Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5731
View
64
Reply

Kenapa bapak budak ramai gatal gatal?

[Copy link]

Author: ajinomotonosuga       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2007 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 9-12-2007 05:25 PM





Ada juga kalangan bapak2 budak ni yang tak berduit budaktua. Kalau tidak takkan nak beromen dengan GF pun dalam kereta yang dia gunakan untuk bawa anak bini ke sana ke mari , sewa la ho ...


or yg haku nmpk sekali tu masa haku drive...RM40 for 3 hours ke hapa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 05:34 PM | Show all posts
Nak buat mcm mana..dah skang ni ramai sangat pompuan dan betina yg gatal2 dan miang jugak
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 9-12-2007 05:28 PM


or yg haku nmpk sekali tu masa haku drive...RM40 for 3 hours ke hapa.




Yang itu cikai sangatlah wifeorg, takde classssss .

Yang RM88 ni untuk semalam, cikai juga tapi at least check-in malam boleh check-out before 12noon esok.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by ajinomotonosuga at 9-12-2007 05:15 PM


tak kaco line laaaaaaaa.. mana de
alaaaaaa setakat acik2 fd ni compare awek2 salleh aku.. cam jeniper okin tuu aaaa.. tu pun aku tak pandang tau aaaa..tadak nyaaaa kaco line aku

line aku  ...



Wireless ke abe aji? Berapa speed ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 05:49 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 9-12-2007 05:42 PM




Yang itu cikai sangatlah wifeorg, takde classssss .

Yang RM88 ni untuk semalam, cikai juga tapi at least check-in malam boleh check-out before 12noon esok.


kekekke....but kan...bukan bapak budak gatai ni balik umah jgk? tinggai minah sokong ni sorang2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 9-12-2007 05:49 PM


kekekke....but kan...bukan bapak budak gatai ni balik umah jgk? tinggai minah sokong ni sorang2.





Balik sekejap tunai tanggungjawab tak apa, dia redho. Bukankah itu ciri-ciri calon isteri yang "solehah".






** Gue kalau balik Msia, dekat semua hotel kat area PJ tu gue contact tanya rate berapa. Hilton je gue belum pernah tanya, maybe next trip nak tanya & check-in situ pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2007 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 9-12-2007 05:44 PM



Wireless ke abe aji? Berapa speed ?


speed dia ek? dalam kilometer keeee dalam mph? aaaaa?

tapi rasa2 cam speedy gonzales gak le..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:05 PM | Show all posts
Aji, bagaimana dengan Siti Zulaikha?
Takkan habis benda ni kalau nak debat pun.

Sama je bapak budak ke mak budak ke, atuk budak ke, opah budak ke, hatta budak - budak sekalipun.

Yang penting tanya sama hati, you hati lelaki yang sejati, pelindung wanita amnya. Boleh ke you cakap you yakin pada diri you yang gejala you nyampah and meluat ni tak akan singgah pada diri you?

[ Last edited by  Madiey at 9-12-2007 06:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:05 PM | Show all posts
diorang lapar susu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by Madiey at 9-12-2007 06:05 PM
Aji, bagaimana dengan Siti Zulaikha?
Takkan habis benda ni kalau nak debat pun.

Sama je bapak budak ke mak budak ke, atuk budak ke, opah budak ke, hatta budak - budak sekalipun.

Yang p ...



en mad, wa setuju jerk kan lu...
mak budak pun ramai yg gatai
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:09 PM | Show all posts
ish2..tua kutuk tak sedar diri..gadis2 sunti merenyam gak ke??haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:12 PM | Show all posts
Originally posted by Madiey at 9-12-2007 06:05 PM
Aji, bagaimana dengan Siti Zulaikha?
Takkan habis benda ni kalau nak debat pun.

Sama je bapak budak ke mak budak ke, atuk budak ke, opah budak ke, hatta budak - budak sekalipun.

Yang p ...




Mungkin abe aji akan jawab, mak budak ni taraf dia sikit atas je dari kanak-kanak, bla..bla..bla..bla..bla...


You selau tak baca habis ke syarahan dia pasal tanggungjawab/fungsi seorang lelaki?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:25 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 9-12-2007 06:12 PM




Mungkin abe aji akan jawab, mak budak ni taraf dia sikit atas je dari kanak-kanak, bla..bla..bla..bla..bla...


You selau tak baca habis ke syarahan dia pasal tanggungjawab/fungsi seor ...



Eheh. Orang perempuan takleh berfungsi ke kalau orang lelaki takde?
Or each time orang perempuan nak berfungsi, mesti kena ada lelaki ke yang masukkan syiling atau tekan butang?

Bukan sekarang ni orang perempuan berebut - rebut nak sama taraf dengan lelaki ke?
Actually, darjat seorang wanita itu tinggi, know your priority and your life will be blessed.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:42 PM | Show all posts
Originally posted by SPACE COP GABAN at 9-12-2007 06:05 PM
diorang lapar susu


kaedahnya!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:42 PM | Show all posts
Originally posted by Madiey at 9-12-2007 06:25 PM



Eheh. Orang perempuan takleh berfungsi ke kalau orang lelaki takde?
Or each time orang perempuan nak berfungsi, mesti kena ada lelaki ke yang masukkan syiling atau tekan butang?

Buka ...




Mestilah boleh bg sesetengah keadaan tapi lelaki dominan ego tahap cipan macam abe aji ni je kadang-kala kata tak boleh. Tapi dari sudut perasaan, lelaki ilmunya MESTI menguasai akalnya, perempuan hatinya halus, sering bertindak mengikut perasaan, emosional. Isu yang diutarakan abe aji bukan tentang tindakbalas TAPI lebih kepada faktor pen'cas'/pemangkin kepada wujudnya sesuatu perhubungan, kebiasaan dimulakan oleh seorang lelaki.  

TAPI, Lelaki, kalau molek didikannya, moleklah seluruh alam. Itu pendapat saya.

[ Last edited by  sarahmirza at 9-12-2007 07:16 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:54 PM | Show all posts

Reply #1 ajinomotonosuga's post

Aku nak ibaratkan lelaki sebagai pemburu. Si pemburu selalunya suka masuk ke hutan sebab di hutan yang dimasukinya ada banyak binatang buruan. Selagi setiap kali masuk dan memburu akan memberikan hasil selagi itu aktiviti perburuan itu akan  diteruskan. Memburu ni seronok tau. Siapa belum cuba elok cuba. Tapi dalam bab bapak budak gatal ni aku bukanlah nak sokong perangai gatalnya bapak budak itu tetapi aku berpendapat selagi ada yang melayan selagi itu takkan hilang kegatalan bapak budak itu. Bapak budak ni senang jer falsafahnya, cuba jer,... dapat makan, maknanya makanlah tak dapat tak pa.....tetapi selalunya makanan bersepah untuk dimakan. Ada makanan bertutup tetapi boleh dibuka dan boleh dimakan apatah lagi yang terbuka dan sedia untuk dimakan.

[ Last edited by  akuhaus at 9-12-2007 06:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 06:58 PM | Show all posts
salah menyalah gander ker?

terimalah hakikat, perempuan dan lelaki saling memerlukan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 07:01 PM | Show all posts
Originally posted by akuhaus at 9-12-2007 06:54 PM
Bapak budak ni senang jer falsafahnya, cuab jer dapat makan, maknanya makanlah tak dapat tak pa.....tetapi selalunya makanan bersepah untuk dimakan


itu issue nya...kenapa mesti nak cuba?

maknanya...melantak je la sebab mende dah ada? walaupun kenyang? kira dorang ni gluttons yg indulge in gluttony ?  no wonder ramai boroi tak hengat!
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 09:14 PM | Show all posts
semua bagaikan cermin

cermin utk agama, cermin utk masyarakat, cermin utk pasangan, cermin utk anak2....

cemana nak tgk imbasan yg cantik pd cermin?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 09:23 PM | Show all posts
Originally posted by ajinomotonosuga at 9-12-2007 05:19 PM




aku lai sian awek ko tu tak cukup duit beli kain baju tutup betik dia yang londeh banyak lemak tuh

aku nak derma pun tadak duit..tunggu lah zakat nanti yer

tuhan perintah tari ...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list