Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5497
View
86
Reply

adikku vs privasiku

[Copy link]

Author: amidala       Show all posts   Read mode

Post time 14-1-2008 01:56 PM | Show all posts
saya tau thread dah tutup tapi sy nak bagi komen buleh tak???

pada saya tak salah kalau tuan rumah ada perasaan mcm tue
mmg adikberadik dialu2kan dtg
tapi myb tuan rumah ne hujung minggu je hari yg ada utk dia setelah seminggu penat bekerja..
mayb kalau 2week sekali dtang ok kot
kalau tiap2 minggu datang mayb dia pun penat nak rehat tanpa gangguan sapa2 & suami dia plak tak selesa
yela family suami  dia pulak nak datang
bukan tak boleh join sekali tapi kdg2 suami pun nak ada masa dgn keluarga dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 02:07 PM | Show all posts
pada saya dalam hal ne adik dia yg patut berfikir secara matang...
saya pun ada adik. yg  bongsu malah dia paling rapat dgn saya
saya mmg alu2kan dia dtg malah dia siap bawak kawan utk mandi kat pool umah
saya siap ajak kwn2 dia lagi!!!
tapi bukanlah tiap2 minggu dia dtg sehingga mggangu kami sekeluarga
ye adik saya kerap datng tapi bukan tiap2 minggu...
dia tahu kakak dia dah kawin & dah ada keluarga lain juga (keluarga mertualah)
bukan keluarga lain sahaja malah kakak dia ada kawan2 & abg ipar dia pun ada kawan2...
dia amat2 hormati kakak2&abg2 ipar dia ..
& saya bangga ber adikkan dia yg tahu berfikir walaupun paling bongsu
bila dia datang adalah permintaan manja dia..
"akak adik nak makan nasi ayam. masak banyak2 tau bla bla bla.."
& setiap kali nak datang dia akan call...& bila baru nak kuar umah dia akan call
(nk informla dia nak sampai tak nak la saya tak mandi / perkara2 yg dia tak sanggup nak tgok )
cayang adik akak ne!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 03:43 PM | Show all posts
privasi tahap berapa????

kalo setakat urut, cium pipi, tido atas riba, pakai short & sleeveless depan adik sendiri takde hal kot .. tapi kalo sampai tindih menindih dan tangan dlm kain .. elok ler masuk bilik ..

kalo adik beradik dtg umah aku cuma risau takut volume out of control jer .. yg lelain ok jer .. tarak hal ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 03:47 PM | Show all posts
  ntah-ntah adik laki ko tuh minat kat somi ko tak???? huhuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 03:51 PM | Show all posts
wow..tahap tinggi gak tu kuda..
aku kalau depan adik2 ni paling teruk pun tahap sentuh2 je lah..sleevelss boleh, tp short takbley aa..aurat loo..nanti ada yg kena tegur lak.
Kalo aku p umah akak2 aku, aku tak tergamak lak kalo terlihat aksi baring2 atas riba gitew..segan laa
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 03:59 PM | Show all posts
mesti dia takde awek lagi ni..
cuba kalau ada awek...
jalan balik umah ke kampung pun dah tak nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 04:08 PM | Show all posts

Reply #69 Lily_Savage's post

kalo kat rmh sendiri pastu bukan ramai2 pastu adik yg selalu dtg .. ok ler kot. kalo kat rumah org atau ramai org mmg ler takde buat mende camtu ..

tapi kalo tengok tv mmg aku suke baring kat peha .. kalo tk peha bini pun, peha mak aku, adik pompuan aku dan jugak anak aku serta anak sedara yg kecik .. cuma peha bapak aku ngan adik2 lelaki aku jer aku tanak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 04:10 PM | Show all posts

Reply #70 big_pony's post

setuju sangat2 ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2008 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by otto at 14-1-2008 03:47 PM
  ntah-ntah adik laki ko tuh minat kat somi ko tak???? huhuuuuu


takle otto...adik aku minat kat ko lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2008 04:30 PM | Show all posts
alhamdulillah... adik aku dh ber gf. satu sek. sekarang sama2 u. penah gak dia bawak balik umah. tumpang tdo pun penah. tapi aku mmg x galakkan le kecuali kalau mmg terdesak. sbb aku xnak jadi akak oversporting. kalau tumpang tdo tu mmg aku ni tido2 ayam le. takut adik aku menyelinap. Dari segi pergaulan dan kelakuan, dia ok. aku ni mmg x tergamak le nak bermesra2 dgn laki aku depan adik2 aku. diorg tu laki, kang lain lak jadi. mmmg aku jga kelakuan aku sgt. lagi satu maksud privasi aku ni bukanle yg mendorong ehem...ehem tu. yg aku maksudkan adalah dri segi keselesaan.  

tapi, apa2 pun aku dh tarik balik niat tak baik aku tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 05:19 PM | Show all posts
Originally posted by faraway at 12-1-2008 02:04 PM
kalau adik beradik sendiri, laki ke
rasanya me tak malu nak tenguk TV telentang..
nak datang tetiap minggu pun takpa..
kot kot me yg paksa dorang datang
boleh dibuat harap jaga anak anak
me ...


aku pun heran jugak dengan tuan rumah nie.
meow pun sama mcm you.
kalau adik dtg, takde makanan rasa mcm bersalah la pulak.
kalau setakat adik lelaki sendiri, pakai singlet pun meow tak kisah punye.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 05:23 PM | Show all posts
bagus la gitu...toksah berkira ngan adik badik n family nih. hidup lbh berkat

aku nih single lagik...duk ngan adik lelaki, wife dia n baby boy sorang.

aku tnggung most of expenses kat rumah tuh...80% kot....hari2 masak, every weekend kemas umah except bilik dorang. adik aku cuma basuh baju dorang....bini dia cuma jaga anak n uruskan hal2 psl anak jek. yg lelain sume aku buat.

satu pun aku tak berkira....sbb aku bkn ada benda nak buat pun...g keje balik keje..wat bisnes part time aku.....balik umah tgk citer korea jek

psl privasi lak.....aku elok jek terlentang dpn tv...jgn la mengangkang luas2 lak....tp dorang tgk tv dlm bilik dorang aaaa....astro pun ada 2.

[ Last edited by  Jelita at 14-1-2008 05:26 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 05:54 PM | Show all posts
Originally posted by tatin_pink at 12-1-2008 01:30 PM



aku x pernah jumpe kakak macam ko nie...
ni pendapat peribadi aku..
sebab aku ngan adik beradik aku sume rapat2 belaka relation nye..
walaupn kadang2 gaduh macam perang dunia x sampai se ...



adik badik aku pun mcm ko gak tatin. kitaorg rapat.. klu gaduh x hingat mcm mana pun.. mesti baik punya.. kejap je gaduh pun. tp mcm mana pun aku rasa aminye family lain sket kot. x leh nk samakan dgn kita.  ami..ko adik beradik x rapat sangat kot..thats y ko mcm berkira sket dgn adik ko.. hmm aku rasa laa mcm tu la kot. sian laks kat adik ko klu ko ckp gtu..apa kata ko doa moga2 dilembutkan hati ko.. supaya ikatan adik badik bertambh mesra.. sian adik ko.. lain la klu dia mencuri ke.. amek barang2 ko ke.. kacau2 anak2 kau ke.. bleh gak ko sekat dia x dtg umah. adik2 nie nk menumpang pun dgn sape lagi. dgn kakak2 n abang2 la...tambah lagi klu mak ayah x de nanti. abg2 n kakak2 laa pengganti tempat mengadu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 08:43 PM | Show all posts
bila baca thread ni, membuatkan aku rindu gilerrrrrr dengan adik aku.......
nak balik mesia..!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 09:43 PM | Show all posts
adik aku ...adik aku...selalu buat aku pening...tiap-tiap bulan ada je ada je nak perabih duit aku...ngok punya adik..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 10:07 PM | Show all posts

Reply #80 dianthe's post

kau kerja upm yer..ramai member aku kat pentadbiran...mesti kau kenal ..hehehe..silap-silap aku pun kau kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 10:12 PM | Show all posts
Originally posted by dianthe at 14-1-2008 10:08 PM
aku mana kenal org kat situ, aku kan org bawahan jerk




psst...dulu aku pernah kena tangkap khalwat kat upm..melawat la ke pejabat TNC...dah TNC pulak terpukau dgn kejeliataan aku.... ..zaman dulu lah..zaman..aku muda remaja.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 10:22 PM | Show all posts
Originally posted by dianthe at 14-1-2008 10:16 PM
tnc mana plak ni? ramai tnc, bersilih ganti plak tu
untung ko ada muka lawa, cam aku ni serba kekurangan, hitam legam, tong drum,kusut masai



ala..tnc yg muka hodoh tu la..90an.jgn anak dia terbaca forum ni dah...


psst..aku saja je,kejap lagi ada lah yg pm ajak aku dating..maklumlah dgr cerita aku ni jelita... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 10:35 PM | Show all posts

Reply #86 dianthe's post

ekekeekekeeee..kih kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 10:37 PM | Show all posts
Originally posted by dianthe at 14-1-2008 10:34 PM
bukan sumer tnc tak encem ke? (aku tak leh sebut hodoh, nanti kena berhenti keje dan dan tu?

dah ko jelita memang ler ramai pm, aku yg hodoh ni berderet nak kuar ngan aku



tumpang tanya...aku nak sambung master kat upm ,tolong akusat, nak ambil borang kat mana/


sorry yer ..aku off topic, malas nak pm, pm aku dah penuh ,ramai sgt pm aku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087419s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list