Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13757
View
54
Reply

Jom citer pasal bas/teksi di johor

[Copy link]

Author: jenglut       Show all posts   Read mode

Post time 27-12-2007 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by baby_nurin at 27-12-2007 01:07 PM


canggih btol, dari BBU gi PG naik beskal jerk....... kuat!!!!

kelakornyer
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 04:49 PM | Show all posts

Reply #1 jenglut's post

tak lama tak naik bas sejak berkereta.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2007 12:03 AM | Show all posts
Originally posted by sweetLove at 27-12-2007 04:49 PM
tak lama tak naik bas sejak berkereta.....


phewwwwitttt...naik kete apa? leh tumpang...

saya dlm bandar naik kete gak..cuma kalau pi jauh eg. KL..naik bas ekpress jek..murah, save tol & minyak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2007 08:11 AM | Show all posts
Originally posted by jenglut at 28-12-2007 12:03 AM


phewwwwitttt...naik kete apa? leh tumpang...

saya dlm bandar naik kete gak..cuma kalau pi jauh eg. KL..naik bas ekpress jek..murah, save tol & minyak..




nak tumpang bole tapi rate mcm teksi bandar taw...

samalah kita.....kalau setakat dekat2 nih naik keta je senang...jauh2 tu lebih praktikal naik bas....jimattttttt
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2007 09:53 AM | Show all posts
saper blh bg aku duit cash rm7000,nak beli skuter la.saper yg blh bg duit tu,dia blh jadik kwn aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2007 11:53 AM | Show all posts
Originally posted by kodoklawa at 27-12-2007 13:37
johore motor..seri merdu..orkid..dah puas naik time bujang dulu..last2 nak kawen klu blk kluang naik bas dr masai ke kota tinggi pastu naik bas ke klg pulak sbb tak sanggup nak menempuh jem kat h ...


la.... kota tinggi-bandar tenggara, bandar tenggara - kluang tur ker? lalu kampung aku....... leceh naik bus tambang.... seksa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 02:35 PM | Show all posts
....sluruh semenanjung...respek kat 'keseragaman color' teksi Johor...biru nila cair...dgn plak permit tepi pintu peta negeri. Smart.!  

...ada lg ke van-van 'pawancha' area Psir Gdang n Masai utk ke MSE ??...rindu suasana sorok mnyorok n kna perambat abg2 JAY-PI-JOHN'
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 06:00 PM | Show all posts
public transport memang teruk kat jb ... kuat sembelih orang ... bas berulat, texsi jangan cerita lah ... taubat nak pi jb... kalau nak ke selatan for sure i terus ke singapura lebih selamat dan tulus ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2008 05:18 AM | Show all posts
berbaloi la kalau public transport kat JB mcm tu.berbaloi utk spesis2 yg tau nak mende [email=murah@free]murah @ free[/email] aje.

[ Last edited by  whitedove07 at 1-1-2008 05:21 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:51 AM | Show all posts

Reply #26 baby_nurin's post

haa tu laa bas yg aku naik..x kisah lah bas tambang pun boleh asalkan x menempuh jem kat jb..sampai masai aku srh boifren amik ..x pun naik teksi aje sampai tmn mawar..klu masih dok tmn rinting lagi senang ikut shorcut aje...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:52 AM | Show all posts
Originally posted by duri_mawar at 31-12-2007 18:00
public transport memang teruk kat jb ... kuat sembelih orang ... bas berulat, texsi jangan cerita lah ... taubat nak pi jb... kalau nak ke selatan for sure i terus ke singapura lebih selamat dan  ...


  tak semua lah.....

wat per nak di banggakan sgt dengan s'pore tur.......eeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:54 AM | Show all posts
sonok gak naik bus nie..... bole tido.... kalau dari jb nak sampai masai tur, lebih kurang 1jam lebih.... bole tido wooooooo.....

cuma seksa nak tunggu bus sampai, berebut tempat duduk... tur jerkkkk

lagi satu seksa kalau org sebelah kiter tur ada bau bdn yg kureng menyenangkan.... pehhhhhh seksa!!!!!!

kalau naik keter tak leh nak tidoooo

[ Last edited by  baby_nurin at 2-1-2008 07:55 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:55 AM | Show all posts

Reply #28 duri_mawar's post

Ko ni citer psl jb x selamat ke ape??
Bukan semua yg teruk..Yaperda...:cool: :cool:
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 08:07 AM | Show all posts
Originally posted by meerebus at 2-1-2008 07:55
Ko ni citer psl jb x selamat ke ape??
Bukan semua yg teruk..Yaperda...:cool: :cool:


:handshake: :pompom: mana ada semua teruk... agaknyer kebetulan dia naik bus dan teksi paling teruk kot.... tak der rezeki nak naik bus dan teksi yg tak teruk.... heheeheh
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 08:13 AM | Show all posts

Reply #34 baby_nurin's post

biasalah tu..hehehe..masa dulu selalu nampak bandi penyanyi kumpulan amuk bawa teksi masai-pasir gudang..tp x pernah pulak naik teksi dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 11:33 AM | Show all posts
Originally posted by kodoklawa at 2-1-2008 08:13
biasalah tu..hehehe..masa dulu selalu nampak bandi penyanyi kumpulan amuk bawa teksi masai-pasir gudang..tp x pernah pulak naik teksi dia



yer ker bandi amuk bwk teksi? hehhehehe tak tau aku...

tapi aku selalu nampak dia kat spital nie... lwt sedara kot.... tak pakai topeng pon bole kenal..... yer lah rambut dia ngerbang kalah puntianak....heheeheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2008 03:53 PM | Show all posts
bandi bawak teksi mesti dia AMUK punyeeee...huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 12:01 PM | Show all posts

Reply #20 meerebus's post

few times aku naik ketapi malam ke KL..
katil 2 tingkat, ok laah.. boleh tido baring.
cuma kalau dpt katil yg dekat dgn pintu..
tak selesa sbb bising..

kalau naik bas malam plak, tido tak berapa selesa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 02:12 PM | Show all posts
naik bas oklah...naik teksi x pernah lagi...keretapi pun tak penah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 04:18 PM | Show all posts
bestnye naik keretapi........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.768678s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list