Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
144383
View
753
Reply

Mari Belajar Bahasa Korea (Hangul) ~ PART 2

[Copy link]

Author: isabel       Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2008 08:26 AM | Show all posts

Reply #117 smaj's post

smaj, ko just boleh install language tu dgn guna cd window yg ko guna tu la....
ko masuk kan cd window tuh, pastu ko g control panel, ko select regional and language optionals...
pastu ko select languages, then ko klik kat box install files for East Asian languages.....
so ko boleh pilih la nk pilih languages aper....aku install kat ofis, boleh jer....so ko try la ek.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 09:11 AM | Show all posts

Reply #119 eyka's post

tu ler bel mmg x tau psl kelas tu..

bel seronok gan kelas smlm...
best gak Ms. Jeongmin ajar...

rabu ni ada kelas...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 01:32 PM | Show all posts

Reply #122 isabel's post

esok boleh ler aku tanya ko camna sebutan tu yek??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 02:03 PM | Show all posts

Reply #123 ckucin's post

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 06:06 PM | Show all posts

Reply #123 ckucin's post

tergeliat lidah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 06:55 PM | Show all posts
annyeong yoribun... kelas minggu nih cemaner? dpt mesej sara tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 08:23 PM | Show all posts

Reply #126 miss_mulan77's post

dia ada gitau tapi x tau klu jadik ke x...

so ketua kelas jadik ke x jadik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 08:29 PM | Show all posts

Reply #127 isabel's post

ntah mana ketua kelas nih... ckucin... ottoke... kalau minggu nih takder maknanyer 3 minggu takder kelas.. alamat berkarat ler kepala aku.. nanti klu korang pi korea nanti kena postpone kelas lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 08:42 PM | Show all posts

Reply #128 miss_mulan77's post



yg bel tau 1st of March tu mmg ada class ye...cuma 8hb tu yg x ada tau...

sama ler bel pun klu lama2 mmg berkerat gak kepala otak...nasib baik ada ikut kelas Mon & Wed ni...

this sat klu x ada kelas bel nak buat last minit shoping...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 09:00 PM | Show all posts

Reply #129 isabel's post

wah lepas nih sure ko terer dari kitorg.. aja2 fighting... kalau boleh nak kelas ler minggu nih... tak sms sara lagi.. tapi mulan ikut korang ler.. kalau ramai yg nak postpone mulan ikut jer..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 10:04 PM | Show all posts
aku dpt dah sms sara tu.. camna yek..pasal kita dah lama tak ada kelas.. kelas kita tinggal berapa kali yek?? adakah kelas kita yg ini akan clash ngan schedule dorang gi korea.. so camna??? bel ko check ngan sonsaengnim boleh tak???

p.s.. ni biler laks masanya aku jadi ketua kelas ni.. ada ker aku kena pegang jawatan ni untuk selama2nya??

[ Last edited by  ckucin at 19-2-2008 10:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 10:43 PM | Show all posts

Reply #131 ckucin's post

aku dah sms sara tadi.. aku ckp ok ler nak post pone.. aku rase 8/3 nanti pun takder kelas gak.. apa kata kalau satu kelas tuh kiter wat dlm 3 jam ker? aku tak kisha sgt sebab kiter pun blaja takder ler tensen sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 11:18 PM | Show all posts

Reply #132 miss_mulan77's post

takut sonsaengnim yg tensen.. ekekkeekek.. aku ikut korang.. nampaknya sabtu ni aku qada tido ler..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 11:45 PM | Show all posts
songsaenim mmg maklum psl trip ke korea tu dan bel dah pun mention kat dia psl 8hb tu mintak tangguh kelas tapi dia mcm biasa kata no hal.. bincang gan ko org...

minggu ni x ada kelas tapi 1hb March tu kita kena adakan kelas ye...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 01:05 AM | Show all posts
atau satu lagi pilihan kalau taknak jauh sangat takde kelas... ganti kelas hari biasa.. malam ke... kalau takut balik lambat sgt buat 2x on weekdays ke.... hehe cadangan je...

mcm skrg aku dgn bel kelas hari isn & rab 6.30pm-8.30pm... kot2 korang nak sambung lepas tu ke... atau mana2 hari la... hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:48 AM | Show all posts

Reply #121 rukiaichigo's post

x bley gakla rukia...
dah test tapi dia x nk install gak
korg tau x katne nk bli cd language ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 09:13 AM | Show all posts

Reply #136 smaj's post

cd windows ko tentu ada language pack kan??? guna cd tu jerk dan set kat regional and language option.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 03:59 PM | Show all posts

Reply #137 ckucin's post

ntahla org tu install dia g amk balik cd tuh balik
pstu jenuhla org nk mengodek smua cd yg ada...
dlm disket ada tapi x tau nape x bley nk install lecehla camni...
pc ni dh x bley baca hangul
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 04:06 PM | Show all posts

Reply #136 smaj's post

xleh gak ker?? aduh, ni kes parah ni...mcm yg ckucin ckp, ko guna cd windows jer, sure boleh.....
so, aku xleh tolong ko la nmpk nyer...xpun, ko beli jer cd windows cetak rompak....kat low yat kan byk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 05:32 PM | Show all posts

Reply #138 smaj's post

skrg ni problem ko nak baca tulisan hangul kat website ker atau ko nak tulis guna tulisan hangul.. klu setakat baca kat website tu aku boleh tolong ler.. klu tulis tu ko boleh try cari software yg boleh ko taip tulisan hangul tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078758s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list