Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13668
View
156
Reply

Elaun peribadi bulanan isteri- SILA UNDI

[Copy link]

Author: rockabebe       Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2017 05:28 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-11-2017 12:38 PM
seronok baca kisah2 mcm u. bertuah u dpt suami yg baik mcm ni.

Baik????? Baik .......ada makna tuh.....

#amiraizreen....


Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 03:40 AM | Show all posts
Edited by precious_chicas at 19-12-2017 03:46 AM
noraidil_06 replied at 29-11-2017 12:38 PM
seronok baca kisah2 mcm u. bertuah u dpt suami yg baik mcm ni.
Alhamdulillah. Bertahun jugalah sejak awal kawen ai 'groom' kan hb untuk dia jadi lebih bertanggungjawab cam skang ni. Kami pun sama2 berubah untuk jadi pasangan yg lebih baik for each others....ai ni pun dulu2 kuat komplen especially hal mertua ipar duai.

Btw, lepas balik dari vietnam selama 4 malam, hb ngadu...penat jadi Mr. Mama.
Dia tanya camne ai leh handle 24/7 kerja umah dgn peel anak2 lagi bagai. Hahah..nampaknya mcm ada kesedaran diri dah tu. Skang hb dah lebih rajin bantu ai wat kerja2 rumah. Baru dia tau kaum ibu ni kuat tak kuat mental dan fizikal.

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 04:42 AM | Show all posts
precious_chicas replied at 19-12-2017 03:40 AM
Alhamdulillah. Bertahun jugalah sejak awal kawen ai 'groom' kan hb untuk dia jadi lebih bertanggungj ...

Tak mustahil jugak atas kesedaran dan timbangrasa laki hang ini juga terhadap hang tang tanggunjawab berat yg hang harus galas sebagai isteri,dia akan hadiahkan hang pembantu.......dalam bentuk 'adik' baru.....

Tahniah....untung hang....



Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2017 05:12 AM | Show all posts
maannaakautahu replied at 19-12-2017 04:42 AM
Tak mustahil jugak atas kesedaran dan timbangrasa laki hang ini juga terhadap hang tang tanggunjaw ...

abe manak mmg kejammmm!

baik ada makna ye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 07:04 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-11-2017 12:38 PM
seronok baca kisah2 mcm u. bertuah u dpt suami yg baik mcm ni.

Your own story must be damn bad and  you must be a deprived wife? Sampai nak bertuah tuahkan org lain dapat suami baik???

Suami hang jenis hauk atau jenis mangkuk nora????


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 07:08 AM | Show all posts
precious_chicas replied at 19-12-2017 05:12 AM
abe manak mmg kejammmm!

baik ada makna ye?

Hang dgn confidentnya sebut hang dah berjaya groom suami hang untuk menjadi seorang suami Yang baik , Kan????

Now tell me...kenapa dalam kebaikan dirinya ini, jika Dia teringin nak tambah bini tetiba Dia jadi suami Yang kejam????


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 07:10 AM | Show all posts
onexox97 replied at 28-11-2017 07:40 AM
dari awal kawen memang xpernah dapat elaun peribadi, masatu die keje sorang je jadi seme tanggungan  ...

Hang Nee jenis mulut Yang dapat akan buat bising, Tak dapat lagi buat bising.....

So I think your hubby is smart enuf to choose the latter option...

Ok next.....


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 07:13 AM | Show all posts
precious_chicas replied at 25-11-2017 09:03 PM
dulu masa kerja, hb kasi rm1500 setiap bulan utk belanja ai dan anak2 2org serta insurans.
Barangan ...

You sure suami takda isteri( addition)Yang baru dinikahi behind your back, Yang title sugar Wife kan???

Hati hati tau.....





Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 08:16 AM | Show all posts
maannaakautahu replied at 20-12-2017 07:08 AM
Hang dgn confidentnya sebut hang dah berjaya groom suami hang untuk menjadi seorang suami Yang bai ...

Secara logik dan berhemahnya, kalau hb tu dah melengkapi keperluan kelengkapan anak isteri dan mampu, then masih cari ppn lain jugak...apa lah ai boleh buat. Reda jelah dalam terpaksa pun. Bukan ai boleh control takdir ke apa. Tapi nak tau la jugak asal nak kamwen lagi kan. Kot ada yg ai ni kurang boleh dibaiki. Ai pun dulu benti kerja sebab untuk umahtangga juga. Byk masa untuk anak2, hb dan diri sendiri.


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 20-12-2017 07:04 AM
Your own story must be damn bad and  you must be a deprived wife? Sampai nak bertuah tuahkan org l ...

X de.husb i ok je u. Cume seronok baca kisah2 happy org. What about u? Ur life ok?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:27 AM | Show all posts
precious_chicas replied at 20-12-2017 08:16 AM
Secara logik dan berhemahnya, kalau hb tu dah melengkapi keperluan kelengkapan anak isteri dan mam ...

Kalau Dia nak tambah bini kerna hang kekurangan? Kalau dalam konsep berkongsi kebahagian dgn insan lain....Tak boleh kah?

Adakah satu pengkhiantan pada diri hang hanya kerna suami sound nak tambah bini lagi?

Tell me....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:30 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-12-2017 08:54 AM
X de.husb i ok je u. Cume seronok baca kisah2 happy org. What about u? Ur life ok?

Something must be out of the ordinary kan citer citer happy org nee?



My life?? It's your take....


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
maannaakautahu replied at 20-12-2017 11:30 AM
Something must be out of the ordinary kan citer citer happy org nee?



I dont really  get what u mean.  But yeah i love happy  stories citer gaduh2 semua tu x suke.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2017 11:36 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-12-2017 11:34 AM
I dont really  get what u mean.  But yeah i love happy  stories citer gaduh2 semua tu x suke.

Noted...

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 06:29 AM | Show all posts
maannaakautahu replied at 20-12-2017 11:27 AM
Kalau Dia nak tambah bini kerna hang kekurangan? Kalau dalam konsep berkongsi kebahagian dgn insan ...

Hurmm...reda jelahhh. Nak larang watpe kalau dah mampu. Cuma kasi reminder jelah. Biasanya laki nak kawen lain ni pelbagai je alasannya, termasuklah kekurangan isteri. Tang kekurangan diri dia tak nampak...sebut je sunnah nabi kasi tutup cerita takde dakwa dakwi.


satu lagi bab hal rumahtangga ni, kalau nak citer kat orang, toksah la citer yg teklok2, jangan sebarkan keaiban rumahtangga sendiri maupun sesiapa.


Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 01:47 PM | Show all posts
precious_chicas replied at 21-12-2017 06:29 AM
Hurmm...reda jelahhh. Nak larang watpe kalau dah mampu. Cuma kasi reminder jelah. Biasanya laki na ...

Hmmmm

Interesting......
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 03:48 PM | Show all posts

I bet your personal "mystery" life is much much more interesting


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077842s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list