Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
8980
View
26
Reply

Ingin tahu cara dan kos melahirkan anak di UK

[Copy link]

Author: kerbau       Show all posts   Read mode

Post time 17-1-2008 08:47 PM | Show all posts

Reply #16 **'s post

wawwiii... tapi i tak dapek lagi la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2008 08:54 PM | Show all posts

Reply #18 RedDevils's post

yess.. absolutely true! tapi kat malaysia, depends on the doctor jugak.. I dulu pun pernah pilih option C-sect ni tapi my doctor (private hosp.) siap lectured me lagi, suruh bersalin normal sebab tak de any problem. Dr. tu memang baik dan friendly dan yang pasti dia tak megambil kesempatan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2008 09:24 PM | Show all posts

Reply #18 RedDevils's post

aku mmg penah dgr pasal komplikasi akibat c-sect tapi aku buat2 tak dgr dan takmo amek tau

tapi aku nie mmg penakut yg amaaaaaaaaaat
sungguh2 takut pada jarum, gunting dan kesakitan
dah le kawan ckp nurse kerat dan jahit kt bawah tuh hidup2... takde bius

sambil menulis nie.. tangan aku seram sejuk plus mengigil sbb takut tau
tgk org lepas branak pon aku takut
waktu kaklong aku berpantang kt umah mak... aku tak balik jenguk dia tau!!!! sume family dah paham ngan kesewelan aku nie

hrmmmm mungkin sbb tuh aku period lagi bulan nie. Allah tau aku lom ready lagi agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 05:36 AM | Show all posts

Reply #23 penmerah's post

pen, kalo ko beranak normal tak semestinya ko kena gunting jahit bagai.. kat sini kalau tak terkoyak / koyak sikit saje, midwife sini biasanya tak jahit pun!

ko jangan dengo citer citer dongeng sangat, depa tu nak takutkan ko jer tu..
kalau pun dijahit, of coursela dr./midwife bius oii...

kalo ko tak mo sakit, ambik epidural la.. gerenti tak sakit.

eh, bile ko nak balik ni? haku dah berangan angan nak hadiahkan ko baju baby.. nampaknya haku postpone hajat tu bulan 6 lah ekk..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 09:55 PM | Show all posts
Nak citer pengalaman akak dulu..pun dah ingat2 lupe..

ape yang ingat la yer..

kak daftar kat GP yang berdekatan untuk akak and anak2..

exacly ape yang ninik bagitau..seme free..hatta jumpe dentist pun free..

ada sekali anak akak sakit gigi tengah malam..

terus g NHS 24 hour then wat appointment cabut 12 batang gg under GA..pun free...

bersalin kat sana...dia beri pilihan kat akak samada nak bersalin di rumah or spital..

kalu di rumah semua diorang sediakan..hatta ambulan ada depan rumah in case ada kecemasan..

midwife alhamdullilah semenyer ok....

rasenye lebih baik bersalin kat sana tak bayar 5 sen duit pun dari bayar ribu raban kat prebet spital kat Malaysia. Layanan mmg superb!
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2008 09:00 AM | Show all posts

Reply #1 kerbau's post

i think you better check betul2 dulu..
sebab you said your wife dah 5 month pregnant... a bit different case
takut NHS tak nak cover je....try google for NHS website and find out their terms and conditions.

as for services... seperti apa yg ninik99 cakap tu lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2008 12:28 AM | Show all posts
encik kerbau,

aku setuju dgn apa yg ninik tuliskan tu, pasal layanan semua tu bergantung pada individual aka doctor/midwife..
pengalaman kwn aku, dapat doctor yg hampeh tp midwife tip top..
dan dr pengalaman aku kalau dpt doctor dr asia ni dorang berlagak semacam naknya dtg dr India..compare dgn doctor mat saleh..

kalau kat Norwich, hospital kerajaan satu jer, wad bersalin mmg selalu penuh, ada satu kejadian ada la sorang ni nak beranak dah tapi sbb kononnya tarikh due tak sampai lagi dorang suruh dia balik, tapi tak sempat balik dia terberanak kat parking lot..

tapi time member aku bersalin sib baik tak ramai sgt yg nak beranak..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.387086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list