Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85449
View
1330
Reply

guyz!! korang nak wife korang kerja apa??

[Copy link]

Author: blOOpBloop       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-1-2008 12:41 PM | Show all posts |Read mode
mod kalau dah ada thread ni mergekn je la yer..

guyz,

kalau yg bujang tu korang nanti prefer wife korang kerja apa nanti?

kenapa korang pilih yang tu?

adakah kerjaya sesorang wanita  merupakan salah satu kriteria penting dalam pemilihan bakal isteri korang?

sebab dulu sebelum aku sambung belajar ada sorang mak cik nih suruh aku jadi cikgu je.. dia kata senang nak cari laki

then cikgu aku kat skolah dulu yg freshly graduated semua duk cerita masa kat univ abang2 engineer duk kejar diorang


yang dah kawin pun kalau nak jawab dialu-alukan yer
Single Polls, Total 649 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:44 PM | Show all posts
home maker..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2008 12:49 PM | Show all posts

Reply #2 cg09's post

erkkkk

home maker tu apa

first time dengar
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:50 PM | Show all posts
org pn salu kate kat aku, cikgu yg pompuan neh hot stuff.....neh yg aku nk jadi cikgu neh......
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:51 PM | Show all posts

Reply #3 blOOpBloop's post

samo sajor dengan housewife tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:51 PM | Show all posts

Reply #4 wb_8w's post

cikgu pompuan?? hot stuff??
aku tak paham?
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:55 PM | Show all posts

Reply #6 cg09's post

yep....mostly kawan2 aku yg lelaki neh, nk wife diorg cikgu...alasan--> they spend lots of time at home....
aku tny nape takmo yg housewife jek...diorg kate, biarla bekerjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:57 PM | Show all posts
doctor la weiyyyyyyyyyyyyy


sakit senang cucuk je...


sapo la ajor...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2008 12:57 PM | Show all posts

Reply #5 cg09's post

ohhh

then kalau dia ada kerjaya kena resign la yer
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:58 PM | Show all posts

Reply #7 wb_8w's post

tak leh ler.. if i be married some day..i wont let my wife to work... biar la duduk rumah jaga anak.. in case kalau ade anak la.... insyaAllah aku mampu nak tanggung tanpa isteri bekerje.. so tak payah la nak kerje2.. kalau keje ni susah la... masalah kat tempat kerje boleh terbawak2 ke rumah esp yang jenis emosi kuat ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:58 PM | Show all posts
alaaa sumer lelaki yg wife yg kerjenyer melayan korunk jer....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 12:59 PM | Show all posts

Reply #9 blOOpBloop's post

refer #10....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2008 01:00 PM | Show all posts

Reply #7 wb_8w's post

hmm

someone pernah bagitau aku

kalau boleh dia nak wife cikgu atau doktor

sbb kerjaya yg simple n boleh jadi idola pada anak2 dia

kalau doktor simple tang mana tu aku tau la
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by cg09 at 1-1-2008 12:58 PM
tak leh ler.. if i be married some day..i wont let my wife to work... biar la duduk rumah jaga anak.. in case kalau ade anak la.... insyaAllah aku mampu nak tanggung tanpa isteri bekerje.. so tak ...


kesian laa bakal wife ko yg berkerjaya tuh... abih tuh nnt ko akan bayarkan sumer utang PTPTN sumer ker.... berpuluh ribu tuh beb...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:02 PM | Show all posts

Reply #14 True-X's post

hahaha.. as i said.. insyaAllah aku ade kerje yang bagus untuk tampung die.. so die dah jadi bini aku.. aku akan bertanggungjawab la semua bende tu..

kalau boleh nak carik orang2 kampung2 yang tak de keje atau belajo tak tinggi.. senang sket..kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:03 PM | Show all posts

Reply #13 blOOpBloop's post

kl lahh ramai yg pikir camtuh...

engineer... pilot.. akitek.... doktor... sumer hotstuff... but in reality.. diorg ni laa antara yg suffer lambat kawen...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2008 01:05 PM | Show all posts

Reply #10 cg09's post

ok then..

kalau rasa mampu tanggung family tak pe la..

tp kena compromised awal2

sbb bila dah biasa kerja then berhenti duk rumah jer, awal2 tu ok la kot... lama2 mesti boring..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:05 PM | Show all posts
Originally posted by cg09 at 1-1-2008 01:02 PM

kalau boleh nak carik orang2 kampung2 yang tak de keje atau belajo tak tinggi.. senang sket..kekeke


ko ni macam zaman dolu2 jer ... kl ramai yg berpikiran camko ...ramai lahh  pompuan toksah skolah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:05 PM | Show all posts

Reply #14 True-X's post

hihihh...tuh kalo puluh2 ribu...kalo kena yg ratus2 ribu nk byq balik, takpa jugak kaa...?


kalo bakal laki aku sgup nk byrkan, alangkah gumbiranya hatiku.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 01:05 PM | Show all posts

Reply #16 True-X's post

ko termasuk gk kan... arkitek...


xde ke arkitek lelaki bujang bg kt wb nun...die nak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list