Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5509
View
86
Reply

adikku vs privasiku

[Copy link]

Author: amidala       Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2008 01:36 PM | Show all posts
ler.. memola aku ingat, adik ipar ker..

upernyer adik sendiri.. memang ler ko kena lastik jer kaedahnya..

adik sendirik maaa.. kuak lentang ker, kuang baring ker, lantak ler..

aisey.. malas arr nak ikut campur.. adik sendirik!! neh report ngan mak, kecik hati mak.. aku, selamber badak jer depan adik aku nak tergolek2 ker..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:38 PM | Show all posts
Originally posted by OsHiN_hOnEy at 12-1-2008 01:23 PM
susah sangat ke nak berterus terang dengan adik kandung sendiri

kalau kat sini anda boleh nyatakan satu persatu, apa kata anda bentangkan ' masalah' anda ini dengan dia

takkan dia ta ...


rasanya dorang tak rapat kot.. tuh yang nak cakap kat adik beradik sendiri tak reti tuh..

hurmm.. aku kalau adik beradik aku nak datang umah, giler happy aku!! syok jer rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:48 PM | Show all posts
mana intanterpilih ni, bawakan hadis tentang tidak masuk syurga seseorang itu sehingga dia menyintai saudaranya seperti menyintai dirinya sendir..

mana pergi tuan rumah ni..hilang gitu je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:50 PM | Show all posts
Originally posted by tatin_pink at 12-1-2008 01:30 PM



aku x pernah jumpe kakak macam ko nie...
ni pendapat peribadi aku..
sebab aku ngan adik beradik aku sume rapat2 belaka relation nye..
walaupn kadang2 gaduh macam perang dunia x sampai se ...




itu yg aku pelik tu....dgn adik pun nak berkira..rasa pelik lah macamana org tak sayang adik....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:51 PM | Show all posts
Originally posted by NURMIMIE at 12-1-2008 01:38 PM


rasanya dorang tak rapat kot.. tuh yang nak cakap kat adik beradik sendiri tak reti tuh..

hurmm.. aku kalau adik beradik aku nak datang umah, giler happy aku!! syok jer rasanya..




kau memang lah, dgn mertua pun kau baik, tak macam sesetengah forumer tu, jaja keburukan mertua dalam forum ,suami diorang ni bacul dpt isteri jahat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:55 PM | Show all posts
haku paham situasi akan kehendak privasi tu..mmg suma org pas tawin nak privasi la...tapi kira ok pe dari adik ko lepak kat hotel or pantai buat maksiat nagn pompuan.. isk..jgn berkirala...kalo ko nak kuak lentang gak..tapi malu buatla dlm bilik...letak tv dlm bilik ko cam haku ni..so ko leh buat gaya bebas or kuak kupu2..takde sape nak ganggu..ko ni tahap menyintai somi lebih dari segalanye ek.. sianla kat adik ko tu..dia mungkin tak suka sosiol cam bebdk skang ni..maner la tahu 1 day ko tersusah leh mintak tolong dia..isk..dgn adik beradik pun nak berkira..pelikla haku..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 01:57 PM | Show all posts
Originally posted by LostSoul at 12-1-2008 01:00 PM
hihihih.. tak baik la gg2...   setiap org ada breaking point nye la.. mmg la patut she's uncomfortable.. itu adik lelaki.. lagipun weekend masa utk dgn famili.. adakalanye ok le nak tg, tp kala ...


tp sy tak tgk pun masalahnya if adik lelaki dia dtg walaupun adik dia lelaki... rasanya lagi senang.... privasi mcm mana yg tganggu if c S dtg rmh???? lain la if tuan rmh adalah lelaki n yg nk dtg adalh adik lelakinya.... bkn tak blh sama2 tgk tv pun....lain la if tuan rmh ni jenis duduk bogel if atgk TV.... or sbnrnya tuan rmh ada mslh lain pd adik lelakinya????????/
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:04 PM | Show all posts
kalu saye
saye pesan .. gi kursus mingguan... haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:04 PM | Show all posts
kalau adik beradik sendiri, laki ke
rasanya me tak malu nak tenguk TV telentang..
nak datang tetiap minggu pun takpa..
kot kot me yg paksa dorang datang
boleh dibuat harap jaga anak anak
me keluar berdating ngan laki
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:06 PM | Show all posts
Originally posted by gilagila2 at 12-1-2008 01:51 PM




kau memang lah, dgn mertua pun kau baik, tak macam sesetengah forumer tu, jaja keburukan mertua dalam forum ,suami diorang ni bacul dpt isteri jahat.


nasib ler aku baik ngan semua ahli kuarga.. ahli kuarga aku pun semua baik ngan aku.. aku neh gg, garang d mulut jer.. tapi hati aku baik..

dorang bukan jaja keburukan mertua ler gg.. dorang tuh, cuma diskas masalah jer.. jangan pandang serong.. dorang bukan nyatakan pun siapa nama mertua dorang tinggal di mana k.. kita jumpa kat memana pun tak tau ler siapa..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:08 PM | Show all posts
Originally posted by faraway at 12-1-2008 02:04 PM
kalau adik beradik sendiri, laki ke
rasanya me tak malu nak tenguk TV telentang..
nak datang tetiap minggu pun takpa..
kot kot me yg paksa dorang datang
boleh dibuat harap jaga anak anak
me ...




sama mcm me.. cuma bezanya, yang datang2 neh, adik2 ipar..

lantak pi lar..yang penting, hb i tak kesah.. kalau adik sendiri, takut gak hb tak selesa..

wa suruh dorang hantar anak2 wa pi sekolah.. suruh dorang pi ajak2 anak2 i main2 taman.. pendek kata.. wa suruh jerk..

wa malas masak, wa suruh dia pi kedai beli lauk

wa boleh jer berpoya2 kat rumah tuh kalau maooo
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:11 PM | Show all posts
Originally posted by NURMIMIE at 12-1-2008 01:38 PM


rasanya dorang tak rapat kot.. tuh yang nak cakap kat adik beradik sendiri tak reti tuh..

hurmm.. aku kalau adik beradik aku nak datang umah, giler happy aku!! syok jer rasanya..

oshin datang dari keluarga yang kecil, kalau lah terjadi seperti ni, pada oshin amat sedih lah....

siapa kita tanpa siblings kita, cuba terangkan dia dengan cara yang lembut dan baik, mesti dia faham yang anda memerlukan juga
ruang untuk bersama dengan keluarga anda, set kan hari2 yang anda rasa boleh melayan dia, jangan lah ketepikan adik beradik sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:42 PM | Show all posts
aku nak kasi idea pun korang sumer dh kasi..so pepandai tuan umah layer
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 02:56 PM | Show all posts
Aku plak malas nak g rumah kakak n abang aku...even kakak aku ajak duduk sekali. Bg aku takder privasi....hahahahha..camtuh plak.

Kalo aku ke rumah abg aku tuh, just nak menengok anak sedara aku tuh jer....kalo tak, heh malas ahh.

Utk tuan rumah : Air dicincang takkan putus. Kena baik ngan adik beradik. Cuba bayangkan kita idup tanpa sedara mara...cam org yatim piatu. Sian....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 03:46 PM | Show all posts

Reply #34 aks_berhad's post



adik aku ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 05:01 PM | Show all posts
kalau adik tu suka dtg umah u..
maknanya dia selesa ngan u and ur family

kalau aku, aku suka jer adik aku dtg..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 05:43 PM | Show all posts
adik aku lagi best, siap aku bagi kunci rumah lagi satu set.
kalau dia tepon nak dtg, aku ckp, datangla, kunci ada kan?
kalau dia sampai kul sebelas malam, aku dah tido, pandai2 la dia masuk sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 06:30 PM | Show all posts
Nak baring depan TV pun segan depan adik sendiri? Ada juga adik lelaki & gue selamba jek golek2 depan TV bila balik rumah mak. Baguslah, sopan santun ya amat tuan thread ni depan adik beradik lelaki. Terasa pula segan, adik lelaki saya muda 6 tahun je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 10:34 PM | Show all posts
mana tuan tanah ni, ni mesti adik dia guna laptop dia ni..tak privasi sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2008 10:35 PM | Show all posts
Originally posted by jfq at 12-1-2008 05:43 PM
adik aku lagi best, siap aku bagi kunci rumah lagi satu set.
kalau dia tepon nak dtg, aku ckp, datangla, kunci ada kan?
kalau dia sampai kul sebelas malam, aku dah tido, pandai2 la dia masuk sendiri


spesis adik aku ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081741s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list