Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12399
View
97
Reply

Gambar Rumah korang kat Obersi

[Copy link]

Author: bizsari       Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2007 05:03 PM | Show all posts

Reply #48 long's post

Ckp ngan Bat Abg Omar ngan Hana kirim peluk cium dari Aussie. :kiss:
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2007 05:08 PM | Show all posts

Reply #50 nhuser's post

Sini mmg dry and hot. Especially kalau Xmas. Extremely dry and hot.

Omar tu nak bergaya sbb ambik kat tmpt baru. Kalau tak, mmg susah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2007 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by bitterchoc at 21-12-2007 04:10 PM
Nice, mallan. Kat Thornlie lagi ke ni? InsyaAllah kalau I ke Thornlie, I visit you hehe.
BTW, Plat dah pindah balik ke city ke?


Patutlah asyik tersedak aje. Ada orang sebut nama kita rupanya....

Hi Bitterchoc. I lom pindah ke city lagi. Still kat Jurien Bay. Kalau tak de aral lagi 12 months kat sini then will move somewhere in or close to the city.

Hi all...tak payah tunjuk rumah la ya. Sebab dulu dah paste byk. Tapi kalau ada masa nanti I ambik more pics inside house sebab I dah tambah furniture.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2007 10:47 AM | Show all posts
Originally posted by long at 21-12-2007 09:52 PM
mal....cantiknyer rumah baru...banyak pokok2 keliling rumah, ada patio..mmmm swimming pool..best! best!...  more gambar plezzzzzz!!!

nanti jumpa/bercakap ngan Plat..kim salam rindu kat dia  ...


Long, rindu2an ya....kita pun rindu kat long dan kawan2 kat sini tau. Just busy with daily life.
Bila nak datang Perth? Boleh gi rumah baru Mallan . Pastu nanti I bawak datang Jurien. My place dekat ngan laut.  Boleh gi tangkap lobster, crab etc..

Sorry mod...borak2 skit je ok...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2007 10:00 PM | Show all posts

Reply #51 mallanhead's post

gambarnyer dah takder
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2007 10:03 PM | Show all posts

Reply #54 platinum8's post

tu la plat..dah lama senyap...dah timbul ni..timbul2 la selalu ya.. tq for the offer..ni nak kena masuk list ni....

Plat..naper avatar tu pandang sana...pandang dan lihat la  arah sini sket
apa2 pun Plat makin anggun..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 06:12 AM | Show all posts
nak join boleh?

tapi rumah nash kat sini sewa je..

dan rumah pun jenis flat 2 bedroom..



since gambar ni nash ambil dari patio view, so flat nash macam building depan tu je..me on second floor..

sini banyak boat, hari2 view boat org je..

gambar dlm rumah pun ada tapi simple je, standard rumah british moden..

[ Last edited by  nashra at 31-12-2007 07:55 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 07:05 AM | Show all posts

Reply #57 nashra's post

Nice view Nash Kat mana nie?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 07:07 AM | Show all posts

Reply #58 nhuser's post

dekat UK..

marina side..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 09:26 AM | Show all posts

Reply #59 nashra's post

nash. gambor rumah invisible
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 11:49 AM | Show all posts

Reply #56 long's post

Long, sekarang ni free skit sebab ramai orang cuti panjang. So kerja tak byk. Tu yg timbul kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 07:38 AM | Show all posts
Originally posted by nashra at 31-12-2007 07:07 AM
dekat UK..

marina side..

hi Nash...dah pindah....now u kat UK....????
Patut ler lame tak nampak
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 11:48 PM | Show all posts

Reply #62 Ratu_Lybeau's post

hi RL...

haah...

tapi kita kalau online rajin masuk thread RL kat bft tu..

class tengok dressing kat situ..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 03:33 AM | Show all posts
Aku dok atas bukit -- tak ada sungai bagai. Time winter sejuk bebenor - time summer panas bangat. Tak ada yang menarik cuma kawasan orang glamor jer



Ni gambar lama rumah2 jiran ku ---


Ini gambar baru rumah rumah jiran ku -- semua dah renovate huhuhuh (jeles!)






[ Last edited by  DARSITA at 2-1-2008 11:51 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 10:26 AM | Show all posts

Reply #65 bitterchoc's post

Nmpk cozy je. I lagi suka rumah yg cozy dan rumah yg besar mcm palace. Takut berhantu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 10:27 AM | Show all posts

Reply #57 nashra's post

Tak nmpk pun gambar. Rumah sewa ke atau rumah sendiri tak kisah lah. I pun belum ada rumah sendiri kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 12:47 PM | Show all posts

Reply #65 bitterchoc's post

Hi Bitterchoc.

Cantik rumah. Rumah sendiri kat US ker? Bestnya. I kat aussie ni cuma menyewa je. Ingatkan nak beli tahun ni tapi labour party menang pulak. So nak kena tunggu dulu. Agak2 interest rate ok dan tak melambung tinggi baru blh decide samada nak beli atau tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 12:50 PM | Show all posts

Reply #67 mallanhead's post

Mallan
Dah habis unpack brg? I dulu masa pindah rumah, berbulan2 baru habis unpack....

psssttt...esok buat apa? Ada masa nak shopping ngan I tak? I nak ke DJ....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by bitterchoc at 3-1-2008 09:34 AM
our humble port whenever in the states...moderate size je, and sorry, no garden.

http://i174.photobucket.com/albums/w95/bitterC/mdwt.jpg

fuyoo....cantik ler....

teringin pulak nak dok kat US....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 03:07 PM | Show all posts

Reply #69 platinum8's post

Nak kata dah habis pack tu, tak de lah jugak. Tapi periuk belanga, pinggan mangkuk dah. Makcik I tolong buatkan. Murray kata I bully makcik dia mcm I bully my sister. Biasalah org dah sayang kat kita. Apa kita minta tolong, ngan hati terbuka dia tolong.

Esok I dont think I leh ke city. Kita tunggu budak dua ekor tu dulu masuk kandang. Murray skrg ni kerja kat rumah tapi tak leh nak tgk2 kan anak. Sentiasa on the phone meeting lah, conference lah. Nanti anak2 buat apa pun dia tak tau. Nak angkut diaorg berdua takut panas lak nanti. Bising lak bapak budak tu nanti.

Esok I calling2 you je lah. Nanti you dtg lagi masa sekolah bukak, baru lah boleh I berdating ngan you ngan aman dan tenteram.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086775s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list