liat bayar balik, for example, I belikan Guess handbag, setahun baru bayar balik. Last month dia mintak I belikan set pinggan mangkuk dengan golf set hubby dia, I cakap bolehhh...tapi I suruh dia bank in dulu duit dalam akaun I kat Malaysia. Bila I nampak duit baru I belikan.

So, kalau you sanggup buat lagu tu, I can help. Otherwise I will not sure when ppl going to pay me back. Normally I mintak my friends cek the items online, give me the details and I will check the postage amount, then I will let them know the exact amount. My friends kat Malaysia memang suka barang branded, tapi kalau 20 orang pesan, and I bayar dulu, bankrupt makcik
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 09:19 AM | Show all posts
Originally posted by hirokuyumi at 1/3/08 16:03
I been living in DC for few years. Potomac Mills tempat I ngan hubby jalan2. Actually kat Outlet lagi murah barang2. Now I live in Austin. Baru balik dari Baltimore, MD and DC last week to spend  ...



Betul tu hiro kena bayar dulu -- hari tu saya belikan rainforest jumperoo utk satu forumer - tapi sebab kotak benda alah tu besar, pejabat post reject. Nak guna UPS almost 300++. Kesian forumer tu terpaksa turun singapore utk beli.


From my pengalamanlah kan better not. Orang cyber ni kita tak kenal betul betul nanti habis dijajanya alamat dan nama yang kita beri utk mereka tu. Dia orang bukan tau itu nama kita or not .. JANJI dia orang puas hati nak attack kita (ini yang jenis busuk mcm bangkai lah kan ~ ) Ku nasihat jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 10:30 AM | Show all posts

Reply #4 joejambulpires7's post

Thanks for the reminder Dar...betul gak cakap you tu. I langsung tak terfikir about it.

Dar kalau kita datang LA boleh lepak la kat umah you? heheh. Tapi tak tau ler bila, boleh ler you masak ketam goreng
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 11:36 AM | Show all posts
Originally posted by hirokuyumi at 1/3/08 18:30
Thanks for the reminder Dar...betul gak cakap you tu. I langsung tak terfikir about it.

Dar kalau kita datang LA boleh lepak la kat umah you? heheh. Tapi tak tau ler bila, boleh ler you masak  ...


Boleh lah sangat .. aku masak ketam hang masak western (sebab hang pandai betul masak masakan mat salleh)
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by hirokuyumi at 3-1-2008 09:30 PM
Thanks for the reminder Dar...betul gak cakap you tu. I langsung tak terfikir about it.

Dar kalau kita datang LA boleh lepak la kat umah you? heheh. Tapi tak tau ler bila, boleh ler you masak  ...


Betul tu Hiro! Terliur kita tengok gambar masakan Dar

To cheapmon, I tak beranilah bab kirim mengirim nie. Maaf yea.but...next time if you datang US lagi (esp. San Diego), I boleh bawak you shopping merata
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 04:38 PM | Show all posts
Me too, pasal kirim mengirim I pun x berani sangat.  My sincere apology.
But as Nhuser kata, kalau datang East bay, i pun boleh bawa shopping.  Gilroy Outlet (i think ini yg terbesar kan ?) about 1 hr from my place.  Tak pun boleh pergi Outlet up north.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2008 06:45 AM | Show all posts
Kiter pun mintak maaf bebanyak lah sebab tak dapat nak menolong... salah satu nyer takut barang tak sampai... kiter kalau beli barang pun tuk family related jer.... as a gift lah.... ni adik pesan suh beli kan losyen from VS... ntah bila lah dapat beli... la ni kalau shopping tuk diri sendiri jer ni and sekarang ni tengah gila hias rumah so beli tuk hiasan umah jer lah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2008 04:41 PM | Show all posts
alamak..ms hirokuyumi....sedihnya i...nak tunggu i pegi US lagi tak tahu lah biler...hari tu dpt pergi pun sebab ofis yg htr....itu pun sebab ada rezeki kan..mmg ofismate i selalu pergi US..sebab kita selalu dpt invitation dari USPTO sana...tapi as you know kan...for us utk ke potomac mill tu kena naik kereta baru senang..kalau nak naik blue line train ke stesyen franconia..pastu kena tunggu bas..so makan byk masa utk ke sana..in fact ramai opis mate yg ke US tak sanggup ke poto mac mill sebab kesuntukan masa ni.

i dun mind to bank in the money to you plus the shipping charges prior you belikan barang utk i sebab i rasa still murah lagi kalau convert duit RM. i nak cuba beli online mcm kat JC Penney online store..tapi my friend kata kalau beli barang dari oversea..company yg kita beli barang tu akan bagi invoice then bila barang smpi malaysia barang yg kita beli tu akan dikenakan cukai lagi..so bertambah lah mahal. unless kalau ada orang tolong belikan, kastam will treat it as a gift atau postal biasa je.so takdelah kena tax..that'y i nak mintak tolong you all yg dok sana(US) tolong belikan. so at least i boleh jimat pada cukai tu. hmmm.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 12:02 PM | Show all posts
nak tanya kalau nak shopping kat Alabama ape yg best ekk?? my hb nak pegi sana so i nak kirim produk yg worth it sbb kalau tak buat susah jek nak angkut dari US ke sini kan..

ade sape2 yg tahu bile sale kat sana ekk?? tq
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 02:39 AM | Show all posts
Utk orang orang US --- Cuti umum Isnin ni korang buat apa? tak memenuhkan shopping mall mcm den ni ke?

Hiro hang buat apa ari ni?

Nhuser .. lama tak nampak hang online. BZ dlm lab ke?

pissttt aku frust betul bila tengok Obama dok laju jer menang
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 11:14 AM | Show all posts

Reply #12 **'s post

Dar, bagus betul you, shopping sakan...sambil menolong generates US economy

Isnin nie cadang nak pi ke San Diego Zoo (if weather permits) dan Reuben H. Fleet Science Center (Center tengah exhibits lots of weird experiments, tu yang kita dan Daniel tak sabar nak pi cuba all the experiments)..

Kita a bit busy lately, jenguk sini sekejap2 aje as silent reader.

Between Obama and Hillary, I prefer Hillary due to her experience. Apapun tak kisah, asalkan Democrat wins and Republican out from the office. Funny thing is  Maria Shriver endorses Obama while her hubby is a Republican But, as everyone know, Kennedy clan is a strong Democrat supporters.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:48 AM | Show all posts
Originally posted by nhuser at 2/14/08 19:14
Dar, bagus betul you, shopping sakan...sambil menolong generates US economy

Isnin nie cadang nak pi ke San Diego Zoo (if weather permits) dan Reuben H. Fleet Science Center (Center teng ...



N -- dengarnya semalam ada snow di SD. Which part? One more .. duit USD$600 yang govt nak bagi dlm bulan March ni hang nak buat apa?

Abt US politics ni -- nampak sangat orang hitam sokong orang hitam .. orang putih + mexican pilih orang putih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:50 AM | Show all posts
Originally posted by zamnie at 2/10/08 20:02
nak tanya kalau nak shopping kat Alabama ape yg best ekk?? my hb nak pegi sana so i nak kirim produk yg worth it sbb kalau tak buat susah jek nak angkut dari US ke sini kan..

ade sape2 yg tah ...


Sorry tak boleh tolong -- tak pernah pergi sana. Tapi kedai kedai besar jual baju baby or mainan baby memang ada di semua state.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:53 AM | Show all posts
Originally posted by cheapmon at 1/14/08 00:41 i dun mind to bank in the money to you plus the shipping charges prior you belikan barang utk i sebab i rasa still murah lagi kalau convert duit RM. i nak cuba beli online mcm kat JC Penney online store..tapi my friend kata kalau beli barang dari oversea..company yg kita beli barang tu akan bagi invoice then bila barang smpi malaysia barang yg kita beli tu akan dikenakan cukai lagi..so bertambah lah mahal. unless kalau ada orang tolong belikan, kastam will treat it as a gift atau postal biasa je.so takdelah kena tax..that'y i nak mintak tolong you all yg dok sana(US) tolong belikan. so at least i boleh jimat pada cukai tu. hmmm........


You PM misbrit di board make-up make-up. Dia selalu order online dari website VS -- tanya dia barangan yang dia order tu ada kena tax tak bila masuk Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 03:40 AM | Show all posts

Reply #14 **'s post

A ha, snow, hails dan lots of rain semalam...snow start kat East San Diego (elevation cuma dalam 3000ft aje)..15 miles away from SD city....Interstate 8 closed to the traffic from 5:00pm yesterday until 10:00am today...

Awat hang cuma dapat USD600 aje? You file tax as a single and not married file jointly ke? Nasib baik Gov beri incentive nie for tax year 2007...Kalau untuk 2008, ku tak layak
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by nhuser at 2/15/08 11:40
A ha, snow, hails dan lots of rain semalam...snow start kat East San Diego (elevation cuma dalam 3000ft aje)..15 miles away from SD city....Interstate 8 closed to the traffic from 5:00pm yesterda ...


Kan govt janji nak bagi free $600 kpd setiap pembayar tax? Kununnya nak boost the economy. So dlm satu keluarga yang dua dua berkerja dpt lah 12 hundred. Emm nampak bagi duit tu kat my mum lah .. upah jaga masa pantang
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 05:51 AM | Show all posts

Reply #18 **'s post

Hmm....kalau you file the tax as a single (and make less than $75K in 2007), you will get the so called "free money" for $600, kalau you did the tax as married, file jointly (both make less than $150K in 2007), the whole family will get $1200. Each kid that is listed as the independence will get $300. Not all the tax payers will get this incentive money...

We are planning to put it into Daniel's college fund   College fees will be increasing more than 100% by the time Daniel enters college.... dapat extra money, all goes into his college fund.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 10:30 AM | Show all posts
nak tanye psl tax return 2007..
skarang ni me tgh file kan tax return online through taxact.com..
tapi lupe routing no ngan account no bank kat US.. & unfortunately, tak sempat bukak online account..
ade lagi satu account bank kat US , tapi debit card nye lak dah ilang..
ingat nak amik 'mail a check' option instead of 'direct deposit'..
tapi buleh ke dorg mailkan check tu ke m'sia?
last question, bile last day of filling tax return ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.308987s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list