Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12369
View
97
Reply

Gambar Rumah korang kat Obersi

[Copy link]

Author: bizsari       Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2007 02:07 PM | Show all posts

Reply #28 cocklea's post

Mmg ada pool. Tapi tak leh nak pakai sexy2. Sbbnye my next door neighbour tu rumahnye double storey. nanti kita pakai bikini, boleh lak diaorg tgk. Bahaya sbb body dah tak tegang....

Mancing kat lautan tak de lah kot. Mancing kat sungai tu or just ronda2 je kat sungai. Percaya tak, my husband nye boat tu dia menang bidding dlm ebay. Harga cuma AU$1K je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2007 03:19 PM | Show all posts
peacefulNYA, enviroment kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 04:10 PM | Show all posts

Reply #27 mallanhead's post

Nice, mallan. Kat Thornlie lagi ke ni? InsyaAllah kalau I ke Thornlie, I visit you hehe.
BTW, Plat dah pindah balik ke city ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 08:16 PM | Show all posts

Reply #31 bitterchoc's post

No, I dah pindah ke Canning Vale. Tak jauh dari thornlie, about 7 minits je. Nak cari rumah kat Thornlie tak banyak yg ada atau yg menepati citarasa. So kenalah pindah ke tempat lain.

Plat belum pindah lagi. Maybe soon. I pun tak tau. Hari tu dia ada dtg Perth. Tapi I tak jumpa sbb sebok berpindah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 08:20 PM | Show all posts

Reply #30 bizsari's post

Mmg peaceful pun. Tak de pepagi org pekik2, paper lama, paper lama atau tilam, tilam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 09:52 PM | Show all posts

Reply #27 mallanhead's post

mal....cantiknyer rumah baru...banyak pokok2 keliling rumah, ada patio..mmmm swimming pool..best! best!...  more gambar plezzzzzz!!!

nanti jumpa/bercakap ngan Plat..kim salam rindu kat dia ya...pesan ngan dia jgn menghilangkan diri .. long nak ke Perth ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 09:54 PM | Show all posts
mal...banyaknyer toyssss!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 12:10 AM | Show all posts



Rumah mcm ni kalau dlm LA mau dkt 1 million!! Cantik & aman & green!
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 06:56 AM | Show all posts

Reply #32 mallanhead's post

It's about 20 minutes drive from St. James kan? I suka satu rumah kat St. James.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 08:24 AM | Show all posts

Reply #37 bitterchoc's post

You dah dkt sini ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 08:27 AM | Show all posts

Reply #34 long's post

Selalunye new development area mmg tak banyak pokok. I mmg tak suka new dev. area. Tapi yg ni pulak entah kenapa tmpt ni mmg banyak tul pokok. Sbb tu kitaorg pilih yg ini. Dah rezeki dpt yg ni.

toys tu jgn ckplah. Mmg banyak toys. Ni semua kerja bapak dia bukan I. Kalau shopping ngan I mmg lah tak merasalah beli toys. I suka belikan colouring books, story books, art and craft mcm tu. Tapi kalau ngan Pak Allan dia, habis satu kedai dibelinye. Penatlah mak nak mengemasnye
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 08:32 AM | Show all posts

Reply #36 pires7's post

Yg ni bukan rumah I sendiri. Rumah sewa je. Manalah ada wang nak memiliki rumah se grand ni.

Rumah ni dulu owner dia berura2 nak jual around AU$690K. Tapi tak de org nak beli. Skrg ni ramai org takut interest rate naik. Maklumlah semenjak ada new party in power, org2 beringat2 sikit. Party labor ni dulu masa memerintah, interest rate naik sampai ke double digit percentage tu org takut tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2007 09:17 AM | Show all posts

Reply #27 mallanhead's post

Cantiknya Mallan.  Best je tengok. Boleh buat open air grilling sepanjang musim.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 02:07 PM | Show all posts

Reply #42 cocklea's post

Boat tu bukan je dpt boat, tapi dpt overboad (engine) ngan trailer sekali. Untung. Selain dari tu my husband ada bid tayar utk landrover dia. Dpt 5 biji, pun murah2.

Matahari kat sini, I ingatlah lagi terik dan teruk dan NZ. Kat sini weather forecast utk Xmas ni, 39 dg. C. Tu pun kira tak terik dan panas mcm last year. last year more than 40 deg. C
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 02:09 PM | Show all posts
Ni manmade lake yg dkt my house.

- photo deleted -

[ Last edited by  mallanhead at 24-12-2007 06:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 02:10 PM | Show all posts

Reply #41 Tillingtan's post

Mmg pun dari rumah dulu kitaorg suka mkn kat luar. BBQ or just makan tgh or malam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 05:50 PM | Show all posts

Reply #46 cocklea's post

Sini walaupun panas terik gitu, mmg jarang kita berpeluh. Unlike kat Msia, kat sini tak humid. Cuma kulit je lah rasa tegang gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2007 10:26 AM | Show all posts
mal..batrisya dok tanya tu sapa (gambar hana n omar)..long cakap nak say 'hi' ke..dia kata 'no tengchu' (ayat baru da.. bes )

cantik..byk pokok2 palm..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2007 10:29 AM | Show all posts
kat Houston ni dah jadi trend esp. for new housing area ..korek2 tanah..bubuh air..pastu taruk nama lakes bla bla bla....biarpun lake tu sebesar kolam ikan jer
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2007 12:07 PM | Show all posts
Cantik rumah baru Mallan Suka environment dia. Kat sana cuaca memang panas dan dry ek Mallan? Sama macam San Diego bila summer...dry and hot.

Pstt...Anak2 Pak Allan nampak comel gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091872s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list